Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám tři měsiční miminko a od včera má horečku tak jsem volala dětské sestřičce a ta mi řekla že to je změna počasí a že má hodně pít jenže problém je v tom že ona žádnej čajík pít nechce a ani převařenou vodu už jsem vyzkoušela hodně čaju a nic ani se toho nedotknne!Taky mi poradila at si v lékárně koupím paralen sirup a ten mi taky plive včera to spolikala ale mám co dělat aby to všeccno nevyplivla opravdu nevím co s ní mám dělatPříjde mi že ji bolí v krku ale nejsem si vubec jisá mám o ni strach.Nemáte s tímhle někdo zkušenost jak bych ji ty kapky mohla dát?Do mlíka se dát nemůžou.A to máme dneska jet k přítelovým na týden rodičum tak nevím jestli pojedeme.Včera ji ta horečka klesla z třicetiosmi na 37.Dneska ráno měla 36.7 a tet zase 38.3
Prosím poradte mi.
Ahoj, já bych dala paralenový čípek (Paralen 100), kdyžtak podélně rozpůlit, záleží na váze miminka, čípky jsou od 7 kg, tak bacha na to… Ale mám schváleno od naší MUDr., že můžeme dát i malého miminka, které těch 7 kg nedosáhlo…
Kdyby bylo nějak zle, tak na pohotovost. Snad to nebudete potřebovat
A jestli do toho můžu kecat, nikam bych nejezdila ![]()
Jasně, určitě čípek ![]()
A s tím pitím - asi nekojíš? Jestli jo, tak zkus častěji přikládat, jestli ne, použila bych stříkačku. Je to drsné, ale aspoň něco ![]()
Jestli ji bolí v krku, tak by to mělo po čípku povolit a třeba se ti pak i líp napije…
jojo čípek můžou i menší děti jen ho nedávat celý. A pití - za sebe násilím stříkačku. Je to drsný, ale kolikrát nezabere nic jiného. ať je líp.
Za sebe bych taky nikam nejela, nebo počkala třeba do pondělí a jet až později. Nestojí to za to. ![]()
Taky bych dala půlku čípku( kup si čípky i sirup) lepší je mít doma oboje,kdyby dítě blinkalo tak dáváš čípky…
Pití opravdu nutit,kojíš?Pije normálně?Kdyby odmítala i kojení tak na nic nečekej a do nemocnice upalujte.Takhle malý tělíčko se snadno dehydratuje ![]()
Děkuju vám.JInak vubec nekojím koila jsem jenom chvíli čaje mi nechce pít už od začátku.A váží 6kg tak nevím jestli by mohla ten čípek.Mlíčko pije normálně.Akorát trošku slintá
Ten paralen. čípek může 100%, jen jí ho nedávej celý
Jestli váží 6 kg, tak je to v pohodě
A fakt zkus do malé nějak dostat tekutiny ![]()
Promiň jsem přehlídla,že pije UM normálně.Zkoušela bych po lžičkách nějaký fenyklový čajík,aspoň něco…
Jo a jěště mě napadlo,že si kup Parel-paracetamol a pak třeba NUrofen nebo Brufen sirup-ibuprofenum.Ay se to pak dalo střídat
Ahoj, taky ze zkušenosti se přikláním k čípku.
Jindra (7 měs.) má akorát po zánětu průdušek. Dostal tabletky, nebylo možné je do něj dostat! Odmítl mi totiž ze dne na den cokoli kromě MM, včetně flašky. Prostě jen prso. Tak jsem udělala hodně řídkou kaški, dala na špičku lžičku rozmačkanou tabletku (část) s tou kaší, vrazila mu to do pusinky a ještě než to stihnul vyplivnout, už tam měl moje prso, takže mu nezbylo než pít a polykat. Trvalo mi to sice třeba 10 min, než takhle zbaštil celou tu tabletku, ale dostala jsem jí do něj … ![]()
Jé, a přehlídla jsem, že nekojíš … tak místo prsa flašku? ......
U nás na to nepití zabírala stříkačka (třeba ta od Nurofenu)… prostě přidržet mimi a několikrát za sebou (téměř násilím) nastříkat vodu do pusiny… A opakovat co chvíli.
Je to boj, ale lepší než kapačky…