Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám 16.denní holčičku, která při spaní neustále vydává chrochtavé zvuky jako by se jí špatně dýchalo, ale nosánek má čistý. Ani spát se při tom nedá, protože malá je dost hlasitá a já k ní pořád běhám jestli se nedusí. Občas má pauzu a z toho mručí hodinu v kuse. Máte s tím některá maminka zkušenosti, že je to normální? Díky za odpovědi.
Dana+Valuška
Ahoj Dano,
s něčím podobným jsem se setkala u dcerky našich známých. Když spala tak vydávala úplně stejné zvuky jako když přede kočka
Prý to bylo způsobené nosní přepážkou, nevím ale přesně v jakém smyslu. Určitě ale nebyla na žádném zákroku, prostě to časem přešlo.
Katka
Ahoj, malá mi dělala asi do konce 1. měsíce přesně to samé. Podle p. doktorky je to normální, možná prý měla ještě v dýchacích cestách trochu plodovky. Na její radu jsme nosík vytírali ophtalmoseptonexem. Martina
U miminek je to běžné a časem to přejde. Tak to bylo i u nás ![]()
Stejný „problém“ má i náš dvouměsíční Lukášek, ale prý je to normální. On kombinuje dýchání spolu tlačením prdíků a vznikají z toho hrozná zvuky včetně chrápání. Jakmile se vyprdíkuje spinká zase jako minimko, ale jedna vec mu pomáhá. Podložit hlavičku aby ji měl výše nez zbytek těla.