Helma pro miminko

106
5.5.16 23:11

helma pro miminko

Ahoj holky, potřebuji poradit, zda máte někdo zkušenost s používáním helmičky pro miminko. Dceři bude za týden rok, ale bohužel není vůbec pevná a stabilní ve stoji, takže každé obcházení nábytku nebo kolmé stěny je spojeno s pádem. Malá nějak nemá pud sebezáchovy a i když všude čtu, že se naučí padat (už by to asi měla umět), tak jsou to občas šílené karamboly s úderem přímo do hlavy. Hlídám ji na každém kroku, s manželem ji nikdy nenecháváme bez dozoru, ale někdy stačí vteřina a je vymalováno, tak by mi moc pomohlo, aby alespoň trochu měla tu svou hlavičku chráněnou a já taky budu více v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
5.5.16 23:15

Mozna prave proto neumi padat, ze ji stojite za zadkem. Pro tvuj klid, kdyz bude helmicku chtit nosit…
 http://ona.idnes.cz/…3-/deti.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.5.16 23:16

Helmičku klidně pořiď pro svůj klid. Kdybys chtěla, mám tuhle a už ji nepotřebujeme. Čtvrté dítě si začalo stoupat v 7m, takže jsme ji taky raději pořídili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
5.5.16 23:18

Ja teda mam stesti na opatrne ditko, ktere temer nekaramboli, nez se do neceho pusti, musi si byt samo jisto, ze to zvladne :mrgreen: Ale osobne bych helmu nedavala, dite teprve ziskava pud sebezachovy a telo je uzpusobeno k tomu, ze deti padaji, ale samozrejme mluvim o tom, ze jsou to bezne vravorajici pady, ne ovsem treba ze sedacky nebo podobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.5.16 23:19

@xjuklickova Taky názor. Ale třeba kamarádky dcerka si začala stoupat v 6m a spadla tak nešťastně (na koberci), že jí praskla lebka. Navíc se dá v pohodě využít i při jízdě na prvním odrážedle, protože takhle malou klasickou helmu neseženeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.5.16 23:24

@e008 No, tak malá si stoupá cca 2 měsíce a problém má když obchází kolmé stěny nebo vysoké skříně, že by vůbec nepadala, to nehrozí, ale občas prostě letí přímo na záda a hlavu, to jsou rány jak od pytle brambor a modřina na čele. Asi to nějak tlumí přes ramena a bok, protože tam taky měla modřinu a ten pád vypadal hrozivě. Upřímně mám velký strach z prasklé lebky, protože to u nás v rodině už bylo. Když mi padá na čtyři dopředu, tak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
5.5.16 23:26

@MisaHanuska To uz jsou ale takove extremy… Muj maly obchazi od 8 mesicu a na pady si moc nepamatuji, pouze kdyz sedel a obcas se prevazil dozadu, ale taky zacal chodit az 16 mesicich, je na sebe dost opatrny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.5.16 23:28

@MisaHanuska Z toho mám právě strach, malá je opravdu taková hypormobilní, a i když některé děti stojí od půl roku a v 10-ti měsícíh běhají, tak malá prostě tu stabilitu nemá, i když se hodně zlepšuje, nemluvě o tom, že zkouší první krůčky, aniž by pevně stála v prostoru bez opory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
5.5.16 23:29

@MisaHanuska kazdeho vec. Urazy se bohuzel stavaji. Kamaradky dcera si take rozsekla oblicej v 8 mesicich o radiator. Jen nektere zadrzne a ochranne systemy nadelaji vetsi skodu nez uzitek. Ale pokud zakladatelka chce a bude vice v klidu tak proc ne. Treba pokud bude mit helmicku na hlave, tak ji nechaji spadnou a nauci se…
Jinak ja jsem sehnala cyklohelmu na prvni dobrou pro rocni dceru… Asi ma velkou hlavu, ale problem mi to nedelalo :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.16 23:31

@MisaHanuska Tak deti jezdi na odrazeci motorce vetsinou az tehdy, kdy umi chodit. To je tak okolo roku a sehnat klasickou prilbu s min obvodem 43,45 cm neni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
5.5.16 23:34

A učili jste ji slézat dolů?
u staršího jsme to neřešili, ale u mladší jsme to učili a dost to pomáhalo… kdykoliv si stoupla, učili jsme ji zase slézat, dali jsme jí dolů tu nejlepší hračku a ukazovali a pomáhali, jak si má kleknout na jedno kolínko a pak na druhé a vzít si tu hračku… pochopila rychle, pomohlo to v další fázi… (ale učili jsme ji to okamžitě jak si začla stoupat, to už je u vás asi daleko dál)

osobně bych helmičku nedávala, spíš bych s ní dělala všecko to, kde si může hlavu otloukat - aby se naučila, že tam hlavu má, že je velká a že si na ni musí dávat pozor. takže třeba prolézat různé tunely (kde se nahoře může bouchnout do něčeho měkčího), podlézat židle v kuchyni, podlézat dětský stůl (děcko se bouchne, ale dětský stůl trošku uhne, takže to není taková rána).
jestliže se teď v nejdůležitějším období, kdy si fixuje znalosti svého těla na celý život, naučí, že nahoře má helmu a že může všude lézt a všude bouchat a je to jenom zábava a bum a hahahaha… nezvykne si chránit vlastní hlavu. teď to má v sobě naprogramováno, že se to má naučit… za rok, až jí helmu sundáte, tak už to bude mít dávno za sebou, bude se učit jiné věci a bude se u toho furt třískat do hlavy, přece tam vždycky byla helma…

prostě můj osobní názor… ano, nehody se stávají, to chápu.
(naše malá minulý týden se bouchla do rohu stolu, z pláče dostala klasicky afektivní záchvat, omdlela z toho a spadla na zem a má bouli z obou stran hlavy - od stolu a od země)
ale nebránila bych až tak moc ve vývoji.. jak jinak se děcko naučí, co má nad očima?… to je skoro jako vodění za ruce, aby se dítě „naučilo lépe chodit a nepadalo u toho“, ehm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
5.5.16 23:40

Jinak abych nebyla jen za odpůrce, taky jsem o tom svého času uvažovala…
a napadlo mě, že bych mohla z tlusté vlny uháčkovat čepičku, která bude ale hodně díratá (prodloužené sloupky)… a na zavazování. byla by to taková jakoby síťka na hlavě, ale z tlustých vláken.

no, ale než jsem to domyslela do konce a vůbec sehnala nějakou tlustou vlnu, tak to období přešlo…
tak zakladatelko, zkus prostě vydržet, ono je to prostě taky jen období, přejde to rychle, malá získá lepší stabilitu a přestane to být tak nervující…

(ale to podlézání věcí = kontrolované otloukávání hlavy bych stejně na tvém místě zkoušela :mavam: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.5.16 23:43

@budi dcera v 80% případů sleze sama dolů – např. krámuje ve skříni, stojí u polic a pak se zase posadí na bobek, nebo když vybaluje svou krabici s hračkami nebo u postele, ale u těch kolmých stěn je to prostě zabité. Nejlepší je když s klíči v ruce stojí u dveří a strefuje se do zámku, když se soustředí na klíče, stojí bez problému, když si uvědomí prostor, letí jak svíčka k zemi. Hlavu je schopná si obít tak v průměru 5× denně, a to i když ji hlídáme :zed:, ale když jsem s ní sama a potřebuji uvařit a podobně, tak k ní prostě někdy nestačím ve vteřině přiskočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.5.16 23:46

@budi ale aktivity zkusíme, snad se nám ta stabilita brzy zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.5.16 00:58

Hm jestli ted mas chuť davat helmu co budes delat pozdeji? Moje deti jsou torpeda bez pudu sebezáchovy. Ale vzhledem k tomu ze jim nijak nepomáhám tak i ra mala dvouleta zvlada krasne spoustu obtiznych aktivit. Praskla lebka? Njn stava se. Ona to neni zas takova tragedie. Muj si ve dvou zlamal frnak. Prostě dite pada a helma fakt podle me spis pomuze vypestovani aury nezranitelnosti mez ze by ochránila.

Btw. Moje mala jezdi na odrazedle od roka a helmu jsme sehnali hned v prvnim obchode kam jsem zasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí