Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
potřebuju poradit možná i uklidnit.
dnes jsem 34 den od Ms(6 dní zpoždění) a cyklus mivám 28dní.na těhu testu se mi ukázal duch až teď v pondělí tedy 32 den ale bylo mi to divné tak sem šla na odběry ty vyšly že mám 15 jednotek. při první těhu sem měla už 4+2 hcg 25 a vím že doktoři považují jako těhotenství jen nad 25.jinak mám spoustu příznaků a dokonce se mi pustilo mlíko tak nevím co si myslet
No, já bych řekla, že k oplodnění došlo, ale buď si měla ovu strašně pozdě nebo je něco špatně a nic z toho nebude… nezbývá než čekat.
pri prvním těhu sem měla mlíko už od 12tt (stejně sem o něj ale při porodu přišla
) ale tež sem z toho dost v šoku
Důležité je, aby ti hodnota hcg rostla…každé 2-3 dny dvojnásobně. Takže se to dá ověřit jedině opakovaným krev. testem na hcg. Na uz je pak „něco“ vidět až cca při hcg 1000.
Jinak hodnota výchozí je u každého jiná, nejdůležitější je, aby rostla, jak má. Držím palce, ať to vyjde ![]()
jj to o růstu a tak vím a znám. spíš si nechci připadat jako hysterka že se bojím aby bylo vše v pohodě,a že ty příznaky nejsou jen díky hlavě(ale to bych na tom musela být asi hodně zle aby se mi i mlíko pustilo
) zítra mám jít na kontrolu k dr tak se s ním domluvím na dalším testu
Nezáleží na absolutní hodnotě, ale na tom jak roste, takže bych v případě nejistoty podstoupila druhý odběr, hcg by se mělo každé dva dny zdvojnásobit.
Hcg 15 znamená, že jsi otěhotněla. První dny jsou z těch prvních tří měsíců ty nejkritičtější, stejně ti nezbývá než čekat. Ale nezapomeň baštit kyselinu listovou. Já bych to nikomu neříkala (krom partnera), chovala se jako těhotná a chvíli vyčkala - i s doktorem i s veřejným poradováním. Však ono to neuteče…
Hcg 15 je stále negativní, embryo se zahnízdilo a začalo tvořit, buď je těhotenství mladší, nebo pokud je jak uvádíš, tak už je neprosperující. 15 je skutečně málo, znám i mimina s takhle nízkého HCG, ale to bylo krátce po transferu. 6 dní od zpoždění už by mělo být to číslo podstatně vyšší.
Já mám ovulaci každý měsíc jindy, ty jsi ji mohla mít zrovna později. Otěhotnět jsi otěhotněla, ale jestli je to stále v pořádku, se dozvíš jen časem. Příznaky bych tedy čekala spíš později (vyvolává je hcg a toho máš zatím trochu), ale přetrvávají i po ZT - než hcg doklesá. Takže tím se řídit taky nedá. Jedině opakovaný test a posoudit si růst hcg.
tak snad bude vše ok. zítra si nechám udělat druhý test a v pátek snad uvidím.
ahoj,
to je neskutečné, já mám asi nějakou dvojnici
Dnes hcg z krve 15,6, 32DC, zatím taky nevím, co si o tom myslet-s tím rozdílem, že u mě proběhla krátká a slabá ms v termínu, spíš takové 3denní špinění
Na krev si zajdu v pátek, nějak se mi to nezdá… Tak jsem zvědavá, jak dopadneme ![]()
Omluva za anonym, ale chodí sem známí a nerada bych, aby vůbec věděli, že se snažíme
![]()
tak to pozor, s tím naklusej k doktorovi, ať tě hlídají, to je jak já přes kopírák, HCG podle testů rostlo, ale pomaleji, bylo z toho mimoděložní, vytáhli mě hrobníkovi z lopaty.
ja právě neměla ani špinění nic…kdybych teď začala špinit tak vím na čem sem, z mimoděložního mám právě největší strach. Ale uklidňuju se tím že já opravdu mívám ovulaci hodně rozházenou…akorát tenhle měsíc zrovna fakt nevím.
tak vydrž, třebas to chytla hodně brzy a bude to dobré. Ikdyby to bylo mimoděložní, při hodnotě 15 ti nehrozí vůbec nic, u mě byli v klidu ještě kolem 500.