Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už nevím kde se zeptat a kde všude čist, tak pokládám dotaz tady… může ovu test ukázat těhotenství? Jsem 20 DC a ovu test sílí, nechápu to protože jsem byla u Dr a ta mi řekla v pondělí přičemž ovu měla být v úterý, že se tam nic nechystá ale, že děloha je v pořádku pěkně vysoká, teď beru i utrogestan, takže buď proběhla dříve nebo mám anovulacni cyklus, minulý měsíc ovu proběhla s clostilbegytem, tento měsíc jsem ho nebrala. Říkala, že můžu zkusit testovat dál a uvidím, v den kdy měla být ovu, takže v úterý test neukázal nic… přikládám foto z dneška, vím, že není pozitivní ale každým dnem sílí 🤔
Takže ovulaci tenhle cyklus ještě potvrzenou nemáš? Možná k ní teprv dojde. Ovulační test těhotenství ukáže, ale až v chvíli, kdy jsi těhotná (a bylo by to vidět i na těhotenském testu) bude pozitivní, takove sileni čárky a negativní test neznamená nic.
Můžeš mít ovulaci později nebo taky vůbec. Hele, nespekuluj a počkej na konec cyklu. Ovulačni testy můžou ukázat těhotenství, ale to by obě čárky musely být stejný. Já jsem dvě čárky na testu měla pořád a různě se měnila jejich intenzita.
Lidský tělo nefunguje podle tabulek co někdo napsal do učebnic, kdyby ano, bylo by vše strašně jednoduchý, je možný že máš anovulační cyklus, jsi těhotná, nebo posunutou ovulaci ![]()
Těhotenství odhalíš těhotenským testem a zbytek prostě dál zkoušet ![]()
Tak určitě vím že teďka ovu neproběhne protože jsem byla u Dr a ta říkala že se tam nic nechystá, já už jsme prostě zoufalá, snažíme se rok a půl…
@Cucina39 píše:
Ahoj holky, už nevím kde se zeptat a kde všude čist, tak pokládám dotaz tady… může ovu test ukázat těhotenství? Jsem 20 DC a ovu test sílí, nechápu to protože jsem byla u Dr a ta mi řekla v pondělí přičemž ovu měla být v úterý, že se tam nic nechystá ale, že děloha je v pořádku pěkně vysoká, teď beru i utrogestan, takže buď proběhla dříve nebo mám anovulacni cyklus, minulý měsíc ovu proběhla s clostilbegytem, tento měsíc jsem ho nebrala. Říkala, že můžu zkusit testovat dál a uvidím, v den kdy měla být ovu, takže v úterý test neukázal nic… přikládám foto z dneška, vím, že není pozitivní ale každým dnem sílí 🤔
Ovulační test je na zjištění ovulace. Těhotenský na potvrzení gravidity. Co je na tom tak složitého?
@Russet však já také testovala ovu, ale je mi divné, že doktorka řekla, že nebude ale testy sílí ![]()
@Cucina39 píše:
Tak určitě vím že teďka ovu neproběhne protože jsem byla u Dr a ta říkala že se tam nic nechystá, já už jsme prostě zoufalá, snažíme se rok a půl…
Tak jestli neproběhla, tak z čeho bys byla těhotná? Třeba ještě proběhne a sílit test může, ale dokud není pozitivní, tak nic neznamená, ta síla čárky se může různě měnit.
@Cucina39 píše:
@Russet však já také testovala ovu, ale je mi divné, že doktorka řekla, že nebude ale testy sílí
Ovulace na testu je jen, když jsou dvě stejně silné čárky. Doktorka se prostě může mýlit. Tělo není stroj. Ale dokud nebudou ty čárky stejně silné, ovulaci NEMÁŠ.
@Kriss Tina říkala, že mohla proběhnout dříve, což ona už nepozná, říkala že ty hormony co mi dala by měly v těle vydržet 3 měsíce, ale že se může stát, že taky ne, takže mi je nasadila znova
@Russet ale já vím, že ovulace to není, je to v příspěvku napsané, že vím, že není pozitivní, já se ptala na něco jiného ![]()
@Cucina39 píše:
@Russet ale já vím, že ovulace to není, je to v příspěvku napsané, že vím, že není pozitivní, já se ptala na něco jiného
Ovulační test není určen na testování těhotenství. Ne, neukazuje ti, že jsi těhotná, ač si to přeješ.
@Cucina39 píše:
@Kriss Tina říkala, že mohla proběhnout dříve, což ona už nepozná, říkala že ty hormony co mi dala by měly v těle vydržet 3 měsíce, ale že se může stát, že taky ne, takže mi je nasadila znova
Tady nic nevykoumas, prostě cekej, testuj dál a uvidíš. Buď ti třeba za týden vyjde pozitivní těhotenský test, nebo dojde ms.
Pokud test nezbledl a zase pak nesílí, tak nemáš jistotu ničeho. Jinak ano mně test ukázal těhotenství, ale věděla jsem přesně kdy byla ovulace.
@podzim právě že v úterý kdy ovulace být měla zbledl, tak sem si ho udělala znova včera a dnes a oba dny vypadal jako na foto, akorát dneska je silnější jak včera o trochu