Teplota u miminka - nechce pít ani panadol sirup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7631
1.8.10 12:58

Pokud nemá horečky nad 38, tak bych zvýšenou teplotu nesrážela žádnými léky. Jinak se přikláním k Paralenovému čípku. (Lékařka nám už v porodnici říkala, že ho máme koupit do lékárničky, že vysoké horečky jsou pro novorozeňátka nebezpečné a že můžeme kousek čípku dát.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.8.10 13:06

Taky se přikláním k těm čípkům.
Ve třech měsících jsme byli na prvním očkování a doktor nás vybavil čípky proti teplotě, kdyby byla.

Rozhodně měl míň než 6 kg, měli jsme čípek podélně rozkrojit a zavést. Pokud teplota přetrvává, můžeš za tři hodiny stejným způsobem dát nurofenové čípky a takto střídat s paralenovými.

Čípky používám na srážení teploty doteď, sirupy nemáme vůbec - jednak vůbec nemám kontrolu nad tím, kolik jsem do něj dostala ml - většinu mi vyprskne. U čípku vím, že se to do těla dostalo.

Jinak teplotu srážím, až když přesáhne 38,5 v zadečku, dřív ne.

• Citovat
  • Upravit
9066
1.8.10 13:44

My takhle jeli na pohotovost kvuli horecce - nedarilo se nam ji srazit, bo mala sirup zvracela a cipky okamzite vykakala (zkouseli jsme trikrat a akorat z toho mela prujem). Tak jsme si rikali, jak nam pomuzou a treba ji neco pichnou nebo tak, kdyz ma 39 a ono houby. MUDra nas akorat poucila, jak davat zabaly. Takze Te nechci odrazovat od pohotovosti, ale myslim, ze se tam dozvis, ze davat cipky, sirup a zabaly :roll:
Mimochodem ty zabaly po par hodinach tu teplotu srazily asi o 1,5 stupne, muzu doporucit. Davali jsme teplotu cca 30stupnu (takove vlazne) - namocene plinky prikladat na zatylek, celicko a cele nozicky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
1.8.10 21:42

Divím se, že ti sestřička poradila sirup. Pro takovéhle miminko je mnohem lepší ten čípek. Ale jak už tu psaly maminky přede mnou, tak teplota pod 38,5 (měřeno v zadečku) se u miminek ještě léky neřeší.
Jestli pije svoje dávky UM, nezvrací, nemá průjem a nějak extrémně se nepotí, tak by měla mít tekutin dost. Jestli by si dala víc UM, tak bych se na ten den nebo dva asi vykašlala na tabulky a prostě jí víc dala. Svět se nezboří.
K doktorce chodím až když jsou horečky 3 dny nebo když jsou jiné problémy. (Samo, že kdyby měla přes 40 tak mažu na pohotovost. Ale s 38 ne.)
No a naposled - jestli malou asi bolí v krčku, tak bych jí dala čas do úterka a pak k doktorce vyrazila.

P.S.: Naše malá má taky 3 měsíce, tak si dovedu představit, jak se kvůli malé trápíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
18.4.13 12:12

Já jsem dávala vždy čípky, sirup jsme ještě nedávali a přeci jen malému miminku dáte čípek snadněji než sirup do pusinky. Naše malá měla horečky, nechtěla vodu ani UM a tak jsme dobře odhadli, že bude něco v krčku. A byla to angína. Při horečce jsem jí otírala vlhkou žíňkou, tady jsem toho našla víc : http://www.malypacient.cz/…ani-horecky/
tak snad pomůže.
Ať je brzy lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 07:02

@Dephulka Teploty, o kterých se zmiňuješ, bych určitě nesrážela. Tělo jimi bojuje proti nějaké infekci a pokud je srazíš, zcela určitě si tělo nebude schopno s problémem poradit samo. Do 39°C je to ještě ok. Hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí