Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Muj syn (6 let) mel helicobactera a bral jen sirup Helicid nebo tak nejak, delsi dobu. Kontrolni vzorek pak byl negativni. Atb k tomu vubec nebral.
Ahoj, Helicobactera mám od června. Bohužel ATB jsem dostala až po půl roce a po měsíci se to hned vratilo. Bylo mi pak z mnoha stran řečeno, že u ATB je to běžné, a tak se léčím od listopadu přírodně. A to kvalitními probiotiky a čínskými houbami (reishi, maitake, shiitake a hericium). Léčba je to sice na dýl, ale už mám alespoň dny, kdy je mi dobře a je vidět, že to ustupuje, ač velmi pomalu. Alespoň už spim a přešly mě teploty, návaly, třes a podobně veci. Jen ještě trpím říháním, stavami a pocity na zvraceni. Nad Mastichou jsem také uvažovala, ale nechci to zase přehánět ![]()
Ahoj, základ je dodržovat dietu bez smazeneho, alkoholu, bílého pečiva, sladkých a bublinkatych limonád. To nejdůležitější ale pro mě bylo drasticky omezit sůl. To znamená vůbec nesolit a ani nejíst potraviny kde je víc než 1.5g soli na 100g. Tzn většinou Salám, paštiky, sýry, pečivo, konzervy.
Ahoj,
Oživuji diskuzi.
Podařilo se někomu vymitit Helicobactera? Případně jste už bez obtíží? Mě je porad na zvraceni s to mam po atb už přes půl roku. Objednala jsem Mastichu, tak uvidíme..
@mesiah Ja trpela tak rok cca po dobrani atb, pak to preslo, brala jsem helicid, po tom mi bylo lip. Je to 10 let co jsem byla prelecena a ted se mi zase zaludecni problemy vraci, budu muset na odbery, zda se mi nevratil
Ahoj, beru cca rok a půl čínskou houbu a lichorerisnici. Nyní je to ve stadiu, že vetsina priznaku zmizela, už muzu i vsechno jist bez zhorseni, jen mě ještě trápí kazdy den kyselost v ústech, zaha nebo rihani. Snad už to půjde pryč celé. Po antibiotikach mi bylo tak nějak docela dobre mesic, pak se to vrátilo v čele své „kráse“
U Helicobacter pylori neexistuje přímo účinná léčba nebo léčivo. Předpokládám, že je nález pozitivním, ať už testem nebo lékařem.
Možnosti jsou omezené, jak zmiňuje tento článek o alternativné léčbě helicobacter pylori
Zdraví
Mudr. Kadlecová
@jitka.kadlecova píše:
U Helicobacter pylori neexistuje přímo účinná léčba nebo léčivo. Předpokládám, že je nález pozitivním, ať už testem nebo lékařem.
Možnosti jsou omezené, jak zmiňuje tento článek o alternativné léčbě helicobacter pyloriZdraví
Mudr. Kadlecová
Jak se na ten nalez prosim prijde? Hadickpu nebo z krve? dekuji
@jezevinka píše:
Jak se na ten nalez prosim prijde? Hadickpu nebo z krve? dekuji
Možností je víc. Existují testy z krve, stolice, dechový test. Ale nejpřesnější je biopsie že žaludku při gastroskopie.
@mesiah Dobrý den, chci se zeptat, pomohla vám tehdy masticha?
Bohužel, žádné zlepšení u mě nenastalo. Nicméně na gastru byl už Helicobacter ok.
Měla jsem to stejně. Zkoušela jsem Mastichu, čínskou medicínu, všechno možné. A teď, po 5ti letech co je mi celé dny zle, se přidaly další problémy, díky kterým se zjistilo, že reflux mám od nefunkce bránice, takže docházíme na fyzio. Prý od bránice/středu těla to má většina lidí, jen to bohužel neví, jelikož lékaři na to nezpozorují
Mate nekdo zkusenost co na Helicobactera pylori pomohlo? Ve stredu mi doktorka rekla ze ho mam a napsala troje prasky. Dvoje z toho jsou antibiotika. V diskusich se hodne pise o tech Masticlife kapslich. Bral jste je nekdo? Pomohlo vam to?
Nic moc jineho jsem nenasla.
Poradte, rada bych se antibiotikum vyhla.