Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Bude to za chvilku už osm měsíců, co jsem porodila a ms se stále nedostavila.Přitom kojím už jen dvakrát za den. Máte někdo taky takovou zkušenost.Myslíte si že je to o.k.? Díky za odpověď.
Ahoj,
mě se MS po porodu dostavila přibližně po 10 měsících kdy jsem taky kojila už jen málo. Takže se určitě taky brzy „dočkáš“
Nebylo teda o co stát, měla jsem velké bolesti a trvala dlouho, naštěstí jsem za další 2 měsíce přestala kojit úplně a začala brát Cilest a bylo hned po problémech.
Katka a Vítek 23+5tt
Ja dostala MS az temer presne rok po porodu, kojim dosud a Verunce je ted 16,5M. Samozrejme ze ted kojim tak 2× denne plus v noci a takto je to uz asi od jejich 10-11M, takze si myslim, ze je to normalni a brzy se dockas…:-))) Ja bych tedy vydrzela bez MS i dele:-)))
Sulanek
To vám tedy závidím!
Já kojím jako drak - prakticky pořád - a na konci 7. týdne po porodu jsem dostala MS!!! Ach jo ![]()
(jedna moje známá to dostala taky až po roce)
Baghira
Díky za odpovědi.Já tedy né, že bych o to stála, to vůbec ne, jen jsem si říkala, jestli je všechno v normálu. Kdyby bylo na mě, už bych to nemusela dostat nikdy, ale přeci jenom bysme chtěli ještě jedno mimčo.....no i když teď tu ten malej usurpátor piští jak šílenej a to jsou chvilky, kdy říkám další mímo už neeeee.Tak moc díky všem.
Pískle
Mám 16M mimino, které kojím jen večer a v noci (celkem 3-4×) a jsem stále bez MS. Ani mi nechybí… Eva
Baghiro,
mě se stalo to samé - skončilo šestinedělí a špinění, týden byl klid a pak jsem dostala k mému zděšení MS. Ale podle doktora to asi ta opravdová MS nebyla, protože pak jsem měla klid právě do těch 10 měsíců. Tak třeba ta další se Ti taky nedostaví a do roka budeš mít klid.
Katka a Vítek 23+6tt
Ahoj Baghiro,
plně jsem kojila do 6,5 měsíce a MS se dostavila ihned po 6 týdnech od porodu a od té doby jí mám přesně jak hodinky. Upřímně závidím těm co ji ještě nemaji…
Zuzka
Já jsem přešla z poslíčků přímo do menstruace. Přišlo mi to dost …
Ale hlavně když je jinak vše o.k. Myslím, že se to vždy vrátí.
Ahojky,
u mne se dostavila MS od šestinedělí přesně za měsíc a od té doby ji mám pravidelně. Nutno podotknout, že plně již čtvrtý měsíc jen kojím. Byla jsem ujištěna z několika pramenů, že je lepší pokud se MS dostaví co nejdříve. Je to známka, že vše funguje tak jak má.