Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den..
Možná je to poněkud zvláštní, ale raději se zeptám na Váš názor.
Přibližně před 3 týdny jsme s přítelem začaly spolu spát. Pokaždé jsme použili kondom a vždy ho samozřejmě také zkontrolovali. Měli jsme sex také v období ovulace a i když jsme si dávali pozor, tak mám trochu strach. Mám 2 dny zpoždění, poslední dobou se mi hodně změnily chutě (dostávám chuť na uzeniny, které v podstatě vůbec nejím) a pár dnů v období ovulace jsem cítila podbřišek..
Děkuji předem za názory a přeji hezký den.
@Jankaaaaaaa píše:
Dobrý den..
Možná je to poněkud zvláštní, ale raději se zeptám na Váš názor.
Přibližně před 3 týdny jsme s přítelem začaly spolu spát. Pokaždé jsme použili kondom a vždy ho samozřejmě také zkontrolovali. Měli jsme sex také v období ovulace a i když jsme si dávali pozor, tak mám trochu strach. Mám 2 dny zpoždění, poslední dobou se mi hodně změnily chutě (dostávám chuť na uzeniny, které v podstatě vůbec nejím) a pár dnů v období ovulace jsem cítila podbřišek..
Děkuji předem za názory a přeji hezký den.
Test ukázal co? ![]()
Pokudm máš sex, tak šance je vždy. Pokud se opravdu důsledně chráníte kondomem, tak je ta šance malá, ale pro jistotu si kup těhotenský test.
„Bolesti“ v období ovulace jsou normální a klidně mohla být taky o pár dní déle a tím pádem se ti natáhnul cyklus.
Udělej si test, pak budeš mít jasno.
Nechce se mi vytahovat křišťálová koule, neuděláš si raději těhotenský test
?
No, upřímně posledních par dnů jsem kvůli tomu byla trochu ve stresu…možná proto se také menstruace nedostavila.
@Jankaaaaaaa
Být tebou bych si koupila těhotenský test a co nejdřív se objednala k doktorovi, ten ti to potvrdí
@Jankaaaaaaa
Taky záleží, jak moc tě bolí v podbřišku. Když jsem byla na začátku těhotenství, tak mě v podbřišku bolelo tak, že jsem se sotva postavila a v noci jsem se kvůli bolestem budila. Navíc bolest v podbřišku můžeš cítit i při ovulaci.
@Lanča1 tak v podbřišku mě nebolí…občas se sama na sobě snažím najít bolest ve spodku kvůli očekávané menstruaci…ale jinak podbřišek mě nebolí
@Jankaaaaaaa
Aha, v tom případě bych asi kvůli tomu tolik nestresovala, pokud jsou to 2 dny zpoždění, tak zatím v pohodě. A chuť na různé věci můžeš mít i před menstruací v době PMS, tělo si říká o víc železa, kterého máš třeba nedostatek, proto máš zpoždění, nebo máš zpoždění kvůli stresu…
Zrovna se vás i zeptám, jaký názor máte na hormonální antikoncepci..byla jsem přesvědčená, že ji brát nechci, přijde mi to docela špatné pro mé tělo. Na druhou stranu ale nevím, jestli můžu věřit kondomu a nechtěné dítě mi přijde vůči tomu dítěti hrozná situace, proto bych asi volila “obětovat” svůj striktní názor a mé tělo, než čekat nechtěné dítě, které za nic nemůže.
Díky
@Jankaaaaaaa píše:
Zrovna se vás i zeptám, jaký názor máte na hormonální antikoncepci..byla jsem přesvědčená, že ji brát nechci, přijde mi to docela špatné pro mé tělo. Na druhou stranu ale nevím, jestli můžu věřit kondomu a nechtěné dítě mi přijde vůči tomu dítěti hrozná situace, proto bych asi volila “obětovat” svůj striktní názor a mé tělo, než čekat nechtěné dítě, které za nic nemůže.
Díky
Nikdy jsem HAK nebrala a ani brát nebudu.. před mimčem jsme praktikovali přerušovanou a měřila jsem si bazalku.. ale my měli jasno, pokud bych otěhotněla, tak by nechtěné nebylo.. přerušovaná nás nezklamala, ale ani tak ti to nedoporučuju, znám xy pár, kteří se takhle stali rodiči, ale to znám i při užívání HAK..
@Jankaaaaaaa píše:
@korn123 myslíš přerušovanou s kondomem nebo bez?
Kondom jsme nepoužívali, ani jednomu z nás to není příjemné.
@korn123 tak kdybych brala hormonální antikoncepci, tak bychom používali i kondom, nevadí nám ![]()
@korn123 zakladatelka se v úvodním příspěvku zmiňovala že spolu akorát začali spát, z toho usuzuji že jsou oba ještě velice mladí. Z toho důvodu bycj jim tedy jenom přerušovanou soulož fakt nedoporučila.
@Jankaaaaaaa kolik je ti let? HA by se neměla brát pokud je ještě nestabilní cyklus, i když ji (zejména starší) lékaři rádi nasazují mladým holkám „na srovnání cyklu“. Už jsou i tělíska která se dávají holkám které ještě nerodily, nebo koukni i na pharmatex, ale jen jemu bych v období plodných dnů asi nevěřila a kombinovala bych to s přerušováním. Nejlépe uděláš když se zeptáš svého gynekologa, co by ti doporučil.