Jak se pozná porucha imunity?

1823
1.8.10 09:04

Jak se pozná porucha imunity?

Ahoj, nejsem odborník, tak se zeptám asi i trochu blbě. Malou jsem nenechala očkovat proti TBC, protože ačkoli byla donošená, měla jen 1960g. A i když by stihla mít 2,5 kila do 6 týdnů, prostě jsem se rohodla, že ne. Měla jsem o ni strach, když byla tak malinká. Nechám ji ve 2 letech. Ale hlavně - všude se mluví o úmrtích kojenců po očkování proti TBC, když mají poruchu imunity, která se dá poznat až od 6 měsíců. Jak se to vlastně najednou od 6m pozná? Že je dítě hodně nemocné? Nebo že má špatnou reakci i na hexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6512
1.8.10 10:05

Ja bych rekla, ze v 6m se uz daji zjistit z krve nejake protilatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.8.10 10:14

Myslím, že se to pozná a potvrdí z krve, nejčastěji na imunologii.

Brácha třeba trpěl na angíny (14 dní angína, 14 dní klid, 14 dní angína :roll: ), kámoška je taky furt na hromádce s atb. Nejsou a nebyly to teda mimina, ale myslím, že nemocnost leccos napoví… Pokud není dítě často nemocné a nežije ve skleníku, neřekla bych, že ji bude mít sníženou - na imunologii tě pošle dětská doktorka až na základě „něčeho“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.8.10 10:24

Vrozený deficit imunity se projeví hlavně opakovanými těžkými infekcemi dítětě s abnormálním průběhem. Do 3-6 měsíců věku je dítě před infekcemi chráněno mateřskými protilátkami, které získalo během nitroděložního vývoje pupečníkem. Během 3-6 měsíce se tyto protilátky ztrácejí a u zdravého kojence se začnou vytvářet protilátky vlastní. U kojence s imunodeficitem ne, a proto se v tomto období začnou projevovat opakované infekce. Onemocnění je pak možné potvrdit např. vyšetřením krve na specializovaném pracovišti.

• Citovat
  • Upravit
1823
2.8.10 12:29

díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat