Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat ve středu jsem měla hcg 2733 a dnes 3951hcg myslíte si že je to ok že se to nezdvojnásobilo? Někde jsem četla že od 1000 se to nezdvojnásobuje
Já jsem měla strašně špatný růst hcg v úplném začátku, embryjko už ztrácelo, bylo 4 dny pozadu. Jeden z důvodů, proč se tohle děje, je reprodukční imunita, která působí proti embryu a chce ho zničit. Pokud nezasáhne okamžitě imunolog, dopadá to špatně. Já o své imunitě vím, mám ji vyšetřenou, takže jsem na nic nečekala a dojela za imunoložkou, která mi hned začala píchat imunogloulín a embryjko to dohnalo. pak už byl růst hcg v pořádku.
Imunita nebolí, problém se nedá zjistit jinak, než krevním odběrem.
Dalším důvodem jsou vady embrya. Ale také je spoustu případů, kdy to dopadne dobře i přes mizerný růst hcg - to bylo u kamarádky. Na netu jsou tabulky růstu hcg a hodně povídání, tak googli. Držím pěsti, ať to má příznivý progres. ![]()
Ahoj, uvádí se, že hCG by mělo stoupnout za 2 dny min. o 60 %, aby to ještě bylo v pořádku, ty máš cca 45 %. Může to mít x příčin, jak se píše v předchozím příspěvku. Držím palce, ať to dobře dopadne! ![]()
Ahoj, ozivuji diskuzi. V pondeli jsem mela hcg 148,8; ve stredu 363,6 a dnes 683. Takze se hodnota nezdvojnasobila. Muze to i s temito hodnotami byt prosperujici tehotenstvi? Posledni MS jsem mela 6. 7.
Vždyť se ti to zdvojnásobuje! To zdvojnásobení je přibližně, ne exaktně, že to musí být úplně na chlup přesně. Kdyby třeba za další 2 dny byla hodnota např. 800, tak už by tam byl problém, ale zatím žádný nevidím.
Stoupá ti to úplně ukázkově…jako fakt doufám necekas že to bude přesně že ne? Pár jednotek sem nebo tam nehraje roli…