Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já to taky tak nějak měla, ale měla jsem zamlklé těhotenství. Za půl roku po té jsem byla znovu těhotná, nechtěla jsem to vůbec řešit, ale to ti nedá. Do 10 týdne je lepší to moc neřešit, ale myslím, že většinou po druhé už to bývá v pohodě. Jinak já se pak bála celé těhotenství tak ty to prosím tě nedělej.
@Anonymní píše:
Holky, prosím o info. Jaká je pravděpodobnost, že znovu o mimi příjdu, když už jsem jeden samovolný potrat prodělala v 7tt v říjnu 2012 s následnou revizí (25let, první těhotenství). Zjistila jsem, že jsem těhotná - krátce, dnes je to 4+4tt, takže ani k doktorce zatím volat nebudu.
Počkám tak do 6tt a pak se k ní případně objednám.
Jen mám strach, aby se to neopakovalo. Dopuju se kyselinou listovou od potratu, jím celkem zdravě a pestře.
Tak pokud šlo jen o jeden potrat, tak ten se snad ani nepočítá
ten zažije každá druhá. S největší pravděpodobností to nyní bude v pořádku
Já jsem si po třech potratech zjišťovala pravděpodobnost dalšího potratu a vyčetla jsem že je to 70 procent
no a já se vlezla do těch 30,takže ve tvém případě bych toto vůbec neřešila ![]()
Snaž se být v klidu, to je asi jediné co můžeš dělat, když se dopuješ kyselinou listovou
já jsem otěhotněla aniž bych o tom tušila a do 6tt jsem kouřila krabičku denně, pila alkohol a brala prášky na hubnutí a antikoncepci(měla jsem zkouškové), nedokážeš si představit ten strach o dítě, když jsem zjistila, že jsem těhotná! ![]()
Jestli je mimi v pořádku, tak tam zůstane
držim palečky! ![]()
Hlavně se snaž být v klidu, sice se to lehce řekne, ale srtes tomu malýmu škodí víc, dál ber hlavně tu kyselinu listovou, případně ji nahraď těhotenskými vitamíny nejlíp se zvýšeným obsahem té listovky a pokud jinak žiješ zdravě, tak to jinak moc neovlivníš. Já jsem prodělala zamlklý potrat vloni v srpnu, v 11.týdnu jsem musela na revizi, za tři měsíce po zákroku se nám opět zadařilo a teď jsem v 18.týdnu, bála jsem se hlavně ze začátku. Držím pěsti, aby to dobře dopadlo. Jeden potrat se bere jako žádný potrat.
@Bavi píše:
Tak pokud šlo jen o jeden potrat, tak ten se snad ani nepočítáten zažije každá druhá. S největší pravděpodobností to nyní bude v pořádku
Já jsem si po třech potratech zjišťovala pravděpodobnost dalšího potratu a vyčetla jsem že je to 70 procent
no a já se vlezla do těch 30,takže ve tvém případě bych toto vůbec neřešila
Holky, díky moc za podporu. Zatím to řeknu jen manželovi, ale počkám si do toho 6tt a pak se kdyžtak objednám k mudr. Taky jsem si říkala, že to prostě nechám jak to půjde, ale člověku to nedá. Pořád musím myslet na to, abych neudělala něco špatně a neublížila mimču :-/
@Bavi Tři potraty, tak to je hodně drsný, to mě mrzí, ale podle Tvého metříku metříku to vypadá už dobře ![]()
@Verunka.T píše:
Hlavně se snaž být v klidu, sice se to lehce řekne, ale srtes tomu malýmu škodí víc, dál ber hlavně tu kyselinu listovou, případně ji nahraď těhotenskými vitamíny nejlíp se zvýšeným obsahem té listovky a pokud jinak žiješ zdravě, tak to jinak moc neovlivníš. Já jsem prodělala zamlklý potrat vloni v srpnu, v 11.týdnu jsem musela na revizi, za tři měsíce po zákroku se nám opět zadařilo a teď jsem v 18.týdnu, bála jsem se hlavně ze začátku. Držím pěsti, aby to dobře dopadlo. Jeden potrat se bere jako žádný potrat.
@RadkaOR Díky moc. Snažím se to vůbec neřešit, ale víš jak to je…
![]()
@RadkaOR jj včetně dvou revizí
nicméně ikdybych potratila 10× tak bych zkoušela pořád dál
vždycky se k takovým tématům připojím, hlavně abych holky podpořila
proto pokud jde jen o jeden potrat tak to vůůůůůůůůbec nevidím důvod ke strachu ![]()
@Bavi píše:
@RadkaOR jj včetně dvou revizínicméně ikdybych potratila 10× tak bych zkoušela pořád dál
vždycky se k takovým tématům připojím, hlavně abych holky podpořila
proto pokud jde jen o jeden potrat tak to vůůůůůůůůbec nevidím důvod ke strachu
Taky jsem mela zamlkle tehu.ze jsem tehotna jsem zjistila nekdy v 8tt(nepravidelne ms, moje prvni tehu) a pak nebylo srdicko. nastesti vse odeslo samo a za par mesicu jsem otehotnela znova a narodila se nam zdrava holcicka. doktorka mi tenkrat rekla, ze to je bezne a pokud se to neopakuje, tak se to ani neresi. takze drzim palce a preju krasne tehulkovani
![]()
@Bavi Tak to jsi dobrá…Od Tebe ta podpora hodně znamená! Díky ![]()
@SarkaLo píše:
@RadkaOR Díky moc. Snažím se to vůbec neřešit, ale víš jak to je…![]()
Holky, prosím o info. Jaká je pravděpodobnost, že znovu o mimi příjdu, když už jsem jeden samovolný potrat prodělala v 7tt v říjnu 2012 s následnou revizí (25let, první těhotenství). Zjistila jsem, že jsem těhotná - krátce, dnes je to 4+4tt, takže ani k doktorce zatím volat nebudu.
Počkám tak do 6tt a pak se k ní případně objednám.
Jen mám strach, aby se to neopakovalo. Dopuju se kyselinou listovou od potratu, jím celkem zdravě a pestře.