Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
nenapadlo by mě, že budu přidávat takový příspěvek, ale už to tak vypadá - jsem těhotná
Dneska jsem si dělala ráno dva těhotenské testy, oba jasně pozitivní. Přesto jsem šla pro klid na krev a hodnota hCG byla skoro 1000. Upřímně, miminko jsme ještě tak 2-3 roky neplánovali, takže už jen to, že jsem těhotná byl šok. Teď ale už k otázce…Koukala jsem na net a je mi jasné, že rozpětí hCG je u každého úplně individuální, ale stejně mi přijde nějaké vysoké… Ohlížela jsem se zpátky, kdy jsem do toho tak mohla přijít a nakonec jsme si s partnerem vzpomněli na jeden den, kdy jsme nepřerušovali (nicméně i tak se chráním pesarem). Dopočítala jsem to a vycházelo to na 11. den cyklu. Dnes je 30. den a normálně mám cyklus dlouhý tak 28-29 dní - takže bych byla maximálně 19. DPO, pokud to správně počítám a chápu…Budu ráda za každou, opravdu každou reakci, protože jsem momentálně úplně v šoku a vůbec tomu nerozumím
Děkuju ![]()
Tak vyšší hcg je v případě dvojčat, můžu někde vyhrabat, kolik jsem měla, jestli chceš (čekám dvě), ale myslím, že to není zase tak průkazné ![]()
Myslím, že je to úplně v pořádku já mám ovulaci 12. den a menstruace mi přichází až 16. den po ní. Podle mě je tedy hodnota akorát a můžeš se těšit na miminko.
Ještě doplním, že jsem měla 18 dnů po ovulaci vidět na ultrazvuku malou dutinku a ta bývá vidět okolo hodnot 1000, takže to fakt vychází v pohodě i na jednočetné těhotenství.
@Karleon píše:
Ještě doplním, že jsem měla 18 dnů po ovulaci vidět na ultrazvuku malou dutinku a ta bývá vidět okolo hodnot 1000, takže to fakt vychází v pohodě i na jednočetné těhotenství.
U dvojčat to pak hlavně rychle stoupá, takže to jde poznat spíš z více odběrů. Já byla jen na jednom a ten mi přišel v pohodě, kdybych šla ještě na jeden, nedozvěděla bych se překvapení až těsně před 1. screeningem.
Holky, to jste mě uklidnila, já byla ráno úplně hotová i z toho jednoho…Teď už si začínám zvykat, ale dvě by mě asi posadily na zadek
Každopádně po víkendu jdu ke svému gynekologovi…Bude už na ultrazvuku něco vidět?
@Patie
ona hlavme jedna hodnota sama o sobe nic neznamena. U HCG je nutna kontrola a posoudit dynamiku rustu. Chytre knihy rikaji ze narust by mel byt ASI dvojnásobný jednou za dva dny. takze pokud jsi byla dnes byla by idealni doba v sobotu a posoudit toto. Rychlejsi narust byva opravdu u dvojcat.
Na utz je podle mne brzy. jsi ve 4. tydnu. Prvni utz se delava ten sesty tyden k posouzeni jestli je tehotenstvi v deloze. jeste o tyden pozdeji uz byva videt i srdecní akce.
@Patie píše:
Holky, to jste mě uklidnila, já byla ráno úplně hotová i z toho jednoho…Teď už si začínám zvykat, ale dvě by mě asi posadily na zadekKaždopádně po víkendu jdu ke svému gynekologovi…Bude už na ultrazvuku něco vidět?
Já bych šla až za dva týdny
a pokud jde o dvojčata, tak ta mi zjistili až na třetím ultrazvuku ![]()
Takže myslíte, že na gyndu zatím vůbec chodit nemám? Já jsem právě někde četla, že od 1000 jednotek už je právě něco vidět ![]()
@Patie píše:
Takže myslíte, že na gyndu zatím vůbec chodit nemám? Já jsem právě někde četla, že od 1000 jednotek už je právě něco vidět
Zkusit to můžeš, ale já raději šla později, abych viděla už i srdeční akci a nestresovala se tím, že tam zatím bylo vidět prd. Volala si už na gyndu? Sestra ti třeba poví, kdy je nejlepší přijít ![]()
@Patie
to se ale neridi vyskou HCG prave proto ze to HCG ma pro jednotliva obdobi siroke rozmezi. tzn ze urcitou hodnotu muze mi maminka ve ctvrtem tydnu, stejne jako v sestem.
To je opravdu delkou od poceti potazmo posledni MS. Takle brzy uvidi jen vysokou sliznici a ty budes na nervy. Ja mela se tretim ditetem v sestem tydnu vstupne HCG 333, tvrdil dr ze je to malo a ze je to nejspis neprosperujici. Nebo ze jsem otehotnela pozdeji. tak to jsem vedela dost presne ze pozdeji ne. Tak jsem se pripravila na nejhorsi a nase dvoulete neprosperujici thotenstvi mi tu ted leze na klin ![]()
Jak to tak vidím, nejlepší bude tam zavolat a domluvit se sestřičkou
Děkuju všem za odpovědi!
@terezahlavackova S tím neprosperujícím těhotenstvím lezoucím po klíně jsi mě teda pobavila
![]()
Ale stejně tomu nerozumím…Já mám teď zkouškové, takových cigaret, co jsem vykouřila, energy, co jsem vypila, nedostatek spánku, stresy…A zrovna tenhle měsíc se tam uchytí mrňous ![]()
@Patie
To ony to ty deti delaji natruc. Zejmena kdyz se to „nehodi“ tak se proste „prihodi“ ![]()