Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sháním informace, ale ne o stoupajícím hcg, nebo tabulce odpovídající na týdny, já mám jiný problém. Už jsem v celku smířená, se špatným koncem, respektive po mých předchozích nezdarech se mi optimismu už nedostává, hlavně těhu neprobíhá dobře, v pátek se sice konečně na 7+6 objevilo srdíčko, ale plod je hodně malý, ale co je důležité, volala jsem si na výsledky hcg a hodnota po čtyřech dnech je prý stejná. Nemohu na takové téma nic najít, všude se píše jen o stoupání, nebo malém stoupání, ale že by bylo stejné… Pokud se setra nějak špatně nevyjádřila, tak si myslím, že je to asi jasné, ovšem pokud má někdo i jiné zkušenosti, budu ráda, když písnete. Na další kontrolu mám jít až v pátek, čili to bude nekonečné čekání ![]()
Ahoj, úplně s tebou soucítím dlouhé čekání když si přeješ miminko je nekonečné. HCG roste každým dnem čili po čtyřech dnech by hcg mělo být aspoň o něco vyšší ne pořád stejné. Hlavně ze začátku těhu hodně rychle nabíhá takže každým den je rozdíl vidět. Nezoufej počkej do pátku a uvidíš hlavně se nestresuj a mysli na něco hezkého, vím že je to těžké v takové situaci myslet na něco jiného, ale alespoň se o to pokus.
@Seizdra píše:
A nemohla se splést a říct ti ty tvoje starý vysledky?
Také možnost pro jistotu zavolej a zeptej se. Za zeptání a jistotu nic nedáš
Co si dojít na ultrazvuk jestli pořád bije srdíčko? Jinak neporadim a držim palce, vim jak ti je ![]()
Zkusila bych třeba udělat test pokud těhu jsi a těhotenství pokračuje měla by čárka být silnější. Já jsem si jednou dělala test a byla tam slabá čárka za pár dní tam nebyla žádná tudíž usuzuji že miminko se velmi brzy ztratilo. Četla jsem články o tom jestli může vyjít falešně pozitivní test a je to nemožné. Nikdy před tím se mi to u žádného testu nestalo a že jsem jich vyzkoušela mnoho.
Díky holky za podporu,
Anibass55 těhu jsem stopro, chodím na časté kontroly už asi 14 dní, těhu je rizikové, na uz jsem byla už několikrát a vlastně kvůli problémovému těhu poslední týden pořád jen ležím…
Sestra se nespletla, to by bylo jen moje zbožné přání, protože další kontrolu jsem měla mít až za 14dní, ale řekla mi, že mě chce doktorka kvůli těm stejným hodnotám v pátek vidět znovu na kontrolu a odběr…tak je to asi jasný, no ve skrytu trochu ještě doufám, ale řekla mi to jasně, že jsou výsledky stejné jako u předchozího odběru. Pokud by se spletli, pak bych byla šťastná jak blecha
, ale jak říkám, to je jen moje zbožné přání
, ale i tak moc díky za podporu holky
I přes to zkusila bych test pokud těhu odchází na čárce to poznáš. Pokud se ti nechce čekat do pátku tak si aspoň podle toho uděláš nějaký závěr
Mně už v téhle fázi hcg brát odmítali, že jsou tam strašné rozptyly a jediným opravdu spolehlivým ukazatelem, jak se vš vyvíjí, jsou pravidelné ultrazvuky v dostatečných rozestupech.
A posuzovat prosperitu těhotenství v 8.tt dle zabarvení lékárenského testu z moči, to je totální nesmysl.
Předpokládám, že dr. si tě pozval za pár dní-týden na další kontrolní utz, pokud má jakékoliv podezření, že vš není, jak by mělo být.
Aniba, moje embryo bylo už 14 dní mrtvé a hodnoty hcg stále desetitisícové, lékárenský test je vymyšlen za jedním jediným účelem - k detekci těhotneství, nikoliv k určování jeho prosperity.
@ugluk píše:
Mně už v téhle fázi hcg brát odmítali, že jsou tam strašné rozptyly a jediným opravdu spolehlivým ukazatelem, jak se vš vyvíjí, jsou pravidelné ultrazvuky v dostatečných rozestupech.
A posuzovat prosperitu těhotenství v 8.tt dle zabarvení lékárenského testu z moči, to je totální nesmysl.
Předpokládám, že dr. si tě pozval za pár dní-týden na další kontrolní utz, pokud má jakékoliv podezření, že vš není, jak by mělo být.
Není to nesmysl v brzkém těhotenství se to na testu poznat dá. Tedy aspoň u mě ano. O jedno mimi jsem přišla v 9. týdnu a na testu jsem to tedy poznala že čárka nebyla tak silná jak když jsem si test dělala a zjistila že jsem těhotná. Možná to není u každé stejné to já nevím každopádně jestli zakladatelka nevydrží do pátku zkusila bych si pomoct aspoň tímhle. Znám pocit beznaděje, naděje.
@ugluk píše:
Aniba, moje embryo bylo už 14 dní mrtvé a hodnoty hcg stále desetitisícové, lékárenský test je vymyšlen za jedním jediným účelem - k detekci těhotneství, nikoliv k určování jeho prosperity.
Tak jak jsem teď psala asi je to u každé individuální protože já s tím zkušenosti mám a mimi jsem měla mrtvé jen 4 dny. Asi je to hloupost, ale já to zkusila.
@Anibas55 píše:
Není to nesmysl v brzkém těhotenství se to na testu poznat dá. Tedy aspoň u mě ano. O jedno mimi jsem přišla v 9. týdnu a na testu jsem to tedy poznala že čárka nebyla tak silná jak když jsem si test dělala a zjistila že jsem těhotná. Možná to není u každé stejné to já nevím každopádně jestli zakladatelka nevydrží do pátku zkusila bych si pomoct aspoň tímhle. Znám pocit beznaděje, naděje.
Prosimte nezlob se ale tohle je totalni hovadina co pises.tehu test je aby ukazal jestli jsi nebo jsi.Nic vic se tam hledat neda. Nekdo ma ty carky slabe i ve tretim mesici.
A popravde pro me rozhodujici ultrazvuk a to ze mimcu tluce srdicko. ![]()
@Anibas55 kolem nějakého 7.-9. týdne začíná těhotenský test slábnout značné části těhotných, dost často je to způsobeno tím, že detekce má nejen nějakou spodní hranici (10 nebo 25 IU obvykle), ale i horní, kterou už test nepobírá. Zkus tu prolítnout diskuze, kolik jich tu je na téma - pomoc, jsem v 9.tt a test slábne, co se děje? Naprostá většina z nich zcela v pohodě donosí. A snad každej příčetnej doktor, pokud k němu pacientka vyděšená přijde, že jí v 9.tt slábne test, se v prvé řadě podiví, proč ho proboha v téhle fázi vůbec dělá. Na to nebyl žádný test vymyšlen ani certifikován.
Něco jiného je zcela počáteční těhotenství, kdy se hodnoty hCG pohybují kolem výše, na kterou je test citlivý (ale i tady je ovlivněn miliónem věcí jako kvalitou daného kousku nebo tím, jak moc se zrovna ženská napila), tam nějaké sílící a slábnoucí čárky něco ukázat můžou (a stejně se na ně nedá stopro spoléhat), ale znovu opakuji a věřám, že mi to potvrdí každý lékařsky vzdělaný člověk, lékárník i výrobce testů - tloušťka čárky v 9.tt je zcela bez souvislosti s prosperitou těhotenství.
Zcela bez souvislosti znamená:
Anibas55 myslím, že ten test může u někoho zabrat, ale spíš opravdu na začátku těhu tak 5-6týden max., mě u jednoho potratu v brzkém stádiu, to taky takhle vyšlo, tedy, že se druhá čárka skoro už neukázala, přitom při prvním testování byli obě jak Brno. Ale myslím, že spíš bude jistější asi bazálka, zkusím se začít měřit, měřila jsem si ji před těhu a ještě asi 14dní po otěhotnění, teplotu jsem měla cca stálou, takže možná by se to tam ukázalo, že začne teplota klesat.
Ugluk přesně, kontrolu mám teď v pá, což bude po týdnu, jinak jsem měla jít až po 14dnech. Já bych ty hodnoty neřešila, pokud by stoupali i třeba pomalu, vím, že to směrodatný není, ale když mi řekli, že se za čtyři dny vůbec nepohnuly, tak to vidím holt opravdu bledě, protože aspoň nějaký aspoň mizivý nárůst být podle mě prostě musí.