Hematom a klidový režim

97
13.5.25 20:46

Hematom a klidový režim

Hezký večer,
máte, nebo měla jste také některá z vás problém s hematomem v prvním trimestru?
Já jsem nyní 7+5tt, hematom má asi 4 cm a já jsem naprosto vyděšená.
Mám být doma na klidovém režimu. Jak jste zvládaly klidový režim?
Já nějak nevím, co dělat.
Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.5.25 21:22

Hezky vecer, hematom jsem mela v 8. tydnu, od té doby jsem vlastně doma - teď 27tt. Opravdu jaem jen odpočívala, ležela, četla si, filmy… za dva-tři týdny na to se hematom vstřebal a je všechno v pořádku 🌸
Hlavně byt v klidu, z osobní zkušenosti… nepomůže to ani tobe ani miminku. 😊 já jsem stresar kalamitní, ale zvládly jsme to a už se nemůžu dočkat až bude malinka na světě 🫶
Přeji hodně sil a pevné nervy!! Všechno bude v pořádku!

• Citovat
  • Upravit
97
13.5.25 22:16
@Anonymní píše: Více

Děkuji za krásný, milý a úžasně povzbudivý příspěvek. Uklidnila jste mě trochu. :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3415
13.5.25 22:55

@Guide Měla jsem hematom ve dvou těhotenstvích. Poprvé od 6tt s druhou dcerou, starší bylo už šest. Celý 1.trimestr jsem proležela, někdy ve 14tt jsem se vrátila do práce, dnes je z „toho“ druhačka. V dalším těhotenství od 8tt, tam jsem klidový režim moc s akčním 1,5 letým batoletem dodržovat nemohla, ale na rozdíl od prvního těhotenství s hematomem jsem silně nekrvácela, spíš špinění. I podruhé vše dobře dopadlo, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
14.5.25 08:25

@Guide taky jsem měla a ležela jsem. 2krat jsem šíleně zakrvacela, jednou v 9tt a to jsem ani nejela na pohotovost, protože se mi to stalo večer, manžel nebyl doma a za 2 dny jsem mela jit na gyn kontrolu a vlastně mi to bylo jasné, že se nic už zachránit ani neda (všechny léky na „udržení“ těhotenství už jsem měla),ale srdíčko stále bilo. Pak dalsi krvácení v 11tt a to už jsem jela na pohotovost, ale vše v pořádku. Na PN jsem byla celkem 6 týdnů, fakt jsem maximálně ležela (knížky, Netflix) a po 1.screeningu jsem se na 4 měsíce ještě vratila do práce (kancelářská práce). Doma mam 2 měsíční holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
14.5.25 09:01

Já jsem měla také hematom. Zjistilo se to v cca 5tt, kdy jsem po cestě z wc normálně za sebou dělala krvavou cestičku, naprosto zděšení jsme jeli okamžitě na pohotovost. Klidový režim jsem dodržovala opravdu striktně. Krvácení už nebylo naštěstí takové jako když se to poprvé projevilo, bylo to spíš silné špinění. Asi po měsíci to začalo slábnout a do 12tt přestalo úplně. Potom už jsem fungovala normálně - tedy na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
14.5.25 11:29
@Miluška1980 píše: Více

Děkuji za zkušenost.
Bolelo vás také v podbříšku po tom krvácení?
Já jsem krvácela včera a docela bolelo a pořád to pobolívá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.5.25 11:32

Já bych se tedy snažila hlavně uklidnit, protože stres tomu moc nepřidá.
Takže klid a dodržovat klidový režim. Odpočívat a ležet, nic nezvedat, nikam nechodit, neuklízet a uvidíš. Myslet pozitivně a věřit. :kytka:

Příspěvek upraven 14.05.25 v 11:34

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.5.25 11:33

Jinak hematom je komplikace k těhotenství, která se děje. Záleží kde je, jak je veliký, atd… Taky jsem ho měla. 1× to dopadlo ok.

• Citovat
  • Upravit
1537
14.5.25 12:36

Měla jsem taky, někdy kolem 12tt se vstřebal. První týden jsem hodně odpočívala, do práce jsem chodila, ale pracuji v kanclu. NA další kontrole se už hematom zmenšil, takže jsem začala běžně fungovat. Měli jsme teda dům před dokončením, takže na úklid jsem pozvala budoucí babičky a já max servírovala jídlo. V 15tt jsem už absolvovala stěhování, hlavně jako koordinátor a balič teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
14.5.25 12:38
@starfish_at_night píše: Více

Jste moc statečná, že jste to tak v klidu zvládla. Jak já bych tak ráda šla do práce.. :), to by mě předtím ani nenapadlo, že mě to samu doma bude tak nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 12:57

@Guide opravdu buďte v klidu, všechno bude v pořádku 😊 ja když mela hematom tak bolesti podbřišku, špinění, krvácení… takze jsem si myslela ze přijde Ms… jela jsem k doktorce - ale na kontrolní cytologii a vyřešit tuto situaci, a řekla mi ze jsem těhotná 😊
Opravdu to chce klid, myslet pozitivně 🌸 🌸 🌸 nechte se opečovávat, doma to zvládnete, myslete jen na hezké věci 🌸
Držím moc palce 🫶

• Citovat
  • Upravit
331
14.5.25 13:38
@Guide píše: Více

Co si pamatuju, tak ne, nic jsem necítila, proto jsem tenkrát ani nevěřila svým očím :roll: Já myslím, že bolest v podbřišku může být i tím, jak se zvětšuje děloha, ne přímo tím hematomem… určitě to bude v pořádku! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28774
14.5.25 13:50

Měla jsem hematom, krvácela až špinila jsem do 20tt, nakonec jsem rodila v termínu a v pořádku. Klidový režim jsem se snažila dodržovat, ale už jsem doma měla starší dítě, tak to 100% nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
14.5.25 19:17

Moje zkusennost je: 3× tehotenstvi a vzdy hematom v 7tt. Poprve odtekla plodovka v 17tt -musela jsem ukoncit. Podruhe zamklo v 8tt a ted potreti jsem ve 34tt.
Je to ve hvezdach, ale vzdy jsem cetla spis pozitivni zpravy a tem verila. Drzim palce 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí