Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zdravím, naše Nikolka si začala o vše stoupat… ale pořád padá a je neuhlídatelná… uvažuji tedy, že koupím takovou tu dětskou přilbičku.. Můžete mi prosím poradit jakou a kde? poslat nějaký odkaz nebo něco? moc děkujeme :-ú
ahoj,
zkusenosti s helmou nemam zadne, ale odkaz je treba tady ![]()
Měli jsme tuto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ale skoro jsme ji nevyužili, malá jí moc nechtěla a celkem rychle se naučila nepadat. Ovšem zpočátku to bylo strašné, padala zásadně na hlavu, zatímco jiné děti na zadek na plínu.:-)
ja ju koupila ale byla nam straaaaaasne velika…takze to na hlave poradne nedrzelo a akorat prekazelo…nakonec sme vstavani zvladli i bez toho ![]()
já bych helmu nedávala, naučí se padat na zadeček nebo ruce dřív než ji koupíte, podle mě jsou to vyhozený peníze, ale záleží na vás…
Tak naši známí bydlí v baráčku, mají dlažbu a malé pořídili helmičku, když začala chodit. Teď jí budou dva, ale ještě v létě helmičku měla na hlavě skoro pořád… POchvalovali si to a malá neprotestovala. Taky to byla ta No-shock. Viděla jsem ji nedávno v obchodě POMPO.
Přímo odkaz neporadím, ale já ji sehnala velice levně na www.mimibazar
ahoj taky jsme měli no -shock malej si docela zvykl,nosil ji -byla bezvadná ,můžu doporučit.
Mužu jen doporučit.Někdo ti řekne že dítě se pak nenaučí padat na hlavu,ale není to pravda.I v helmě náraz bolí,ale hlava se nerozsekne a dítě má stejné reflexy jako dítě bez helmy.Měla sem shock helmu.
Určitě doporučuji ![]()
a koupila sem na MMB a třeba zde máš použitou http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
za super cenu
ahojki my jsme ji taky měli na malou,nemohla jsem uhlídat najednou dva prcky když chtěl něco starší,ale nakonec mě malá převezla a strhávala ji,nenechala ji na hlavě vůbec,tak jsem ji pak zase prodala.ale strach jsem teda měla,jak začala ťapkat,to jo. nechá si tvé mrně v pohodě a v klidu čepici na hlavě?pokud ne bude strhávat asi i helmu
pokud jo tak to bude super ![]()
Muchitos píše:
zdravím, naše Nikolka si začala o vše stoupat… ale pořád padá a je neuhlídatelná… uvažuji tedy, že koupím takovou tu dětskou přilbičku.. Můžete mi prosím poradit jakou a kde? poslat nějaký odkaz nebo něco? moc děkujeme :-ú
Já dala na radu rodičů, když malá začínala chodit a tyk jednu helmu pořídila, upřímně byla nám na nic jak jsme ji nasadili tak okamžitě letěla dolů. Zbytečně vyhozené peníze. Malá přežila a naučila se chodit i bez helmy, navíc si myslim, že když spadne bez ní tak příště bude dávat pozor…
Toť můj názor, helma je zbytečnost…
Samozdřejmě něco jiného je potom helma na ven (kolo, brusle…) tam už je to otázka bezpečnosti a je určitě dobré nešetřit
My máme helmu NO SHOCK, kterou ti už v odkazech poslali. Jsme s ní max. spokojeni, je nastavitelná na různou velikost, malý si na ni v pohodě zvykl a já jsem klidnější.
deti to vetsionou nechtej nosit, nebo ty nechces, aby to melo celej den a pak pada jindy, nez helmu ma a naopak
my meli po znamejch (holcicka to nechtela) domaci vyroba, jen takova celenka s krizem usita z navrstvenyho mirelonu - mladej se postavil dost brzo a zakonite padal - sileny slupky na zada a hlavu nejmin 5× denne (tehdy jsem se zacala smat matkam, co panikarej, kdyz jim dite spadne z gauce) - no a za celou dobu noseni se nam do helmy podarilo zachytiti 2 ! pady. Jako bylo to lepsi, mene to dunelo a mene potom jecel......
v kazdym pripade bych nejdriv doma trenovala s kulichem, jestli bude ochotna mit trvale nejakou vec na hlave i doma.
Také máme helmu a byli jsem s ní spokojeni. Starší prcek jí nosil bez problémů, mladší se v ní za 5min šíleně zpotí. Takže mu jí dávat nemohu.