Hauck

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
3.12.10 09:54

Hauck

Zdravím Vás, nemáte prosím některá z maminek zkušenosti s kočárky Hauck, jedná se mi přímo o SHOPPER 6 Set Pooh Wonders a Malibu Shop'n Drive. Chtěla bych si koupit dvojkombinaci s autosedačkou, protože bydlím na vesnici, což obnáší časté cesty autem do města a případné kratší cesty pěšky po městě (nákupy) - k čemuž bych využila obě kombinace. Hlubokou korbu mám už koupenou - Teutonia Elegance, kterou využiji zase při procházkách doma, s tou se moc pohodlně cestovat a nakupovat nedá. Takže Vás prosím o rady, která volba by byla nejlepšín (popř. jiné tipy) na tyto cesty autem + po městě. Navíc budu vajíčko nejvíce využívat jaro + léto, takže zvažuji i dobré clonění (mimo odpružení, úhel lehu, madlo atd) a už mi z toho jde hlava kolem…Velmi Vám děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Hauck Malibu XL?

Přidejte zkušenost s Hauck Malibu XL
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
3.12.10 10:46

já mám zkušenost s hauck shopperem sice ne zrovna té barvy co sis vybrala ty ale o vajíčku tedy nevím nic, mám jen ty golfky.

• Dokud měl malý tak těch 13-15 kilo tak to šlo, potom děs, jelo to strašně ztuha nadřeš se.
  • má polohování a velikost pro dítě je ok
  • opěrka na nohy je krátká, nohy ale můžeš dítěti pokrčit a opřít
  • jako golfky je to těžké
  • po složení rozměrné, do auta rozhodně koupit něco jiného, shopper se skládá jako sporťák a zabere dost místa, do autobusu se vejde.
  • Fajn věc je ten držák na věci na řidítkách, spojené madlo a pláštěnka.
  • Velký košík do kterého se ale nedostaneš pokud prcek leží.
  • v obchoďáku mu podkluzují kolečka…
  • cena odpovídá kvalitě

Na časté cestování bych si koupila něco jiného, my chtěli něco laciného, protože v letadle mnoho kočárů zařve (nechtěla jsem riskovat zničení sporťáku protože jsem ho potřebovala na druhé dítě co už bylo na cestě :lol: …)
fotka je s dítětem zhruba ve věku rok a třičtvrtě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.12.10 10:56

pokud uvažuješ o kombinaci vajíčko-kočárek, raději vybírej podle vajíčka. u autosedačky je nejdůležitější její bezpečnost, neplatí vůlbec, že co je schválené (homologované), je bezpečné… :think:

doporučuju před výběrem zkouknout ADAC, což sjou stránky německého automotoklubu, který už hodně let nezávisle testuje autosedačky, má velmi přísné normy a jeho crashtesty jsou všeobecně uznávané..

další věc kterou je třeba zvážit je isofix. je to systém uchycení do auta, záleží, zda je jím tvé auto vybavené, u nových aut je to povinnost. základna sedačku prodraží, nicméně, vyplatí se. podle satistik je 30 % sedaček bez isofixu špatně připoutaných v autě, (tedy nefungují jak by měly), zato jen 2 těch isofixových. nehledě na pohdolí - jen cvaknu a jedu, žádné pásy nic.. navíc sedačka i opticky drží v autě lépe.

mezi nejbezpečnější patří Maxi cosi cabriofix s isofixovou základnou (easyfix, family fix) a roemer baby safe s isofixem. (mají 5, nejvíce), v další kategorii jsou ty 4, těch je více..
osobně upřednostňuju Maxi cosi, prootže její novorozenecká vložka je geniální a miminko není tak v sedu jako ve všech ostatních (včetně roemera), docela jsem to zkoumala..

jo a u vajíčka neber odclonění jako kriterium prosím, spíš bych koupila slunečníček.. nejlepší sedačky mívají nejhorší tu stříšku :)

navíc, v případě nutnosti, sedí i na tvůj kočár, teutonia (ale to obě, tam jdou roemer, teutonia tario, i maxi cosi)

no a k autosedačce stačí dokoupit golfáček s ní kompatibilní.. MC jich má podle mého přehledu víc :-)
namátkou Quinny, Maxo cosi, Teutonia, Cybex, Bebeconfort,

ráda poradím i typ, ale záleží, co pak od goflek očekáváš :-)

(sama mám terénní kočár a do auta cybex callisto pod maxi cosi sedačku, na první jsem měla stejný terénní a quinny zapp jako podvozek..ale chtěla jsem změnu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
3.12.10 13:36

Ahoj Natašo, moc děkuji za velmi cenné rady, dozvěděla jsem se věci, které jsem dosud vůbec neřešila. Takže si to ujasním - mám nové auto, takže by mělo mít isofix (ale prověřím), takže musím koupit základnu (poradíš prosím?). Mám také už sedačku Maxi Cosi (původně jsme ji chtěla nechat manželovi do auta, je po jednom dítěti, máme jí od paní, co mi prodala Tetonii). Takže myslíš, že bych k téhle sedačce byla schopná koupit golfák s ní kompatibilní? Ptát se jako pako, protože když jsem si ujasnila, že s Teutonií se moc cestovat nedá a musím koupit golfák na vajíčko, vydala jsem se do dvou velkých obchodů s kočárky apod. a v jednom mě prodavačka úplně odpálkovala, že nic takového není a ve druhém mi ukázala jeden golfák Chicco s možností nacvaknutí autosedačky, ale vzhled hrůza, vůbec jí nešlo s ním manipulovat a ve finále jsem se zeptala, zda je odpružený a bylo mi sděleno, že golfáky odružené nebývají a nazdar. Proto jsem začala hledat na netu a našla právě pouze onen Hauck, který mi přišel fajn, ale po Tvém příspěvku vidím, že je potřeba zvážit opravdu více a odpovědněji všechny aspekty…Pokusím se tedy nějak najít na netu golfáky kompatibilní s Maxi Cosi, popř. novou sedačku a k ní zakladnu. Kdybys měla nějaký tip, sem s ním! Budu moc vděčná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
3.12.10 14:03

jetě jsme chtěla dodat, že čekám své první dítě a stále ještě pracuji, takže dosud jsem měla úplně jiné starosti…, což mě moc neomlouvá, ale každopádně zatím netuším CO je vlastně při výběru golgáku důležité, napadlo mě jen odpružení, úhel lehu, polohovací nohy a rukojeť a asi ještě váha kočáru (protože jsem docela drobek)…každopádně probrouzdávám net (do obchodu už nejdu) a snažím se něco najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.12.10 16:56

Míšo,
to je jasný že když člověk pracuje, má jiné starosti.. :) od toho je tu emimi, aby poradilo :wink:

takže:
autosedačka MAxi cosi, co máš s teutonií, je velmi pravděpodobně ona MC Cabriofix. ale já osobně bych použitou nepoužívala, prootže sebemenší havarie, která se mohla paní přihodit (stačí ve 20km rychlosti..) mohla poškodit plasty a a už nemusí být tak bezpečná. raději bych investovala do nové a tuhle používala třeba později na krmení, houpání, místo lehačky, nebo rovnou prodala ..

Isofix. je to zařízení v autě, resp. jsou to ocelová oka od karoserie, v zadní sedačce, ve zlomu mezi sedákem a opěradlem. někdy jsou naznačeny plastovou folijkou s nápisem, někdy musíš sáhnout mezi sedadla. pokud je auto rv2006 a mladší, určitě ho má (vyjimkou jsou nová auta starých modelů, tam je to povinnost teprve nedávná (třeba ford focus apod.).
do těhle ok se chytí - cvakne - základna . drží jako přilepená. a do ní se jen cvakne sedačka.

já mám tuhle sedačku a tuto základnu tahle kombinace získala jako jedna z mála právě to nejvyšší ohodnocení ADAC
výhoda MC je i že není malá (po vyndání té vložky pro malé děti), a vozila jsem Vojtu do roka..

a teď kočárek: ano, golfky nebývají odpružené,a le tak hrozné to taky není..
golfáčků kompatibilních s MC je právě docela dost..
záleží na dalších vlastnostech.
můžeš mít golfáč více jako sportovní kočárek, odpružená kolečka, spojená rukojeť, velká ložná plocha, poměrně hodně do lehu, s velkou stříškou, která se překlopí před dítě proti sluníčku. kočár má asi 8.5kg. skládá se snadno, do „deštníku“ ale dlouhého. to jsem popsala Cybex Callisto .
verze 2010 a novější se sundá celá sportovní sedačky, zbyde ti konstrukce a na tu se pomocí adaptéru naklapne autopsedačka. zdá se mi lepší kupovat kol 2010, má jistě ty vlastnosti, 2011 ještě nevím, jak bude vypadat.. ačkoliv ji už prodávají..

pak jsou varianty klasických golfek s rozpojenou rukojetí, osmi kolečky, mapř. maxi cosi city .

možností je i bebeconfort loola/loola up , je težší, skladná, sedák je vhodný promensší děti, pak většinou všichni volí lehčí kočár.

pak samozřejmě je možné zlstat věrná značce, teutonia solano je také kompatobilní.. tady obrázek

další možností je takové malé „prdítko“ Quinny zapp. je ve dvojí verrzi - „starý“ zapp, která je v golfové verzi pak nepolohovací, jen ten sedák, a zapp Xtra, letpšní novinka. s otočnou a naklápěcí sedačkou. zapp je maličký po složení, vozila jsem ho za sedadlem mazdy 2, kterou jsem tehdy měla.
http://www.malvik.cz/…ny-Zapp-2010
a Xtra: http://www.malvik.cz/…pp-Xtra-2011
kočárek je to kvalitní, starý zapp se dá teď s výhodou koupit z druhé ruky, jen pozor, aby měl adaptéry, někdy se stává, že majitelky to rozprodají postupně.. :think:
kolečka jsou více hlučná, zato vydrží bez zapíchání kamínků, skladnost je maximální, .. golfáček byl vhodný tak od 9m, nebo později, ale to neva, protže dokud máš autosedačku, vozíš tu.. (potah se musí sundat).. xtra je vhodný dříve, navíc se sedák nacvakne, což je pohodlnější, než nasazování u starého.. tajže tady bych šla do Xtra (v případě dostatku financí :wink:)

pak sjou rlzné další podobné kočárky, jako zapp, které podle mého ve chvíli zappa Xtra už nemají ve spojení se sedačkou takový význam.. páč nejsou tak kvalitní (dřív výhoda onoho polohování..)

noa na oblíbené novinky poslední doby, jako Nuna taky jde maxi cosi..

opravdu, kočárků je hoodně, jenom si vybrat :) což bývá nejtěžší… :mrgreen:

klidně se ptej dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
3.12.10 20:27

Opět Tě zdravím, všechny ty tipy kočárků, co jsi mi popsala (strašně moc děkuju), jsem si stihla také během odpo projít a docela jsem se do toho zažrala. Nejdříve jsem šla pátrat po isofixu, takže ten mám vepředu i vzadu, zase jsem o něco chytřejší, je to super systém, pořád jsem žila v domnění, že budu sedačku neustále pásat atd., čili zase příjemné zjištění. Základnu určo pořídím. A teď ty kočáry, Maxi Cosi se mi zdá zbytečně robustní a drahý (bez sedačky okolo 11tis), Teutonií jsem našla málo a hlavně skoro žádné info, budu se muset pustit do nějakých německých stránek, ještě na to nebyl čas, každopádně mě moc nenadchly barevné varianty. Cybex Callisto 2010 jsem zkoumala velmi důkladně a porovnávala s modelem 2011, ten jsem nenašla, že by byl kompatibilní s autosedačkou Maxi Cosi, takže bych šla raději do 2010. Ten zatím vede. Quinny Zapp Xtra mě ovšem také docela nadchl, jsi s ním spokojená? Líbí se mi, že přední kolo by mělo jít zafixovat a spousta jiných výhod, ale pořád mám trochu strach z té tříkolky (abych se přiznala - nevím proč, prostě jen takový nejistý pocit). Modrý je moc hezký. No, já mám zatím pocit, že zrovna taková kombinace, jakou já sháním, je docela úzký profil. Autosedačku pořídíme novou, paní mi ji ke kočáru prostě přibalila, tak nebylo co řešit…necháme ji doma.
A co se týká mých dotazů - těch by bylo, jsem zatím dost marná, spadla jsem do toho (sice plánovaně, ale tak nějak hned) a tak než jsem se stihla vyrovnat s prvotním šokem, vyřešit v práci,…je čas na kočárek (a to radši nezmiňuju ten zbytek, co ještě budu jistě potřebovat). Největší obavy mám z nespavce, protože když to tak poslouchám kolem sebe, mám pocit, že spíš maminky jsou ovládány dětmi, ale zatím si myslím, že neustále platí - jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.12.10 10:42

Míšo,
nemyslím, že bys hledala něco úzkoprofilového :wink: jen jsme si možná nerozumněly… dávala jsem ti odkazy, to je ten modrý podtržený text, když na něj klikneš, rozbalí se ti.. (dělám to kvůli úspoře místa, už tak jsou moje příspěvky dlouhé jak metuzalém :mrgreen: )

Maxi cosi - asi si se dívala na MC Mura, to ne, to je sporťák.. a má asi 16kg :-P
maxi cosi city, který jsem myslela, jsou kalsické golfky, mrkni do mého předchozího příspěvku, je tam odkaz, jen klikni na to modré podtržené..
 http://www.malvik.cz/…Citi-CX-2010

cybexy jsou určitě všechny kolekce kompatibilní s maxicosi sedačkami, oni mají více typů golfek - Callisto, Topaz, Onyx. (ještě ruby,a el ten už kompat. není). u všech jdou aretovat (zaseknout) přední kola. u calista dokonce tak, že zašlápneš čudlík a dál se nestaráš, kola se sama zaseknou.. callisto má odpružená všechna kola, stejně jako topaz. onyx jen zadní, a trochu mu rachtají kolečka..
tady jsou všechny (skoro) cybexy: http://www.malvik.cz/…olfove-hole/

Zappa Xtra já neměla. je to horká novinka, u nás od letošního října.. a vzhledem ke stáří Vojty a ještě nenarozeného :) jsem ani neměla příležitost.
ale. přední kolo jde zafixovat, to ano. do stran je stabilní dost. zapp obecně míval problémy se stabilitou dozadu, když se na rukojeti navěsily těžké tašky a dítě třeba vystoupilo.. jenže to má kdejaký golfáč, ..
pokud jsi menšího vzrůstu, měl by ti vyhovovat víc než mě, já mám 175 a je to hranice, kdy se u rukojetí hrbíš..

teutonia: http://www.babymania.cz/…-solano-2970
je pravda, že se moc neprodává… před rokem jí měli všude, asi nešla na odbyt..
tady diskuze u sousedů: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
a u nás: https://www.emimino.cz/…olano-19200/

a neboj,, já měla spavce. spinkal do 6m 8hodin v kuse v noci.. pak se začal budit, ale už nic hrozného..

a u Vojty jediné, co jsem vybrala (pečlivě :D), byl kočár… (/jeden, golfáče do auta jsem kupoavala když mu byly 2 měsíce..) pak v létě pravda oblečky, prootže bych byla leda blbá, kdybych nenakupovala s 50 slevama, co byly… a postýlku a takové věci jsme kupovali někdy poč. října (narodil se v listopadu). zajeli jsme do Ikea a nakoupili všechno.. (postýlku, vaničku, prostěradla, podložky protičůrací, osušky, velké bavl.plíny, žínky, atd. )
ono lepší nakoupit méně a postupně dokupovat, než se řídit radama ostatních a mít toho mraky, co pak nepotřebuješ, protože každá máme jiné potřeby a představy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.12.10 12:23

ahojky! jasně, že vím, že mám klikat na ty modré linky, zas takový tydýt se ze mě díky tomu těhotenství nestal :mrgreen:
Tak myslím, že si koupím ten Cybex Callisto 2010 a napasuju na něj autosedačku Maxi Cosi, věřím, že je to dobrá volba. Moc děkuji za pomoc a cenné rady!
a jak jsi to udělala s tím spavcem? to samo??? :potlesk:
já doufám, že budu mít snad také štěstí, ale to asi doufá každá maminka…
krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.12.10 13:47
michaela1808 píše:
ahojky! jasně, že vím, že mám klikat na ty modré linky, zas takový tydýt se ze mě díky tomu těhotenství nestal :mrgreen:

jé, promiň, tak jsem to fakt nemyslela :mrgreen: :oops: jen vidím, že jsi tu nová a zmátlo mě, že jsi psala o Maxi cosi sporťáku :-) a tohle mě napadlo jako první.. to víš, 3 roky na MD udělají svoje :)

callisto je dobrá volba (abych to nepsala, když ho sama mám :) a nemůžu se dočkat, až vyjedu!!) , jen ještě pozor na velikost kufru, aby se ti pohodlně vešel.. do mazdy 5 se vejde na šířku kufru (/pravda těšně, ale vejde..).. ty rozměry, co udávají na www.cybexonline.com celkem sedí…

spavce mi první 3 měsíce vyrobila žloutenka kojeného dítěte, nic moc.. pak už měl bilirubin normálníl, ale asi si zvykl nebo co :mrgreen: on přes den moc nespal, od dvou let nespí vůbec, zato 12hodin v kuse v noci.. asi je to povaha..
teď nezbývá než doufat, že brácha bude spavej i bez ikteru (to už fakt nemusím znovu).. nemusí chrnět 8 hodin, stačí mi 6 :mrgreen: :mrgreen:

jinak ještě tip, babystar je výhradní dovozce cybexu do čr.. :wink: (resp. babystar je značková prodejna dovozce - fa kenyo..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
7.12.10 08:34

jééé, to jsi se nepochlubila, že máš Cybex, že ty jsi mě nechtěla při výběru ovlivňovat :potlesk: Každopádně Ti ještě jednou moc děkuju za všechny přínosné rady, o spoustě věcí jsem dosud neměla ani tucha (třeba základna, kterou určo pořídím a isofix v mém autě) a sporťák jsme řešila, protože jsem nováček-trouba a nějak mi úplně nedocházel rozdíl mezi golfákem a sporťákem (vypadaly skoro stejně :mrgreen: )
Dívala jsem se, že jsi z Prahy (a padla na mě nostalgie - pět let jsem tam studovala), tak to máš i jiné možnosti výběru, já jedu do Phy na víkend po Silvestru, tak se tam možná taky mrknem…protože tady je to zoufalství - jak jsem psala, byla jsem ve dvou největších obchodech s kočárky (ve Zlíně) a krize největší. Kdybys měla nějaký tip kam v Praze na Cybex, tak sem s ním pls, jinak ho budu muset objednat na netu.
a kdy máš termín (jestli se můžu zeptat :oops: )? a v Tvém případě bych se zákrnu na MD vůbec nebála, jsi - podle mě - víc v obraze než kdejaká paní v práci. Ono je asi vždycky takové, jaké si to uděláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.12.10 11:55

Míšo,
jj, ona Praha je ve výběru prostě lepší, je tady kde se podívat v reálu, přijde mi to typický, že v Praze jsou všechny obchody a kdo nebydlí v Praze, nebo max. v Brně, má smůlu :twisted: :twisted:

ono je teď prostě takový výběr, tolik věcí, že trvá hrozně dlouho, než se v tom člověk trochu zorientuje.. pamatuju, že když jsem čekala Vojtu, tak mi dávala kamarádka „školení“, byla jsem úplně mimo, taky jsem chodila dopráce a fakt kromě kočárku (který jsme tehdy řešily dlouho pro ní, tak sjem se zorientovala :)) jsem neměla tucha, co a jak.. a nakonec to fakt vyřešila Ikea.. :dance:

píšeš, že jsi ze zlína, jé, moje babička tam žila, a máma se tam ještě narodila, ale pak se přestěhovali do Prahy.. občas jsme tam jezdili k bab ségře na dovolenou..

no, já většinou nechci moc ovlivňovat.. protože moc dobře vím, že co vyhovuje mě, nemusí nutně vyhovovat jiným … co já považuju za nejlepší volbu, pro jiného může být kočár příšerný.. 8-) ale s tím, co mám, se netajím :) a měla jsem pocit, že jsem to psala hnedka na začátku,..

termín mám 27/12 ale doufám a věřím, že na vánoce už budeme doma :mrgreen:

Kam na Cybex v praze náhodou vím :wink:
www.babystar.cz je značková prodejna výhradního dovozce. dřív byli v praze na černém mostě, vedle Makra, ale teď přesně nevím, měli se teď někdy stěhovat, ta nová prodejna prý není daleko od původního místa. (prý někde na Náchodské, je to cca 2km od současné prodejny směr od Prahy na Poděbrady po levé straně), ale koukala jsem na stránky a zatím tam mají adresu starou…
oni měli vždycky vystavené všechny cybexy a když se lámou kolekce, tak i obě kolekce. výhodou bylo i to, že byli kousek od babyparku (www.babypark.cz), kde zase mají maxi cosi a ty základny a všechno..
tak třeba je ještě zastihneš na staré adrese..

s MD máš pravdu, je to takové, jaké si to uděláš.. já mám třeba tu kliku, že ve své práci (i když s výrazně nižší intenzitou) mohla pokračovat i doma, takže ani kontakty člověk nemusí ztratit.. ale vím, že někdy to prostě nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí