Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky prosím za tyden by mě měla čekat laporoskopie kvůli PCO a dnes 11 DPO mi vyšel pozitivni test clearblue 1-2 týdny a na krvi hCG 23. Myslíte ze by to mohlo být v poradku? Nebo je ta hladina nízká? Čekají mě predoperacni vyšetření tak jestli to mám vše zrušit a počkat co bude 😊
@Pajusa910 píše:
Ahoj holky prosím za tyden by mě měla čekat laporoskopie kvůli PCO a dnes 11 DPO mi vyšel pozitivni test clearblue 1-2 týdny a na krvi hCG 23. Myslíte ze by to mohlo být v poradku? Nebo je ta hladina nízká? Čekají mě predoperacni vyšetření tak jestli to mám vše zrušit a počkat co bude 😊
Jedna hodnota ti nic neřekne. Je potřeba jít na krev opakovaně. Nejlépe provést odběr krve znovu za 48h.
@korn123 píše:
Jedna hodnota ti nic neřekne. Je potřeba jít na krev opakovaně. Nejlépe provést odběr krve znovu za 48h.
Chystám se jít znova v pátek a to jestli dobře chápu by mělo být dvojnásobek takže kolem 50?
@Pajusa910 píše:
Chystám se jít znova v pátek a to jestli dobře chápu by mělo být dvojnásobek takže kolem 50?
Ano
držím palce
![]()
Dobrý den. Chtěla bych se vás holky zeptat zda jste to neměla některá stejně. Už měsíc se snažíme s přítelem o mimčo a zatím na testu nic není. Poslední ms byla 12-19.6. A dodnes nic. Akorát malé špinění včera na toal. hnědě a dnes už jsem zase čistá. Snažíme se od poslední ms hned co skončila. Bolesti v břiše více na pravé straně mám 14 dní, ale ms stále nikde a test negativní i po kontaktování s p. Doktorskou která říká ať ještě počkám. HA jsem brala 8 let ale rok a 3 měsíce ji neberu. Děkuji za odpověď
@Andy127 píše:
Dobrý den. Chtěla bych se vás holky zeptat zda jste to neměla některá stejně. Už měsíc se snažíme s přítelem o mimčo a zatím na testu nic není. Poslední ms byla 12-19.6. A dodnes nic. Akorát malé špinění včera na toal. hnědě a dnes už jsem zase čistá. Snažíme se od poslední ms hned co skončila. Bolesti v břiše více na pravé straně mám 14 dní, ale ms stále nikde a test negativní i po kontaktování s p. Doktorskou která říká ať ještě počkám. HA jsem brala 8 let ale rok a 3 měsíce ji neberu. Děkuji za odpověď
Ty jsi byla na odběrech a vyšlo ti nějaké hcg, že máš v názvu “nízké hcg”?
@korn123 Upřímně jsem nevěděla co dát do názvu. Nebyla jsem na krvi ještě myslím to tak, že mi nevyšel test jestli nemám náhodou nízké hcg na to.
Nikdy jsem ještě nebyla těhu, takže beru jakoukoliv radu. Dr mě ještě na vyšetření nechce poslat. Že je prý brzo. Což se mi nezdá
@korn123 24-28.6. Což jsme s přítelem měli styk při ovulce. Přemýšlím jestli si nemám zajít do nemocnice na odběr krve než si mě vezme moje dr na kontrolu. ![]()
@Andy127 píše:
@korn123 24-28.6. Což jsme s přítelem měli styk při ovulce. Přemýšlím jestli si nemám zajít do nemocnice na odběr krve než si mě vezme moje dr na kontrolu.
Tak to už by jsi měla test pozitivní.. to nemá cenu na krev, apod chodit. Těhotná nebudeš.
@Andy127 Pokud by byla ovulace mezi 24-28.6. tak už máš na testu dávno dálnice. Já měla ovulaci 28.6. a na těhotenském testu už mám tak týden dálnice. Ale mohla jsi mít ovulaci třeba později a ani o tom nevíš, takže pořád ještě nemusí menstruace dorazit a test bude pozitivní později.
@Lenca93 No pravě je to dlouho už. Tak děkuju snad máš pravdu a ukáže se něco
Ale napadlo nás to, že se to mohlo chytit i déle. Tak uvidíme 😊
@Andy127 Tak určitě mohlo k oplodnění vajíčka dojít klidně až za 3-4 dny, ale tak jako tak to je od té doby už více než 14 dní a to už by muselo být zahnízděné a produkovat hcg. Spíše zda třeba jste neměli styk i po těchto dnech a nedošlo k oplodnění až třeba o týden později. Ale pokud tam už styk nebyl tak je dost nepravděpodobné, že by z ovulace mezi 24-28 ještě nebylo vajíčko zahnízděné a test byl negativní ![]()