Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jejkute, vy jste skvělé!Díky moc!
@Angličanka @Waldessori Díky za tipy na knížky, mrknu na to, snad je budou mít v nějakém knihkupectví (nebo knihovně?) k prolistování, abych nekoupila zajíce v pytli.
@AstraG Cobi! Já věděla, že je něco jako Lego, jen jsem neznala název. Bohužel se mi nedaří vygůglit letiště, samé vojenské stavebnice.
@Filzefina Máme Děti z Carcassonne, chvíli ho to bavilo, teď už ne. Mně to baví, ale jeho baví jak naschvál zrovna ty hry, které já moc hrát nechci.Jenga máme, puzzle ho absolutně nebaví, ani 3D by mu radost neudělalo. Pár Mindok her taky máme, i to Safari, pak nějaká autíčka (policisté a zloděj), ale to ho absolutně nebere. Když hra, tak jedině společenská, ne solitér.
U Monopolů trpím, raději bych Carcassonne, ale…
Tak jsem mrkala, že cobi, už letiště nemá v nabídce, jen 2 boeingy. ALE mrkni na Sluban. Ten má hangár a základnu za dobrý peníz. Posílám odkaz:
https://www.sluban-stavebnice.cz/letiste
@jenny.fields S prarodiči je ten problém, že jim jde o množství. Raději koupí víc drobností za pár korun, než aby přispěli na jeden obří dárek. A já je chápu, protože když dítě najde pod stromečkem jen pár dárků… Jako - nepřeháníme to, co se počtu týče, snažíme se mít 1 hlavní dražší a pár menších drobností, ale zase ne blbosti, které neudělají radost.
Upřímně - nechce se mi dávat tolik peněz za stavebnici, která původně stála polovinu ceny.
@jenny.fields @Alenice14 Je to kluk, takže měkké dárky ho nepotěší. Je z nich pokaždé zklamaný a vůbec to nepočítá jako dárek. Ani když je na tom oblíbená postavička. Jednou jedinkrát měl radost z ponožek, ale to si vyloženě přál jedny konkrétní, protože byly oblíbené a roztrhaly se mu. Byly mu asi 3 roky. Od té doby mu už žádné oblečení radost neudělalo. U holky je to jiné, tam se můžeme vyřádit (šatičky, sukýnky, sponečky, nejrůznější cingrlátka, …), ale u kluka? ![]()
@Anonymní píše:
@jenny.fields S prarodiči je ten problém, že jim jde o množství. Raději koupí víc drobností za pár korun, než aby přispěli na jeden obří dárek. A já je chápu, protože když dítě najde pod stromečkem jen pár dárků… Jako - nepřeháníme to, co se počtu týče, snažíme se mít 1 hlavní dražší a pár menších drobností, ale zase ne blbosti, které neudělají radost.
Upřímně - nechce se mi dávat tolik peněz za stavebnici, která původně stála polovinu ceny.@jenny.fields @Alenice14 Je to kluk, takže měkké dárky ho nepotěší. Je z nich pokaždé zklamaný a vůbec to nepočítá jako dárek. Ani když je na tom oblíbená postavička. Jednou jedinkrát měl radost z ponožek, ale to si vyloženě přál jedny konkrétní, protože byly oblíbené a roztrhaly se mu. Byly mu asi 3 roky. Od té doby mu už žádné oblečení radost neudělalo. U holky je to jiné, tam se můžeme vyřádit (šatičky, sukýnky, sponečky, nejrůznější cingrlátka, …), ale u kluka?
Ja vzdy poridim stejne pyžamo s tatkou,nebo triko pro oba stejne a to je vzdy radosti ![]()
Ne teda takove Ty klasicke co se v nich kazdy foti, ale delam jim original s necim co maji spolecne radi a vzdy to ma uspech.,ale oni jsou partaci tak jim to vzdy radost udela ![]()
@AstraG Bomba! Ani jsem nevěděla, že něco jako Sluban existuje, slyším o tom prvně. Moc děkuji!
https://www.sluban-stavebnice.cz/…tecke-udrzby
Něco takového hledám. Jen on vyloženě chce pouze budovy, nic jiného, žádné letadlo, žádné auto (už má asi 3 letadla a aut nepočítaně). Ale toto je nejblíž tomu, co hledám (stačila by nám jen ta základna), a cena báječná, díky moc! Tohle by mohla být alternativa - nechci dávat tisíce za stavebnici s letadlem, o které syn nestojí. Takto může dopravní prostředky ignorovat a nebude t tak drahý špás jak Lego varianta.
Ten hangár bohužel ne, to nechce. Škoda, že těch budov typu Základna letecké údržby nemají víc…
Jeste me napada, bezva dárek je magmeticka tabule, ale opravdu ta velka aspon metrova
syn dostal v loni a vyuzivame ji denne.Je super i na uceni. Mame magmeticka pismenka a spoustu fix a vazne se na ni zabevime. koupila jsem i neterim která u nas bavila tabule nejvic
@jenny.fields Díky za odkaz na bazar, přesně tuto stavebnici chce, ale jen kvůli té budově. Plus ještě další budovy. Viděl postavené od nějakých nadšenců, jenže to si stavěli oni sami ze svých kostek, nic kupovaného.
Už jsem zvažovala, že bych mu něco postavila sama, ale tolik kostek (hlavně těch unikátních) nemáme, nemluvě o čase…
S ebay vůbec nemám zkušenost.
Vím, že tam lidé nakupují, ale neumím anglicky. Můžeš mi prosím stručně nastínit, co a jak? Doba doručení, cena za poštovné, musím mít nějaký speciální účet, …? Plus případně odkaz na tu variantu za 900 Kč? Děkuji.
co se letiště týče, ještě tu je alternativa v podobě stavebnice Cheva 35 (podobné legu)
akorát se dívám, že to nelze momentálně sehnat ![]()
@AnastazieB Díky za tip na hru, neznám, podívám se, jestli by přicházela v úvahu. Syn totiž zásadně nehraje podle pravidel.
Má neskutečně bohatou fantazii, takže si pravidla uzpůsobuje, vymýšlí si k tomu příběhy atd. Chystám se jet na jednu akci, kde si návštěvníci budou moct zahrát nejrůznější hry od Albi, Mindoku, Rexe, … Trošku doufám, že ho tam něco nadchne a já budu mít tip na dárek. Byli jsme loni a naprosto fantastické - člověk pak nekupuje zajíce v pytli, kupuje něco, co si vyzkoušel. Mají to fikaně před Vánoci - proč asi, že? ![]()
@zuracz1 Díky za tip, ale i kdyby to měli skladem, obávám se, že tímto bychom mu radost neudělali. Vzhledově to je moc dětské. Bohužel už je „zmlsaný“ Lego City, má několik stavebnic pro starší děti a ta Cheva proti tomu vizuálně nevypadá dobře… A nevím, jestli se vůbec dá kombinovat s Legem, nedaří se mi dohledat, jestli je kompatibilní (u Slubanu a Cobi píšou, že ano, s Cobi máme navíc osobní zkušenost).
@Anonymní píše:
@zuracz1 Díky za tip, ale i kdyby to měli skladem, obávám se, že tímto bychom mu radost neudělali. Vzhledově to je moc dětské. Bohužel už je „zmlsaný“ Lego City, má několik stavebnic pro starší děti a ta Cheva proti tomu vizuálně nevypadá dobře… A nevím, jestli se vůbec dá kombinovat s Legem, nedaří se mi dohledat, jestli je kompatibilní (u Slubanu a Cobi píšou, že ano, s Cobi máme navíc osobní zkušenost).
kombinovat to myslím nejde, kvůli autorským právům jsem četl
za mých mladých let, když to ještě jelo ve velkém to bylo fajn, mám ještě teď doma v krabici policejní stanici, hasičskou stanici, raketoplán, loď (co plave) letadlo a helikoptéru, ale bez letiště jestli si dobře pamatuji, není to možná tak moc propracované, nebo nebylo, ale bylo to Czech made a hlavně za třetinu ceny Lega
My koupili kdysi Sluban trolejbus a uplne to teda k Legu nepasuje. A taky ty kostky hur drzi. Uz jsme jinej Sluban nekoupili.
U nas jinak oblibene prave Smart games, hry Lucie Ernestove a pak hry karetni - Túry múry, Panic lab, Vevercaci od Albi. Ted zaujala od Thinkfun laser a circuit maze. Jinak jeste frci Ypsilonie a Scrabble.
Tady je za 18OO Kč letiště. https://www.mimibazar.cz/…2250/letiste
@řeřicha Díky za odkaz!
@AvajBr Jéje, to nezní moc dobře.
My máme zkušenost jen s no name kostkami pro nejmenší, jak v supermarketech prodávají velké pytle. Dostali jsme to od rodiny a bylo to k ničemu. Některé kostičky se na sebe ani nedaly dát, jiné byly tak volné, že padaly, hrůza. Pochopila jsem, proč lidi investují do Dupla a Lega obecně - protože to fakt drží.
Scrabble máme, i obdobné verze, ale syna to nebaví. O hrách Lucie Ernestové jsem už slyšela. Že bych se na ně konečně podívala? ![]()
V knihkupectví jsem prolistovala ten Atlas monster a nezaujalo.
Jedna dvojstrana je mapa a text k příšerám je až po otočení stránky. Ne všude, ale většina map je na dvojstránku. Popisky nudné. Škoda.
Objevila jsem Hildu - komiks podobný Viktorce. První díl dcera kdysi dávno četla, už jsem stihla zapomenout, že to existuje. Asi knihu vyřešíme Hildou… Jenže to bude další dárek, který nebude jen a pouze pro syna.
Pořád pro něj nemám nic, co by bylo jen a pouze pro něj. ![]()
Jejkute, vy jste skvělé!
Díky moc!
@Angličanka @Waldessori Díky za tipy na knížky, mrknu na to, snad je budou mít v nějakém knihkupectví (nebo knihovně?) k prolistování, abych nekoupila zajíce v pytli.
@AstraG Cobi! Já věděla, že je něco jako Lego, jen jsem neznala název. Bohužel se mi nedaří vygůglit letiště, samé vojenské stavebnice.
Jenga máme, puzzle ho absolutně nebaví, ani 3D by mu radost neudělalo. Pár Mindok her taky máme, i to Safari, pak nějaká autíčka (policisté a zloděj), ale to ho absolutně nebere. Když hra, tak jedině společenská, ne solitér.
@Filzefina Máme Děti z Carcassonne, chvíli ho to bavilo, teď už ne. Mně to baví, ale jeho baví jak naschvál zrovna ty hry, které já moc hrát nechci.
U Monopolů trpím, raději bych Carcassonne, ale…