Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A jsi těhotná nebo ne? Každopádně nejdůležitější a nejlepší rada je se po KAŽDÉ! stolici umýt pořádně mýdlem. Ve sprše obvykle jde hem. i zatlačit dovnitř. To je úplně nejlepší + koupit v lékárně gely určené na hemeroidy a bude Ti fajn.
Jinak samozřejmě pokud nejsi těhotná, můžeš jít na odstranění - domluvit se s Dr. nebo jít i do soukromého zařízení na odstranění laserem - bez čekání a myslím, že je to ambulantně nebo hospitalizace max. okolo 1 dne. Vezmou tě brzy, ale platila bys to.
Kup si lékárně dubovou kůru, udělej dle návodu odvar, nalej ho do lavoru a na 20min. si do toho sedni. Pokud to nepomůže kup na netu anurex, ten je na tyto potíže snad nejlepší co znám, však si o tom něco na netu přečti.
Doporucuji dubovou kuru ve forme gelu, za dva dny budes mit klid.
@Anonymní píše:
Ahoj všem![]()
Píšu si Vám o radu, protože jsem už zoufalá. O víkendu na toaletě po stolici jsem si všimla, že vodu v míse mám červenou, a takhle elý víkend pokaždé. Tak jsem se v pondělí sebrala a šla za praktickou lékařkou, která mě vyšetřila pohmatem a sdělila mi, že mám dva hemeroidy a že jsem si musela jeden škrábnout a proto to teče. Dostala jsem čípky Hemagel procto, pondělí a úterý byly ok a od včerejška krvácím opět
Předem děkuji všem za radu.Vevnitř to štípe. Bojím se už navštěvovat onu místnost. Volala jsem dotkorce a ta říkala, že to je normální, že to takhle teče pořád. Ale stejně mi to normální nepřijde. Máte někdo podobné zkušenosti? Za jak dlouho to přestalo? A nějaký typ, jak kromě těch čípků vylepšit současný stav? Mám sedavé zaměstnání, s pohybem toho moc v práci nevymňouknu, max. chození do 6.patra a dolů.
Pokud ti leky napsane praktickou nepomahaji, tak si nech napsat doporuceni na gastroenterologii. vysetri te tam, ja podstoupila sklerotizaci, takovy maly ambulantni zakrok a od te doby jse mela pokoj, pomuze to okamzite..zalezi jestli jses nebo nejses tehotna. Jeste jsou cipky nebo mast Factu, ale me nepomohly, ani dubova kura
Mě pomohly čípky a mast FACTU. ![]()
Jo, hemeroidy nejsou žádná p. r.d. e.l. ![]()
Mast Faktu - a jestli Ti to nedá pokoj, nech si je vypálit, budeš mít klid.
Taky jsem je měla v těhotenství, pomohla mastička, sprcha po každé toaletě, 2-3× denně sedavá koupel v dubové kúře. Naštěstí od porodu o nich nevím.
Za mě jedině přeslička rolní. Hemeroidy se po ní krásně stahnou a přestanou bolet. Na sedavé koupele jsem neměla čas, Tak jsem si vždy uvařila čaj z přesličky, namočila do ní gázový čtvereček a na 20 minut strčila mezi půlky (ne dovnitř, jen jako obklad), mohla jsem tak všechno dělat a nikdo to nepoznal. Už po dvou obkladech byla úleva. Dubová kůra je taky fajn, ale mě hodně dráždila, pálila a přeslička mi pomohla rychleji.
Jinak zásadně používat místo toaletního paíru vlhčené ubrousky.
@Anonymní píše:
Ahoj všem![]()
Píšu si Vám o radu, protože jsem už zoufalá. O víkendu na toaletě po stolici jsem si všimla, že vodu v míse mám červenou, a takhle elý víkend pokaždé. Tak jsem se v pondělí sebrala a šla za praktickou lékařkou, která mě vyšetřila pohmatem a sdělila mi, že mám dva hemeroidy a že jsem si musela jeden škrábnout a proto to teče. Dostala jsem čípky Hemagel procto, pondělí a úterý byly ok a od včerejška krvácím opět
Předem děkuji všem za radu.Vevnitř to štípe. Bojím se už navštěvovat onu místnost. Volala jsem dotkorce a ta říkala, že to je normální, že to takhle teče pořád. Ale stejně mi to normální nepřijde. Máte někdo podobné zkušenosti? Za jak dlouho to přestalo? A nějaký typ, jak kromě těch čípků vylepšit současný stav? Mám sedavé zaměstnání, s pohybem toho moc v práci nevymňouknu, max. chození do 6.patra a dolů.
doporucuji pravidelne pouzivat klystyr a dukladne cistit strevo, nasledne doplnit lactobacily, doporucuji napriklad Boularin dle navodu..levne ucinne.taky doporucuji jist dene na jemno nastrouhanou mrkev s lzici kokosoveho leje a lzici jablecneho bio octa z matecnou kulturou…ja pridavam pro chut jeste najemno nastrouhane jablko.Jako bonus vam to srovna hormony..protoze na strevech zalezi vs eosttani v tele.
![]()
Faktu, vlhčený neutrální toaletní papír a pokud to jde, po velké osprchovat. Dost pít a upravit na chvilku jídelníček, abys měla měkčí stolici.
@kotyk jj, a ten zadek umyt tak ze az 4 cm hluboko…to pak je dostacujici
jidelnicek upravit navzdy, ne na chvilku ![]()
@KackaDoup Pokud je to z přetížení v těhu, tak je zbytečné mít skorosrajdu po celý zbytek života
Jestli je to dispozice, tak tam je to jasný.
@kotyk jakou skorosrajdu! zdrava mekka stolice jako banan ma byt po cely zivot…to nejde odkladat na pozdeji…
cituji odbornika:Hemeroidy vyžadují kvalitní spontánní defekaci, dostatek hořčíku a špičkovou hygienu análního kanálu. Defekace denně, optimálně až 3× denně, formovaná a nesmí mazat mísu. Hořčík je jasný, na samé horní hranici dávkování, aby nebyl průjem. Hygiena je nutná po každé stolici a již jsem to zde psal, je potřeba velice důkladně vymýt anální kanál cca 4 cm hluboko, studenou vodou, ideálně co nejstudenější. Doktor vám ho doporučí uříznout a to asi nechcete, ona rozřezaná řiť docela bolí.
Ahoj všem
Vevnitř to štípe. Bojím se už navštěvovat onu místnost. Volala jsem dotkorce a ta říkala, že to je normální, že to takhle teče pořád. Ale stejně mi to normální nepřijde. Máte někdo podobné zkušenosti? Za jak dlouho to přestalo? A nějaký typ, jak kromě těch čípků vylepšit současný stav? Mám sedavé zaměstnání, s pohybem toho moc v práci nevymňouknu, max. chození do 6.patra a dolů.
Předem děkuji všem za radu.