Hemofil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66473
22.7.12 15:45

Dcera ho často měla v krku, vysoké teploty, bolesti, nakonec jsme ji nechali naočkovat, znám názor většiny na očkování, ale nám to pomohlo. Měla ho ještě 2×, ale jen zvýšenou teplotu, pak to konečně zmizelo a několik let je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etesa
2.5.13 22:02

veveří

@Mia82 píše:
Syn měl taky hemofila v nose.Dostal sumamed sirup.V dalším výtěru pneumokok :zed: Teď má jít n akontrolní stěry tak uvidíme co tam zase bude mít.Nám to tahá Adámek ze školky,my jsem s manželem čistí.Přitom děláme oba v nemocnici na septickým oddělení.V oušku měl taky nějaký vzácný bacil tak tam měl kapičky Ciprinolu.Už jsme z toho nešťastní,každý měsíc kašel rýma,má vyndanou nosní mandli a stejně to žádný efekt nemělo.Je po zákroku 3měsíce a už měl 2× ouško a stále ten kašel a rýmu :pocitac:Jak píšou holky,někdo je nosič a je bez problému :wink:

Malý měl zatím hemofila jednou, před Vánoci mu píchali poprvá ouško a to mě lámali na trhání mandle, údajně je veliká a vlastně až nyní se mu znovu objevil hemofil. Vůbec se mi do trhání té mandle nechce je mu 3 a půl roku. Na tohle začal trpět co chodí do školky. Takže bacilonosič je asi tam

• Citovat
  • Upravit
štěpule 77
8.11.13 10:25

Ahoj, dneska mi zjistili hemofila v krku, už týden mám děsný kačšel, bolesti v krku, mám docela strach, je to hodně nebezpečné, mám 8měsíční miminko a ještě 6tiletou dceru, nemůže to být nebezpečné pro ně? Co s tím? Poradte, prosím. :(

• Citovat
  • Upravit
33
2.5.14 20:09
@Ivass píše:
Tak přidávám jen další poznatek, protože malej zase dostal horečky a pořádnej chrchel a manželovi zjistili streptokoka, dělali mu znova stěry. Nevím teď jak dlouho tu lichořeřišnici dávám, ale výsledek? Po několika měsících co se hemofila nemohl zbavit ať bylinkami, nebo atb, výsledek…čistý, nos i krk, bez hemofila. Sice je teda zas nachcípanej, ale jsem štastná jak blecha, u nás teda zabrala lichořeřišnice, tímto ji blahořečím :palec: a fakt doporučuju všem ostatním!!! Takže mi jsme sláva konečně čistí :dance:

Dobrý den, vím že reaguji již na velice starou diskuzi, ani nevím zda sem ještě chodíte, ale zkusím to. Chtěla bych se vás zeptat, jestli si nevzpomenete jak dlouho jste tu lichořeřišnici užívali, než jste se toho Hemofila zbavili. My s tím teď dost bojujeme, mám velice malé děti 10měs a 2,5 roku a hemofil je strašně trápí, furt dokola angíny a příšerné rýmy… nasadila jsem lichořeřišnici, ale nevím jak dlouho jim jí mám dávat někde se píše že minimálně 2 měsíce to mi přijde hodně a tak se chci zeptat vás jak jste to dělali. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
2.5.14 21:02

Lichořeřišnicí jsem hemofila porazila u pětiletého dítěte za měsíc užívání tinktury a zas zopakuji po týdení pauze takže za mne super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
2.5.14 21:08

Ahoj, přidám krátkou zkušenost. syn 3,5 roku měl od vánoc rychle za sebou 4× atb.
jedny dobral, ráno poslední dávka a večer opět horečky, takže další.

po pár týdnech asi třech opět horečky, kašel atd. opět pohotovost. jsme tam jak doma.
tam mu udělali výter ať zkusíme vydržíme na výsledky že to je angina, prozmenu.
našel se hemofil, dali se atb. po 5 dnech strašný kašel a horečky. náběh na zápal plic, atb do koše a nasadili se jiný.
po zalečení a rekonvalescenci (celkem 3 týdny) šel do školky a hned večer opět rýma.
nasadila jsem kapky 2-3 denně 10-15 kapek. a trhli jsme rekord 4týdny v kuse ve školce!
jenže jsme teď trochu v dávkování polevili jak bylo hezky a byli jsme pořád venku na zahradě. takže momentálně je kluk od pondělí doma. opět bíle mandle, jenže vyter čistý, krev dobrá, crp 0, tentokrát jen teploty max 38.8 dřív 40,2 a nebylo potřeba pomalu ani ničím srážet.

včera teda výlet na pohovost, opět, orl. zánět v uchu tentokrát naštěstí to nebylo na pichnúťi a atb celkové taky nedostal, jen kapeme a už se mu spustila i rýma.

takže za mě, za zkoušku to stojí!!
všude mi říkají že kapky ne kvůli lihu. ale v sinupretu je taky. všude mi vnucovali drahé tablety, a opravdu brát dlouhodobě.
vyčetla jsem minimálně 3týdny :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.5.14 08:41

Díky moc za vaše zkušenosti. Bereme kapky druhý týden, tak ještě vydržím, já se právě bála abych je nějak nepředávkovala, hlavně toho malého. Starší je teď na atb, většinou to rychle chytil i ten menší, ale tentokrát je odolný, tak snad to zvládne alespoň on. Kéž by nám to pomohlo. Budu kapat měsíc, pak skočím na kontrolní stěry, na které stejně máme jít a dám vám vědět jak jsme dopadli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
3.5.14 08:43

@Zook u malých dětí bych byla opatrná, nejsem na to odborník, tak si netroufám říci, ale určitě do tří let se nemá, za prvé kvůli lihu a za druhé kvůli silné bylince. U 10měsíčního bych si to za sebe radši nelajzla u toho 2,5 bych nasadila menší dávkování 5 kapek třikrát denně a je pravda, že to chce dlouhodobý ráz, nejlepší je prý 4 týdny pak týden pauzu a zase 4 týdny. Náš to občas přitáhne, samozřejmě ze školky, je tam roznašeč :zed:, takže s hemofilem jednou za čas bojujeme :x U toho 10měsíčního bych radši podpořila imunitu probiotikami ale bylinky bych radši nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.5.14 09:25

Díky za info, no už jsem začla, tak dávám, tomu malému dávám 1-2 kapky většímu 4-5 kapek, někde jsem vyčetla, že je možné dávat podle váhy co kg to jedna kapka a to pak rozdělit na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
3.5.14 12:44

@Zook tak to by snad mělo být v pohodě, držím palce, ať se toho co nejdřív zbavíte, hlavně to menší, jo holt jak jsou dvě děcka a ještě když je pak starší školkové, je to hotové peklo s těmi bacily :cert:. Dávala bych ty dva měsíce, pak bych zkusila vysadit, nasadit pak znovu hned při nějakých příznacích rýmy, kašle, uvidíte, snad vám taky dobře poslouží :palec:. Všimla jsem si, že jsem psala třikrát denně, to jsem si spletla s echynaceou, u lichořeřišnice máme dávkování dvakrát denně, tak to jen pro opravu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zchm
20.11.15 11:39
@Havraní píše:
My máme hemofila všichni,u malých dětí se to pry ani nepřeléčuje,nás to zlobí jen když marodíme,v tom krku je to vždycky hrůza,ale má to podle doktora půlka města,tak se s tím asi žít dá,mě to ale vždycky dělá pěknou paseku,jako angína,pomáhá mi citrovital,bez předpisu za cca za 90,–ale děti to nemůžou.

Hoj moc ťa prosím môžeš mi velice chytro napísať - ten citrovital kúpim v lekárni? a za kolko dní ti to prejde? mám hemofila, atb ani nič iné nepomáha :-( no a budúci štvrtok operácia - no nebudú ma operovať, keď mám hlieny :( ďakujem pekne, Zuzka

• Citovat
  • Upravit
zchm
20.11.15 11:41

@Gabinka1 ahoj prosím napíšeš mi názov tých ATB? ja mám doxyhexal a nezabrali :(

• Citovat
  • Upravit
9834
20.11.15 13:59

@zchm
Na hemofilové infekce (neinvazivní, tedy ne meningitida) je ATB volby aminopenicilin (amoxicilin, ampicilin; druhý jmenovaný nemá až tak dobrou absorpci z GITu po perorálním podání, takže by se měl preferovat amoxicilin, u parenterálního podání není velkých rozdílů). Pokud bychom měli obavu, že by daný kmen mohl být producentem beta-laktamáz, tak by našlo oprávnění i použití potencovaného aminopenicilinu, tedy amoxicilinu s kyselinou klavulanovou.

Při prokázané alergii na peniciliny bychom mohli sáhnout po cefalosporinech II. generace (cefuroxim-axetil; šance zkřížené alergické reakce je pod 5 %). Pro eliminaci zkřížené reaktivity je vhodné sáhnout po makrolidových ATB (klaritromycin, roxitromycin, azitromycin – ten je někdy vyčleňován do samostatné skupiny azalidů).

Tetracykliny nejsou dobrou volbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zchm
20.11.15 14:34
@Doctus píše:
@zchm
Na hemofilové infekce (neinvazivní, tedy ne meningitida) je ATB volby aminopenicilin (amoxicilin, ampicilin; druhý jmenovaný nemá až tak dobrou absorpci z GITu po perorálním podání, takže by se měl preferovat amoxicilin, u parenterálního podání není velkých rozdílů). Pokud bychom měli obavu, že by daný kmen mohl být producentem beta-laktamáz, tak by našlo oprávnění i použití potencovaného aminopenicilinu, tedy amoxicilinu s kyselinou klavulanovou.

Při prokázané alergii na peniciliny bychom mohli sáhnout po cefalosporinech II. generace (cefuroxim-axetil; šance zkřížené alergické reakce je pod 5 %). Pro eliminaci zkřížené reaktivity je vhodné sáhnout po makrolidových ATB (klaritromycin, roxitromycin, azitromycin – ten je někdy vyčleňován do samostatné skupiny azalidů).

Tetracykliny nejsou dobrou volbou.
ďakujem Ti a čo sú to tie tetracykliny? neviem… tuším na penicilin alergická som :,( keby som brala to druhé neviemktoré, tak za kolko by som tie opravdu mierne hlieny nemala - z ktorých mi bol ten Hemofil zistený prosím ťa? Díky
  • Citovat
  • Upravit
9834
20.11.15 14:57

@zchm
Doxyhexal je generickým názvem doxycyklin, který patří mezi tetracykliny.

Při alergii na peniciliny jsou volbou makrolidy, první zlepšení by se mělo objevit po 3 dnech, zhodnocení léčby pak po 10 dnech až 2 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí