Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
s manželem se chceme od května žačít snažit o potomka. Je na tom některá podobně? Už se nějak připravujete…
Ono není důvod se nějak připravovat. Hlavně je důležité, aby jsi měla pravidelnou menstruaci. Já to měla úplně rozhozené, tak mi trvalo přes půl roku než jsem otěhotněla.
@F1ona No, doporučuje se zobat listovku, ale přiznám se, že jsem se na to vykašlala…
Jinak co? Chlapa sehnat.
![]()
@F1ona menstruaci mám pravidelnou, s tím jsem problém nikdy neměla. Dokonce i ovulaci vím, kdy mám. A s těma přípravama - začala jsem pouze brát obyčejnou kyselinu listovou, víc asi nic děkat nebudu.
@Cuarentena Jo tu jsem brala, ale i tak jsem to měla celé rozhozené. Pomohla mi až Provera.
@Cuarentena chlapa mám, kyselinu listovou beru, takže vlastně pohoda ![]()
@F1ona píše:
@Cuarentena Jo tu jsem brala, ale i tak jsem to měla celé rozhozené. Pomohla mi až Provera.
Však ta listovka je jako prevence vývojových vad neurální trubice.
@saramo no tak to úplně stačí… Mělo by vám to tedy vyjít, tak jak si to přejete ![]()
Beru listovku, brala jsem gs mamavit, ale říkala jsem si, jak se začnu snažit od ledna.. a ejhle..měla jsem hned anovulační cyklus, menstruace dorazila až po 50-ti dnech a to jsem musela začít brát gynex jinak bych musela na vyvolávačku… takže momentálně beru gynex, listovku.. na gs mamavit jsem se vyprdla, ten vezmu až budu těhu… a ještě piju kontryhelový čaj..
Kup si kontryhelový čaj, upraví ti cyklus- tedy pokud to máš tak že dobíráš prášky;).. já jsem dobrala prášky na začátku ledna, odmenstruovala a snažila se a další ms prostě nikde..;).. bohužel jsem o tom moc nevěděla, teď už jsem moudřejší a piju kontryhel:D… doufám, že se dočkám brzy
@F1ona mám opravdu štěstí, menstruaci mám od 11 let a vždy jsem jí měla pravidelnou, tedy až na výjimky, kdy jsem třeba byla nemocná nebo změnila styl života (nástup do zaměstnání), ale i tak se mi šoupla třeba jen o den nebo dva. Antikoncepci jsem nikdy naštěstí nebrala. Bohužel ani takhle není nikde psáno, že to půjde dobře. Ale samozřejmě tomu věřím ![]()
@Terulisekk prášky jsem nikdy nebrala takže nic upravovat nepotřebuji, tak budu doufat, že to půjde dobře
a tobě taky přeji aby se zadařilo ![]()
@saramo jo pokud je i chlap v pořádku, tak by to mělo jít brzy ![]()
@saramo - kdyby to nešlo..tak radím gynex.. přečti si o něm ![]()
Jinak děkuji… doufám, že tobě to také půjde nejlépe hned:D:)
@saramo píše:
@F1ona mám opravdu štěstí, menstruaci mám od 11 let a vždy jsem jí měla pravidelnou, tedy až na výjimky, kdy jsem třeba byla nemocná nebo změnila styl života (nástup do zaměstnání), ale i tak se mi šoupla třeba jen o den nebo dva. Antikoncepci jsem nikdy naštěstí nebrala. Bohužel ani takhle není nikde psáno, že to půjde dobře. Ale samozřejmě tomu věřím
Proč by to nešlo? Beztak budeš těhotná první měsíc a budeš z toho na větvi.
Jenom potom nelítej do sprchy, hoď si třeba nožky chvíli nahoru a pak spi.