Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky a vsechny maminky.Tuto stranku uz ctu nejakou dobu a jsem nadsena.Proto jsem se zaregistrovala a doufam,ze mi nektera z Vas maminek napise.Brzy mi bude 31 a planuji miminko.Zamerne pisi „planuji“,protoze jsem sama.Byla jsem vdana,ale nase manzelstvi se bohuzel nevydarilo a deti jsme nemeli.A ponevadz uz jsem ve veku,kdy zeny maji deti tak uz bych nejake to male stvoreni chtela mit i ja.Mam „kamarada“ se kterym se znam uz asi 6 let a nase pratelstvi je velmi dobre,ale nemame spolu zadny vztah.Nedavno jsem s nim mluvila o tom,ze bych chtela mit dite,ale nemam zadneho partnera.Navrhl mi,ze mi pomuze dite ‚udelat‘.Takze pokud se vsechno podari a me se poradi otehotnet,tak budu mit sve vytouzene miminko.Je nektera z Vas take sama a ma miminko?Muzete se prosim se mnou podelit o to,jak vsechno sama zvladate?Moc by mi to pomohlo.Dekuji..Tamara
ahoj TAMINKO…myslím, že máš ještě čas, abys to řešila tímhle způsobem.......vím o čem mluvíš, chápu tě…já zůstala ve 28 letech po 12-ti letém vztahu sama a s touhou po miminku…o tomhle „řešení“ jak se stát maminkou jsem hodně často uvažovala…bydlím v malým městě, kde jsem si nedávala naději, že si někoho najdu atd…Jenže stalo se - jupíííííííí- a mě je teď 32 a radujeme se z 3-měsíčního rošťáka
Ještěže jsem neudělala nějakou hloupost a nenechala si mimi jen tak udělat, jak jsem chtěla…Tadeášek má skvělého tatínka…
![]()
A jak si to tvůj kamarád-přítel představuje potom??
Bavili jste se o tom?
Tak to Ti nejdriv moc gratuluji.Ostrava take neni velke mesto a pripada mi,jako kdyby uz vsichni ti spravni muzi byli zadani…
S kamaradem(mimochodem je mu 43
) jsme mluvili i o tom co se stane pote a ja mela strach,ze to mozna sama nezvladnu,ale on mi rekl,ze nemusim mit strach,protoze on me v tom samotnou nenecha.Jenze je to rakusak,zije pomerne daleko ode me a uz jedno dite z byvaleho manzelstvi ma.
TAMINKO páni Ostrava je město jak kráva proti té prdeli, kde bydlím já…
tam musí být chlapů jak nakakaných
tam já bydlet, tam mám na každým prstě dva a Tadeášků už šest
![]()
TAMI já ti nevím.....já mám furt pocit, že bys to neměla dělat…já sama nejsem a i tak je to těžké to všechno kolem mimi zvládnou, vůbec si nedovedu představit, že bych neměla toho mýho, který si ho třeba dopoledne vezme do obýváků , abych si na hodinku schrupla.....
Musíš vzít v úvahu spoustu věcí…jaký má ON vztah se svým dítětem, které už má? jak myslí , že tě v tom nenechá? nemyslí on jen finančně? Prachy jsou dobrá věc, ale táta je víc…
Vždyť si mladá proboha, počkej ještě chvíli na lásku… ![]()
Ahoj,
ja si myslim, ze tohle by bylo unahlene reseni. Ja jsem se po 8-mi letem vztahu rozesla s pritelem a bylo mi 28, ale nasla jsem skveleho skoromanzu a mame sveho klucinu, ktery ma skveleho tatu, ktery je treba.
Kdyz bylo Honzikovi pul roku (a za rok znova 1,5roku) tak pritel odjel na 14dnu a ja jsem si pripadala opravdu jako matka sama a od te doby obdivuji samotne svobodne matky, protoze pro me to bylo hodne narocne. Nemuzes ani nachvilku si oddechnout musis koukat co porad dela, jestli nekde nevlezl kam nema… Hrat si s nim vymyslet nejake nove podnety apod.
Letos to osamoceni zvladame v pohode, nez roky pred tim. Je vetsi a rozumnejsi.
Jeste trochu zvaz sve rozhodnuti neni to jenom o tvych pocitech, potom to bude i o pocitech malickeho tvorecka.
Doufam, ze najdes nejakeho skveleho chlapa…
Kac
KAC no dyť my víme o čem mluvíme, že jo???
asi jí to rozmluvíme co????
![]()
TAMARKO víš jak já jsem ráda, že jsem se nenechala jen tak oplodnit ňákým pitomcem???? To bych teď neměla toho pitomečka mýho
![]()
Taminko tak premejslim, nechce si ten kamarad jenom vrznout s mladou holkou?
Holky,Vy jste fakt super.Ja uz o tom uvazuji delsi dobu,ale pravda je,ze mam velky strach to vsechno zvladnout sama.Ja jsem sama vyrustala bez taty a i kdyz jsem mela a porad jeste mam super mamu,tak mi prece jenom tata chybel.Mamka porad pracovala a ja jsem kamaradkam zavidela tatinky.Takze mozna jeste teda chvilku pockam a treba se ten spravnej „tatka“ najde.Muj kamarad ma bezvadny vztah se svou dcerou,ketre je ted sest a v pomoci myslel,ze by mi s ditetem pomahal,ale prece jenom Rakousko neni Ostrava. ![]()
silvic - souhlasim, aspon vim co v Honzikovi je. Z kazdeho kousek:-) nejlepsi ze me, ze? ![]()
Jen je divny ze se do toho ten pritel tak lehce da uhnat,ze? Neni to divny?
TAMI no hurá, konečně ti bliklo…šak nejsi tak škaredá néééé??? Jednou si řekneš, ježiš já sem byla blbá…
Mrskni na sebe něco sexy a val lovit tatínky, ale né zas prvního hňupa, kterého uvidíš…
![]()
Joooo a mít toho druhého - to není jen o pomáhání, ale taky dělit se o radost z miminka, smát se ve třech a radovat se společně z pokroků…to je nádhera…já jsem nejšťastnější, když ty dva moje chlapy vidím se spolu mazlit…to jihnu a měknu a mám slzy v očích…a o tohle všechno bys byla připravená…
![]()
Taminko
Možná to zní „staropanensky“ ale děťátko by mělo vzniknout z lásky dvou lidí - jen tak mu můžeš zajistit to, co skutečně potřebuje - zázemí, domov plný lásky a v neposlední řadě i obraz toho jak má rodina vypadat …
Sama píšeš, že jsi záviděla tatínka … no, já taky ![]()
Vydrž … čas máš a ten pravej někde čeká … ![]()
Ale vím, že touha po miminku je strašlivě silná …
Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv!
A zdravím silvic v tuto večerní hodinu!
Kac máš SZ
EVEWOLF nazááár Eviku, konečně trochu času na emimi, a neboj já tě pravidelně šmíruju jak se ti daří s tím tvým malým knedlíkem ![]()
TAMINKA že má dost bab na vrznutí???? Hmm…tak to musí být kanec
jen aby nenabízel takovou pomoc všem…holka jedna nešťatná…do Ostravy to nemám daleko, tak ti asi přijedu naplácat na řiť
![]()
Ahoj Eve,mas krasneho chlapecka a holky,muzu Vam rict,ze Vam ty vase deti moooooooooooooc zavidim. ![]()
Ta touha po detatku je moc silna,ale zrejme je pravda,ze detatko potrebuje kompletni rodinu a lasku a ne jenom „tatinka“,ktery miminko navstivi parkrat do mesice
Silvic,mozna,ze to naplacani potrebuji,takze pokud budes mit cestu,tak dej vedet