Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím vás, nemáte někdo nějaký tip, kam zajít s mimčem si „zaplavat“ jen tak, neorganizovaně Jde mi tedy o Prahu, nejlépe v dosahu metra (to jsou nároky, co?). Do spousty bazénů pouští až s dětmi od 3 let. Mně se podařilo nalézt bazén v hotelu Duo, aquapark v Letňanech, hotel Floret v Průhonicích, ale to mám všechno z ruky
Taky uvítám nějaký tip v Praze na letní koupání, tedy pod širákem
. Znám slavii, podolí a hostivařskou přehradu, ale tam mi voda pro 9 měsíčního špunta nepřipadá nic moc…
Díky za tipy
Martina
Ahoj Martino,
také bych uvítala nějaký tip. Zatím chodím s Lucinkou plavat na Pražačku s BC Kenny, ale tam chodí děti až od jednoho roku. Nejblíž máme Olšanku, ale ještě jsem se tam nedohrabala zeptat, od kdy nás tam pustí. V létě bych chtěla chodit na Slavii. Co se týče Dua, tam jsem byla jednou před pár lety a byla tam tak ledová voda, že jsem utekla. Ale to se mohlo změnit. Celkem čistá a teplá voda je prý v Axe na Poříčí, ale také nevím od kdy se tam smí s dětmi. Pěkný venkovní bazén je prý na Petyce (myslím, že se to tam tak jmenuje) nedaleko Hradčanské. Nejlepší je jít s prckem do bazénu po otevření, kdy je voda nejčistější. Myslela jsem, že budeme muset na plavání mít ty plenkové plavky od Huggies, ale podle zkušeností v Kenny nejsou moc dobré. Prý je rodiče sušili a používali víckrát a pak se jim tam kazila voda. Mrzí mě, že nemáme v Praze nějaký pěkný aquapark, jako třeba Babylon v Liberci. Něco staví v Průhonicích, ale netuším, kdy to bude a pak prý má něco být na Barrandově. Třeba se dočkáme.
Ariana
Záleží, kde bydlíš já jsem z Prahy 9 a jetu spousta přírodních koupališť v Horních Počernicích nebo v Dubči.Bývá tu čistá voda bez silic celé léto a je tu příjemný kolektiv maminek s malými dětmi, hned každého přijmou k sobě, ne jako v Hostivařské přehradě,bydleli jsme tam a chodí se tam koupat lidi i se psama a je tam fuj voda.Kromě toho se tu v Počernicích starají o údržbu čistoty i v okolí, jsou tu mobilní záchodky a buňky na převlékání,za vstup se neplatí,a vstup do vody je mělký u břehu, hloubka je asi až šest metrů od břehu.Alespoň loni to tam tak vše bylo
je tam i bufet když máš hlad, takže vše co si můžeš přát a drobka když si chceš zaplavat ti pohlídají okolní maminky a to i s věcmi je to taková dohoda mezi nimi.Ještě se nestalo, že by se někomu něco ztratilo nebo tak.čauky a hezčí počasí Eva ![]()
Ahoj děvčata potřebovala bych poradit s jak starým mimčem můžu jít do bazénu pro veřejnost? Plánuju jít do Hloubětína tam je voda solená a ne chlorovaná a dám ji plavečky huggisky. Malé je a 41/2 měsíce. Jde mi spíše o to jestli snese běžnou teplotu vody a "normální "bazénovou čistotu vody. Díky Pavla
No většina bazénů je doporučována v klidu od roka. V Hloubětíně mi třeba vadí, jak vypadají šatny - úplně stejně jako před cca 25 lety, když jsem se tam učila plavat, a to se chlubili rozsáhlou rekonstrukcí, brrr. Určitě čistá voda (tj. od 6 měsíců) byla vždy v Radlicích, na Hůrce v Gymnáziu Heyrovského, snad i Pražačka. Letňany, hotel Duo. Já mám ráda Neratovice, kdo je ze severu Prahy, má to kousek. Úžasný bazén je také třeba v Corinthia Towers (Vyšehrad), ale tam snad musí bý permice na 10 hodin (1 hod. 200 Kč).
Mimo Prahu je to také hezké v aquaparku ve Slaném, v Teplicích, v Mostě, atd.
Nám říkaly toto pravidlo: do cca 3-6 měsíců = raději ne, jen doma, od 6 m. do roka = jen prověřené bazény.
Díky, hotel Duo mám skoro před nosem, tak to tak za dva měsíce zkusíme
, jenom ještě malá otázečka: nevíte někdo čím je tam dezimfikovaná voda? chlorování se mi pro mimi moc nezdá… Pavla
Ahoj, hledám maminky s dětmi, které by rády chodily plavat do bazénku vhodného pro batolata. Mám osmiměsíční holčičku a máme odchozené nějaké kurzy plavání - ale vzhledem k tomu, že je to finančně náročné a spoustu věcí už umíme, rozhodla jsem se pro pronájem bazénku v Kunraticích http://www.magic-castle.cz/. Voda má 31,5 stupně, je slaná. Pronájem stojí Kč 700,–-/hodina - což je při větším počtu lidí super cena, když se to vydělí. Ráda bych chodila plavat pravidelně. Nebo pokud máte jiný tip na koupání (s volným programem) v bazénku upraveném pro batolata a kojence, dejte vědět. díky, díky.
Ahojky, kam chodíte s dětmi v tehle vedrech k vodě v Praze? Plavání, vodní prvky v parcích atd. Máte tipy prosím? Obnovení diskuze
Nepises jaká pražská část, ale hezké koupalko je v biotopu Lipany nebo rovněž v biotopu Radotín
Tak to si počkám na zkušenosti. Hriste s vodou znám Malešice a Gutovku