Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch z vás, kdo měl hematom v děloze na začátku těhotenství, jak dlouho jste špinily poté, kdy se hematom už vstřebal..jsem ve 13. tt (hematom se vstřebal před měsícem a pořád trochu špiním..), doktorka mě zase straší nemocnicí, takže jsem z toho trochu špatná (mám doma dvouletého prcka..). Díky.Andrea
Bohužel ti moc neporadím. Já jsem po nevstřebaném hematomu, velkých bolestech a krvácení v 8. týdnu potratila.
Doufám, že to se ti nestane a vše dopadne na jedničku.
Nyní jsem v 17tt. tak také doufám, že to snad všechno dopadne OK.
Měj se krásně a hodně štěstí
Eva
rozhodně bych se snažila být tebou co nejvíce v klidu. Sice máš už hematom vstřebaný, ale to špinění bych nebrala na lehkou váhu.
Ahoj Ajo99,
ja jsem mela v deloze dva hematomy a spinila jsem od 8tt do 14tt pote se vstrebaly a spineni prestalo. Hodne jsem odpocivala ve vodorovne poloze a chodila jsem na prochazky v lehkem tempu a samozrejme jsem se nekoupala ve vane, ale jen se sprchovala.Taky jsme s manzelem ozelili sex. Ted jsem ve 28tt a mimisek je v pohode a kope jako silenej. Drzim vam moc palecky a verim, ze to zvladnete.
Julca
Ahoj,
u mě se špinění objevilo v 5tt a trvalo až do 16tt, kdy se hematom zcela vstřebal. Po celou dobu jsem musela ležet, naštěstí jsem mohla zůstat doma. Bylo to sice hrozný, ale vše dobře dopadlo a naše Štěstíčko právě spinká. Držím Ti palečky, Jana
Holky, díky za odpovědi. Snažím se být co nejvíce v klidu…snad to dobře dopadne. Všem vám přeji, ať vám miminka (v bříšku i ta, co už jsou na světě) hezky rostou a hlavně ať jsou zdravá!!!
Andrea
Ahoj,
i já jsem měla hematom v děloze. Objevil se asi tak ve druhém měsíci. Týden jsem musela jen ležet. Původně mě chtěl pan doktor poslat do nemocnice, ale slíbila jsem, že budu doma opravdu jen ležet a někdo se postará o naši tehdy skoro 5ti letou dceru. Po týdnu poctivého ležní se hematom opravdu téměř vstřebal! I po úplném vstřebání jsem mírně /s přestávkami/ špinila celé těhotenství. Narodila se nám zdravá holčička. Ajo99 buď na sebe opatrná a uvidíš, že vše dobře dopadne. Dovedu si představit, jak Ti asi je. Ten pocit bezmoci … Držím pěstičky ať vše dobře dopadne!!!!! Klára
ahoj holky jak velké jste měly hematomy v děloze? Já jsem podle MS 15+5, podle UZV 14+6 a hematom mám veliký cca 3cm na 7cm. jak dlouho myslíte, že bude trvat, než se vstřebá? Před 14 dny jsem silně krvácela a tohle po tom krvácení zbylo. Stále špiním a někdy docela silně, ale naštěstí je to stará krev nic nového se v děloze neděje. Ležím už 14 dní a hematom se mi zdá veliký. Doma mám 3,5 letého raubíře a ten se teda pekelně nudí, když nemůžeme ven. Co vy na to?
Ahoj tehulky,
tak ja jsem spinila od 5tt, v 7tt jsem zacala cerne krvacet a pri prohlidce mi byl zjisten hematon. Miminka mela 24 a 26mm a hematon byl 18mm. Muj doktor mi rikal, ze pokud neni hematon stejne velky nebo vetsi nez miminka, ze se ve vetsine pripadu vstreba. Zadny zvlastni rezim mi nenaridil, dostala jsem pouze dve agolutinove injekce. V desatem tydnu tam hematon byl stale, i kdyz mensi.
V 16 tt jsem zacala jemne krvacet, sla jsem do nemocnice, a tam zjisitli, ze se mi trosicku zkratil cipek a tim padem vylezl polyp, ktery byl do te doby schovany, a proto to dlouhodobe spineni. Hematon porad neni vstrebany uplne, ale uprimne, ted uz se tak nebojim, protoze se nezvetsuje, a ja jsem ted po genetickem ultrazvuku ve 20 tt, kde bylo zjisteno, ze miminka jsou naprosto v poradku.
Takze si myslim, ze je to opravdu individualni, ale pokud neni hematon moc velky, ze by to nemelo tehotenstvi ohrozit. Drzim vsem palce, a preju sobe i vsem tehulkam zdrava a krasna miminka.
Ahoj, jestli te muzu uklidnit, mela jsem hematom 7cm na 2.1, po tydnu poctiveho odpocivani z nej zbylo 2.4cm na 0.neco. Pokud se hematom nedela opakovane, muze to vstrebavani trvat treba 14 dni, co muzes pro to delat = byt co nejvic v klidu, idealne polehavat a nic moc nedelat. ja jsem ani neluxovala. Obcas jsem musela pochovat syna, protoze jak by k tomu chudinka prisel
a taky mi to moc chybelo. Nejvetsi efekt melo opravdu kdyz jsem lezela.
Ahoj holky, mám podobnou otázku jako zakladatelka. Jsem těhotná v 7.tt. Přesně před týdnem jsem začala hodně krvácet, s tím že jsem si byla jistá, že je konec. I první slova mudr. byla jestli jsem snídala. Nakonec se ale ukázala, že je to „jen“ hematom. Dostala jsem pambu, ascorutin, utrogestan. Krvácení ustalo a ve čtvrtek jsem byla na kontrole, kde již hematom nebyl skoro patrný. Pamba mi byla vysazena. Ale od té doby obćas špiním, nitky krve, dnes malinko víc, ale je to jen po utření na Wc, tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti a je to normální? Jinak mám 17 měsíčního lumpa, takže ten odpočinek přes den není moc možný. Po práci se strará manžel a já odpočívám. Jo a mudr. jsem volala, ale moc jsme se sestřičkou nepochopily a mám počkat do kontroly ve čtvrtek. Jednodušše řečeno mi jde o to, jestli to špinění u skoro vstřebaného hematomu je normální. Moc děkuji za odpovědi.
@akcinaj ahoj ja si s hematomem uzila sve ten tvuj byl asi mensi kdyz zmizel rychle.
Ono to asi odchazi ja po velke na wc obcas zaspinim svetle hnede pri utreni
A jsem2 mesice Kus od zjisteni do 14 tydne je to pry riskantni.ja byla dokomce dvakrat v nemocnici hrozil me pptrat teda porad to tak muj doktor bere
@luciekal děkuji za odpověď, ten můj měl 23 mm v delším rozměru, kratší neměřila, ale mým odhadem mohl být tak 1cm.
@akcinaj tak to si mela kliku ja mela az 4×7cm bylo to peklo zvetsil sr.
Pry kdyz je plaCenta hematom uz nevadi.
@luciekal tak přeji ať už je u tebe vše v pohodě. Jo a uložení nevim, ve zprávě bylo periovul hematom
jsem sice zdravotník, ale tohle netuším co znamená a samozřejmě jsem se nezeptala.