Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, za cca 5 týdnu bych měla rodit a mám hrozny hemeroidy z tuhé stolice. Teď jsem byla na WC a po vykonání potreby jsem myslela, ze mi upadne rit. Nic nekrvaci a jsou to vnější, ale ta bolest je opravdu hrozná. Mazu to, ale to vůbec nepomáhá, snažím se to i zatlačit zpět a to trochu uleví + ledovou vodu… Na chvíli to přejde, když si dyl nedojdu a pak na novo po WC. Teď se bojím, ze se mi to do porodu nezahoji a při porodu očekávám, ze to bude mnohonásobně horší. Jak jste to řešily vy? Rozjelo se vám to při porodu, ještě víc? Dali vám v porodnici něco i na to co pomohlo? Koupím si v lékárně něco silnějšího, než Procto-glyvenol, jelikož ten nepomáhá, ale ten jediný mi prodali.
Řekni gynekologovi, napíše ti recept, já teď nevím jestli se muze i v tehotenstvi, ale je na to nejlepší detralex, možná nějaké cipky, ale radši se porad s tím doktorem, než něco sama shánět. Mělo by stačit i po telefonu, manžel si takhle volal praktické a obratem mu poslala recept, ani tam nemusel.
@Michaeladr1 mě nepomohlo nic. Po porodu mi dali masticku Faktu a čípky. Na ty jsem byla nejspíš alergická, tak se to ještě zhoršilo
týden jsem nemohla sedět ani chodit. Zlatý nástřih, kterému jsem se u druhého porodu vyhnula a zase měla problémy s hemeroidy. Do dvou týdnů se to všechno ale dalo dohromady. Ten proctoglyvenol mi hodně pomohl. Na oddělení neměli nic jiného kromě toho Faktu
nechtěli mi předepsat ani Detralex ![]()
Kup si Diozen, je to na zily a na hemace to bezvadne zabira. Ucinna latka stejna jak u Detralexu, jen je ji tam min, tak je to volne prodejny.
Chce to taky trochu prevence. Občas jsem zácpu mela a pár hemousu se udělalo, ale do porodu dobrý a teď už jsou pryč. Jedla jsem každý den lněné semínko, drcené, přes noc macene ve vodě. Jednu velkou lžíci, a hodně pila. Na velkou je treba chodit pravidelně, každý den, nevynechavat. Po použít vlhceny papír s dubovou kůrou, ten rozhodně s sebou do porodnice.
@Tarjei píše:
Kup si Diozen, je to na zily a na hemace to bezvadne zabira. Ucinna latka stejna jak u Detralexu, jen je ji tam min, tak je to volne prodejny.
Koukala jsem na nej, ale jsou to tablety. To pomůže?
@Kriss Tina píše: Řekni gynekologovi, napíše ti recept, já teď nevím jestli se muze i v tehotenstvi, ale je na to nejlepší detralex, možná nějaké cipky, ale radši se porad s tím doktorem, než něco sama shánět. Mělo by stačit i po telefonu, manžel si takhle volal praktické a obratem mu poslala recept, ani tam nemusel.
Ok, zeptám se na nej. Díky
@Nefesh píše:
Chce to taky trochu prevence. Občas jsem zácpu mela a pár hemousu se udělalo, ale do porodu dobrý a teď už jsou pryč. Jedla jsem každý den lněné semínko, drcené, přes noc macene ve vodě. Jednu velkou lžíci, a hodně pila. Na velkou je treba chodit pravidelně, každý den, nevynechavat. Po použít vlhceny papír s dubovou kůrou, ten rozhodně s sebou do porodnice.
Prevenci se snažím dodržovat, co to jde. Piju skoro 3 litry, každý den konzervované ovoce- švestky, meruňky… každý den jablko, vyhýbám se pečivu. Na velkou chodím i 2× za den, což teď je trochu utrpení
… lnene semínko jsem si chtěla koupit a ve 3 velkých obchodech ho neměli. Ale to si ještě sezenu ve zdravý výživě. Pak pohyb, snažím se aspoň pravidelně chodit…. Já už s tím měla problémy (hlavně se zácpou) před 2 měsíci, proto se vše snažím dodržovat a i přesto se to vše zpomalilo + hemeroidy.
@Michaeladr1 no hlavní je teď se snažit za každou cenu změkčit stolici, to lněné semínko, i se poptej v lékárně, co by ti na to doporučili
@Nefesh píše:
@Michaeladr1 drcené lněné semínko mají běžně v DM
No to jsem blba, to mě nenapadlo
… já byla v Tescu a v Albertu v Praze a nenašla nikde. Tak do DM ![]()