Hemoroidy - ligace dle Barrona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1753
17.8.06 14:55

Apropo : u mňa napr. CYKLOTRIFORTE vôbec nezabral, inak som ho tu v ČR zohnala bezproblémov aj bez receptu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
17.8.06 15:50

Detralex dostaneš koupit bez předpisu.Dávkování bohužel neporadím.Stojí něco kolem 300,–a prý si ho plně hradíš i s receptem.
A opravdu se může i při koju

d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.8.06 16:14

http://www.lekarna.cz/…ane-tablety/

ps: manžel bral detralex kvůli problémům s nohama (cévy), ale jeho chirurg říkal, že právě na hem. jsou jedinečné. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
17.8.06 16:38

Ahoj,

ligaturu mam taky za sebou. Jednalo se jen o jeden vnitrni hemoroid a delali mi to v Bakešově nemocnici v Brně. Nebylo to nijak zvlášť nepříjemné (žádné umrtvení nebylo třeba), ale ten den a dva další jsem si brala něco od bolesti (nic silného, nějaký Nurofen nebo tak, už nevím). Pomohlo to a mám klid. V té době měla malá rok a zvládla jsem to, v jejím půlroce jsem zvládla i horší zákrok (od porodu mě trápily zevní hemoroidy, pak se mi vytvořila trhlina, následovaly dvě operace na soukromé klinice, nakonec mě z toho díky MUDr. Skřičkovi v Bakešově nemocnici dostali). Takže můj názor je: není to tak hrozné, jako se dalších X týdnů trápit na WC, dá se to zvládnout. Chce to ale aspoň na dva dny podporu rodiny a více odpočívat. A soukromé kliniky nejsou vždy to nejlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.06 20:59

Barbadosku: Poslala jsem ti SZ kde máš stažené info z internetové lékárny.

""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png

""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
21.8.06 09:43

Ten Detralex - dnes jsem se ptala v lekarne a bez predpisu ani nahodou :-( Musi na to byt predpis, i kdyz si ho nechas napsat, ze si hradis plnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
21.8.06 10:37

Holky, díky všem za odpovědi, asi to teda nechám až dokojím, tak jsem zvědavá jak dlouho vydržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
21.8.06 10:46

Mě Detralex prdelní Dr. předepsal, ale ještě jsem ho nezačala brát. Taky čekám na skončení kojení. Sice tam v návodu píšou, že kojící ho používat mohou, ale jen pokud to doporučí lékař. Mě prdelní Dr. řekl, že by to vadit nemělo, ale raději se mám ještě poradit s gynem. Já jsem začala brát jen čípky s peruánským balzámem a ty mi zabírají. Sice to ještě není bezbolestně ale je to o dost lepší. Detralex začnu brát až přestanu kojit plně, takže tak od 7 měsíců.
Já ho nechtěla brát už jen kvůli tomu, že to byla koňská dávka 3× denně 2 tablety.

Nejdůležitější je změkčit stolici, pít a pít a pít. Ale já mám jen drobné hemoroidy a 2 fisury (praskliny) na konečníku, které už mi díky těm čípkům ani nekrvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
21.8.06 11:03

Berun, tebe kvůli tomu krvácení neženou na kolonoskopii? Mě jo, až dokojím… Prý se každý krvácení musí pořádně prošetřit… Hmmmmmm… No vidím to tak, že se jim po ukončení kojení ohledně kolonoskopie neozvu:))).
Taky mi doktorka doporučila čípky Mastu S forte, že to je prý to jediné co ještě může zabrat a fakt že jo!!! Je to lepší a spolu s tím prolejváním se vodou se to dá. Jen abych vypila 5 litrů denně, tak piju skoro nonstop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
12.9.06 12:16

Kde se daji sehnat ty peruanske cipky?
Mne na kolono hnali, ale gastroenterolozka zvazila pro a proti a spolecne jsme dospely k nazoru, ze do toho nepujdem - bylo naprosto jasne, ze se jedna pouze o fissuru a prece jen kolono neni zase takova „sranda“ a jsou tam i nejaka rizika… Uplne stacila rektoskopie, dokonce v Brne pred tim nevyzaduji ani takove pripravy jako tekutou stravu den predem a projimadlo. Takze na kolono bych se premluvit nenechala. Pouze pokud by se pri rektoskopii neprokazal puvod krvaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.9.06 13:17

Ahojka,
já jsem na hemeroidy trpěla po porodu taky, ale díky Bohu, že jsem to zachránila domácí léčbou (Factu, dubová kůra …).
Věřím, že to musí být hrozné. Jak jsem z WC chodila se slzami v očích, tak jsem si říkala, že horší to být nemůže, …
Každopádně můj osobní názor na ten zákrok je jít hned, jelikož mám pocit, že čím je miminko starší, tak vyžaduje více pozornosti a tím pádem si i méně odpočineš.
A potom to trápení na WC … co nejdříve ukončit.
Přeji ti bezpolestnou rekonvalescenci a ať se ti to už nevrátí.
 Pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
28.6.18 06:13

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste ligace nekdo podstoupil a jaké máte zkušenosti? Ja mam za sebou 2 ligace, 2 me jeste čekají. Ale nemůžu říct,že by ti zatím mělo nejaky super efekt.krvacim pri tuzsi stolici porad a mam dojem, že se mi na te osetrene sliznici dela trhlinka :( ale snad až budou odstraněny vsechny 4 hem.uzle,bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 06:18

Ahoj holky, jsem po 3.zakroku dle Barona, jeste jedno sezeni a všechny 4 uzle snad budou pryc. Vždycky jsem po tom nasla trochu krve na stolici…Ale dneska 3.den po zákroku byl na stolici krvavý hlen. Měla jste to nektera? Kolonoskopii Mám ok.diky. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.18 09:06

@Stellina @Dana26 holky, jsem taky po zákroku s gumickami dle Barrona. Už 3
Hemoroid, jeste jeden za měsíc. První dva v pohodě, bolest jen pár hodin po zákroku a pak tak tyden trochu krve, udelala se mi totiž v místě osetreni vzdycky trhlinka. Ale pak uplne ok.ted 3.Zakrok v pohodě,beh trhlinky, bez bolesti, jen mam uz od zakroku tj.10 dni porad ma stolici trochu krvavého hlenu.vsude pisou,že je to normalni,ale nevim teda,jak dlouho..mely jste to taky??moc díky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová