Hemoroidy - ligace dle Barrona

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3025
17.8.06 11:25

Hemoroidy - ligace dle Barrona

Ahoj holky,

od porodu mě trápí šílená bolest při konání potřeby a už mě přestalo bavit čekání, že se to snad samo někdy zlepší…
Takže jsem sebrala odvahu a objednala se na vyšetření konečníku. Našli mi tam vnitrní hemoroidové uzle III. stupně a doktorka mi vzhledem ke kojení doporučila zákrok, který se jmenuje „ligace dle Barrona“. Na hemoroidy se navlíknout nějaké kroužky, zaškrtí se to, odumřou a upadnou…
Ale po zákroku musím mít týden klidový režim (celkem budou 3 zákroky po 5 týdnech…), takže bych neměla tahat např. syna. Manželovi zbývá už jen týden dovolené, ošetřování člena rodiny by nás připravilo o spoustu peněz (navíc nemáme stejné trvalé bydliště, což je prý problém). Tak přemýšlím, že bych to riskla, Adama nosila jen minimálně, přenos z postýlky na hrací deku, na gauč apod., dokonce mě napadlo vozit ho doma v kočárku:))).
Byla jste na tom některá? Je opravdu potřeba tak důsledně dodržovat ten klidový režim? Nic kromě Ádulky bych netahala, nákupy, kočár a tak…
A co ten zákrok? Bolí to hodně? Jen to blbý vyšetření včera „malou“ sondou mě bolelo dost…
Díky za odpovědi.
Irucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
17.8.06 11:49

Irucho,tuhle zkušenost má za sebou před dvěma roky mamka.
Zákrok se dá přežit,ale potom to není nic příjemného.
Nechceš počkat až přestaneš kojit?Bez léků od bolesti to asi nepůjde,máti bral dokonce Tramal.A starat se o malýho.Já bych si na to netroufla.

Ale každý snáší bolest jinak.Já mám problémy taky od porodu a ještě jsem neměla odvahu jít ani k dr.

Ale dost se mi to upravilo kolem osmého měsíce.Třeba se to ještě spraví a obejdeš se bez zákroku.

Hodně štěstí

Dana

Teď jsem si všimla,že Prcek má teprve tři měsíce.Já bych ještě počkala.Ono se to časem snad upraví.

Já jsem střídala masti na hemeroidy,gel z dubové kůry a zázrašný kelímek z Oriflame.A po každém WC vlažnou sprchu a namazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
17.8.06 12:13

Ahoj Irucho,
me se stalo neco hodne podobneho. Ale mela jsem to z dlouheho sezeni na kole - proste vznikla takova boule naplnena krvi a sla jsem na podobny zakrok. Byla jsem v Praze na „On clinic“ - je to soukroma klinika a udajne je to bezbolestny zakrok, ktery se provadi presne, jak jsi to popsala - zakrouzkovanim s tim ze to odpadne. Pokud jsi rozbolavela, tak na sebe nenech sahnout bez injekce. Me ji dali automaticky. Je fakt, ze injekce do tohohle mista neni nic moc, ale za par vterin nic necitis a uz muzou delat cokoli. Je fajn, kdyz ti pred vpichem to mistecko na chvilicku zaleduji - snizi se citlivost. Ale doma to chce bohuzel opravdu klid a ledovat! Hlavne si ale led dej treba do kapesniku, aby ses nepopalila - me se to malem stalo. Chce to hodne chladit a za par dni o tom nebudes vedet.
Hodne stesti a dej vedet, jak jsi dopadla. Tohle jsou neprijemny zakroky, ale bude to dobry. Jak pise Dana - ta mast z dubove kury je taky moc fajn, pouzivala jsem ji. A chce to chladnejsi sprchovani, v tom ma taky pravdu. Ale je fakt, ze nemuzu poradit, jestli jit hned nebo pockat, nemela jsem to po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.8.06 12:24

Dubová kůra (gel) je bezva, ještě co jsem používala po obou porodech je Faktu mastička a čípky - dr mi je napsala, i když jsem kojila.
Zlepšit se to může, i u mne to trvalo déle, teď mi ten jeden praskl sám (6měsíců po porodu) a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
17.8.06 12:56

Rozhodně bych počkala, dobrá je po každém použití toalety nakonec studená voda.
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.8.06 13:00

Tiež tým trpím, od siedmeho mesiaca tt, ale vnútorné h. Po pôrode otrasné, teraz sa to postupne lepší, ale stále používam lactulosu (na zmäkčenie stolice) + MASTU S forte čípky (sú super). V 9tt som bola u gastroenterológa a ten ma pozval na „ošetrenie“ po šestinedelí, ale moc sa mi tam nechce ísť podľa toho čo tu píšete, asi budem ešte pár mesiacov sama kurírovať a potom uvidíme :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
17.8.06 13:03

Holky, tohle všechno dělám. Gel z dubové kůry, čípky, masti, pokaždé sprcha… Nic nepomohlo, tohle vyšetření už bylo opravdu poslední řešení…
Netušila jsem, že to bude tak moc bolet po zákroku, sakra!!!
Na druhou stranu trpím každý ráno na záchodě, takže buď ještě měsíce každé ráno nebo jednorázově po operaci… Fakt nevím, ale už mám toho bolavýho zadku fakt plný zuby… A podle toho co říkala ta doktorka, tak v tomhle stadiu už se to samo nespraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
17.8.06 13:17

Ja bych na to asi vyrazila a moc bych necekala. Spis si delam starosti s tim odpocinkem potom… je fakt potreba (ono ani nemas moc na vyber, jsi rada, ze lezis a chladis). Me delal dobre gauc - jedna noha dole, druha nahore na operaku a led ;o) Ale je pravda, ze uz druhy den to bylo o moc lepsi a za 3 dny byl temer klid. Ale s tou chladnou sprchou jsem pokracovala docela dlouho - preventivne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
17.8.06 13:23

ahoj Irucho jsem po zákroku takzvanou gumičkou a nakonec normální operací konečníku takže vím dobře co prožíváš a co tě čeká.jestli musíš přenášet dítě a jinak to nejde na operaci nechod,vůbec si totiž nedovedeš představit co tě čeká .Nechci tě v žádném případě strašit ale zákrok je poté velmi bolestiví bez léků na bolest to nezvládneš a starostí o dítě bez potebného klidu to nevyléčíš.Raději vydrž až dítě povyroste aby jsi měla patřičný klid.Navíc jsem měla také vnitřní hemeroidy a po gumičce se mi to zlepšilo jen na pár let a stejně mě čekala normální operace a to nejsem sama slyšela jsem to od dosti pacientů.Já jsem po normální operaci 6 let mám klid i ted v těhotenství to bylo v pohodě.Zvaž vše pro a proti opakovat operaci protože nemáš klid je zbytečné a navíc velmi bolestivé.D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
17.8.06 13:25

jo a zkus léky Detralex můžou se i při kojení a určitě ti zmírní obtíže -roztahují cévy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
17.8.06 13:40

Ja jsem dostala prave na cevy Cyclo3fort (tusim, ze existuje jeste GinkoFort - je to stejne, jen od jinych firem) a to bylo to, co mi pomohlo, jinak cipky ani masticka Faktu vubec nezabraly. Ovsem jestli uz to mas hodne rozjete, tak nevim, jestli tohle zabere. Ovsem u me to zabralo hned do 2 dnu, coz jsem ani necekala a to jsem pri kazde stolici malem lezla po zdi :-(
Ty prasky jsou jen na predpis a me je predepsala moje gynekolozka, ani me neposlala na chirurgii, coz jsem byla dost rada.
Moc drzim palce, at to brzo prejde, je to fakt sila
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
17.8.06 13:55

Irucho
Určitě na ten zákrok nechod ted když se musíš starat o malého.Je to vážně dost bolestivé a budeš potřebovat hlavně odpočinek.Leda,že by byl s tebou aspon ten týden doma manžel a staral se abys nemusela nic dělat,jinak to zřejmě zvládneš jen stěží. :cry: Držím moc palečky at vše dobře dopadne.Jak píší holky bolest jeto obrovská vím to ,mamka si tím také prošla.

Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.06 14:09

Irucho: Od porodu s hemeroidy také válčím. Vyzkoušela jsem všechno možné:studeným sprchováním a dubovými koupelemi počínaje a různými mastmi a čípky konče. Jediné co se mi opravdu osvědčilo je Detralex. Jsou to pilule, které se smí brát i v těhotenství a kojení. Klasicky se berou týden, ale u mně stačí je brát vždy jen 2 dny a mám zase tak na 1/2 roku klid :)
Co se týče toho zákroku :arrow: moje hodně dobrá kamarádka to má za sebou a prvních 14 dní byla jen nadopovaná léky proti bolesti a byla ráda, že si manža vzal volno, protože se nebyla schopna o nic postarat. Pokud máš mimčo a ještě kojíš, tak bych ti to moc nedoporučovala. Protože pak budeš mít co dělat sama se sebou a nebudeš se schopná moc starat o mimi.

""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev027pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…027pr___.png

""http://www.rodice.cz/metrik/1860.png:http://www.rodice.cz/metrik/1860.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.8.06 14:38

Slunecnicel : prosím ťa nevieš náhodou či ten DETRALEX je aj bez lek. predpisu ??? A skutočne sa môže aj keď plne kojím ? Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.8.06 14:53

Holky tak teda nejaký DETRALEX som našla doma : expirácia do 07/2008 čiže o.k., len bohužiaľ bez návodu na použitie. Nemáte to prosím niekto doma že by ste sa jukli na ten návod či sa to skutočne môže počas kojenia, please ???? Hneď by som sa do toho totiž dala … :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová