Svobodna maminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1983
15.8.06 22:11

Taminko (a i Silvic)
tak ten můj krásnej chlapeček mi právě vytuhnul na ruce, po tom co jsem mu hodinu předčítala z knihy o vývoji kojenvů od pana dr. Gregory a po několika hodinovém cvičení s nožičkama a\ masírování bříška. Neskutečně se těší že každou chvíli přijde manža a převezme štafetu - vykoupe, já pak nakrmím a zalehnem.
Kdybych na to byla sama, asi jsem už v blázinci … :roll:
Tož tak se mám …

úúúúúúúúúúúúž je tu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
15.8.06 22:14

Ahoj Tamaro,

já tě asi chápat nemůžu, protože mám to obrovské štěstí a vzala si mě moje první opravdová láska, máme spolu nádhrnou holčičku a jsme oba na dnešní rodiče „mlaďoši“.

Já ti ale píšu proto, že máme hned několik dlouholetých kamarádů kolem třicítky, kteří jsou pohlední, slušní a moc rádi by už měli v autě dětskou sedačku s nějakým prckem, jenže prý nejsou žádný „normální“ holky. Všechny si chtějí jen užívat, cestovat a dělat kariéry :lol: .

Takže věř tomu, že je někde ten pravý princ a ty ho jen prostě musíš najít a miminko potom přijde jako přirozená součást vztahu.

A každopádně moje zkušenost je, že nechci ani další mimino, pokud nebude chtít taky manžel. Asi bych to zvládla i sama, ale ve dvou se lépe táhne a u péče o děti to asi platí nejmíň dvojnásob :wink: .

Hodně štěstí přeje

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.8.06 22:20

Ahoj Suri

tak skoda,ze nebydlim tam,kde zijes Ty.

Ja mam par kamaradu,ale Ti vsichni buduji karieru a nechcou se vazat.

Drive jsem zila v Brne,kde se vsichni chteli jen bavit,chodit do baru a po diskotekach,takze taky o nicem a ted bydlim rok v Ostrave,skoro nikoho tady neznam a kdyz znam,tak to jsou vsichni vymetaci vecirku.

Tamara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
15.8.06 22:23

Taminko,
strašně moc se přimlouvám za Tvé budoucí děťátko, abys mu toho tatínka dopřála. Opravdového. Já ho nikdy neměla, strašně mi chyběl. Nesu si to celý život, ale už jsem s tím smířená. Sama víš, že to pro dítě není jednoduché. Moje máma taky pracovala, já byla od roku v jeslích, atd. Domů se někdy vracela až pozdě večer a já byla pořád sama. Taky s tím souviselo to, že jsem neměla naději na sourozence, hrozně jsem po nějakém toužila. Těžce jsem nesla, když se mě někdo ptal na rodiče a já nemohla o tátovi nic říct, vždycky jsem kvůli tomu byla divná :oops: Ale proč Ti to píšu, Ty to vlastně víš. Jenom je to pro mě asi hodně citlivé téma, tak mi to nedalo :)
Toho pravého určitě potkáš, někdy se všechno změní ze dne na den :wink:
A té touze po miminku mooooc rozumím, tak až se zadaří, ať je to zlatíčko :)
mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.8.06 22:28

ahoj mamulko
vidim,ze jsme v detstvi mely hodne hodne spolecneho.Taky jsem byla za divnou,kdyz jsem rikala,ze mam jenom maminku a zadne sourozence.
A velice doufam,ze jednou budu mit takove hezke detatko,jako mate Vy vsechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.8.06 22:40

Ahoj Taminko,

přidávám se ke všem těm holkám přede mnou - zachovej si chladnou hlavu a odstup. Mimi není hračka pro ukojení mateřského pudu. Je to nový človíček, který bude vyrůstat v takovém prostředí, jaké mu připravíš. A věřím, že mu jej budeš chtít připravit co nejlepší. Chápu, že po mimi moc toužíš (na mne to přišlo taky docela náhle, jen jsem měla to štěstí, že na manžela také - i když to trvalo několik let :wink: - prostě do toho najedou, skoro ze dne na den, „dospěl“).

Nevěřím tomu, že se v Ostravě nenajde žádný vhodný budoucí tatínek se vším všudy. Sama mám v Ostravě pár svobodných nezadaných kamarádů, kteří jsou naprosto prima (a myslím, že už taky pomalu dorůstají do tatínkovského věku). Neseď doma, ale vem kamarádku a vyraz někam, kam Tě to táhne - na koncert, do hospůdky atd. (neznám Tvé zájmy, tak střílím od boku :wink: ).

Držím palce, aby to dopadlo co nejlépe a aby se budoucí krásný vztah dvou lidí naplnil tím nejlepším, co může být :D

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
16.8.06 06:19

Tami, Ova že je malé město bez chlapů??? :roll: tak nevím…
Hlavně si mysím, že tohle rozhodnutí by mělo být až to poslední…Nikde není psáno, že potkáš skvělého chlapa a zamiluješ se atd…I pokud by kamarád souhlasil a přispíval ti na dítě samozřejmě, bez nějakých soudních průtahů, tak jak myslíš, že se žije svobodným matkám s pár penězi? Pokud ty nemáš nadstandardní příjem a úspory a on by ti neplatil nadstandardní výživné, tak budeš třít bídu s nouzí. Dítě stojí spoustu peněz a to mám teprve zkušenost jen s malým, až půjde do školy, bude to horší.
Navíc po zkušenosti s mateřstvím bych se dobrovolně svobodnou matkou nikdy nestala, je to neskutečný záhul a dřina.A vlastně ty už dopředu bys své dítě zbavila možnosti mít tátu…a co případný sourozenec?co když malé bude chtít bráchu a tvůj kámoš už ne? atd atd.
Prostě být tebou, tak počkám. CHápu, že bijí biol. hodiny, ale fakt to nelam přes koleno a ne z rozumu!
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.8.06 08:05

TAminko,

rozhodne tatinka......
Mne je sice jenom 26, ale uz od mladi jsem po detech touzila, ale porad nebyl vhodny tatinek
No a pak ze zoufalstvi jsem se zaregistrovala na www.rande.cz

Odpovedi bylo strasne moc, vybirala jsem jenom vazne seznameni
a pak mela jen 1 rande, zajiskrilo to, jeste ten samy mesic me pozadal o ruku a po 4 mesicich byla svatba
ted sme manzele pres 2 roky a muzu rict, ze jsem nasla toho praveho.....
jako tata ma sve mouchy, ale snazi se :-) I kdyz ted je to mnohem lespi nez na zacatku…

Takze ti jenom chci rict, ze pokud mas pocit ze chlapi nejsou........zkus i takovouhle formu seznameni........nemusis s kazdym na rande, ani s nima spat.......

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
16.8.06 08:17

Super téma.
Doufám, že se tada za pár měsíců objeví příspěvek o tom jak si konečně našla skvělýho chlapa a čekáte miminko.
Moc držim palečky. I Tomášek s tatínkem :D
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
16.8.06 08:20

Ahoj Taminko, celkem tě chápu, jelikož i já jsem si kdysi s takovou myšlenkou pohrávala. Přece jen, touha po dítěti je biologická potřeba (a mě přepadla už ve 22 letech), na kterou může být i rozum krátký. Svého manžela jsem potkala pár měsíců před svými 30 narozeninami. (Za pár týdnů mi bude 33 a já s ním čekám své první dítě.) A musím říct, že se divím, že chlap takových kvalit (je stejně starý jako já) byl ještě volný. :) Další „raritou“ bylo, že měl za život jen 2 vztahy a oba nebyly delší než 3/4 roku. Na druhou stranu si myslím, že kdybych jej potkala třeba o 3 - 4 roky dříve, třeba bychom spolu ani rodinu nezaložili, protože v té době (prý) ještě nebyl na manželství a dítě připraven.

Pokud bych dospěla k rozhodnutí a měla bych k činu „nechat si udělat dítě“ dostatek odvahy, asi bych spíš uvažovala tak, že to dotyčnému otci neoznámím a dítě bude jen moje. Ano, je to sobecké vůči dítěti i vůči hypotetickému otci, ale já to prostě tak cítím.

Ono se hezky radí co by kdyby, ale úhel pohledu a veškerá předsevzetí se mohou změnit v momentě, kdy se člověk v dané situaci ocitne.
Ale tobě bych i přes to poradila, nedej na tlak naší společnosti, která svobodnou bezdětnou holku po 30 považuje za přinejmenším divnou a neschpnou najít si chlapa. Vím moc dobře, že to tak není. Spíš naopak. Máš možnost ještě si užívat svobody a volnosti bez závazků :) , možnosti cestovat jak a kam se ti zachce s ohledem jen a jen na sebe. A určitě se nějaký mužský, který právě dozrál k touze založit rodinu, najde. Konečně, chlapců se pořád rodí víc, než dívek. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
16.8.06 08:21

Taminko,
taky se přidávám k holkám!
Je to trapas, ale málem jsem tu zase bulela - jsem zatím sice těhu, ale už to prožívání čekání ve dvou je myslím o hodně jiné než kdybys byla sama! Jak se o mně staral, když mi bylo zle, teď dělá manžel všechny těžší práce i doma a když mi není dobře, tak zvládne úplně všechno a prostě spolu sledujeme ultrazvuky i kopy a tak!

Jsi mladá a máš na mimi času habakúk!!
Pořiď si pesana - já neříkám, že nahradí mimo, ale potěší a nepotřebuje tatu!

Taky Ti rozumím s touho po mimu, ale ono se to všecko urovná, až nebudeš tolik chtít, tak je to vždycky.
Držím moc pěsti!!
 Zu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.8.06 08:28

ahoj holky,diky moc za nazory.

ka-tko podivam se na tu stranku co jsi poslala a treba tam nekoho potencialniho najdu.

Radko jestli za par mesicu najdu skvelyho chlapa a budeme cekat miminko tak urcite napisu.

Kristain mas pravdu jako vsechny co jste mi psaly.Mit miminko je krasna vec,ale bez toho chlapa to jde velice tezko.Ja se sice o penize bat nemusim,ale tata je tata :(

Jsem moc rada,ze jsem nasla takovou internetovou stranku jako je tato :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
16.8.06 08:39

zu....... :lol: :lol: :lol:

pesana jsem si poridit chtela,ale to me pak moje mati vyhrozovala,ze kdyz budu mit psa tak ke me uz nikdy neprijde.. :roll: :roll: :roll:

Tobe preji at se Ti narodi krasne miminko :)

Hasmandko..o variaci nechat si udelat dite a dotycnemu otci nic neoznamit uz jsem taky uvazovala,ale nechat se „oplodnit“ a pak tomu dotycnemu nejak zmizet z povrchu zemskeho tak aby na to neprisel mi pripada trosku nerealne.

Je pravda,ze posledni dva roky hodne cestuji a nedokazu si predstavit jak bych to delala i s miminkem a i kdyz babicky na hlidani existuji tak by me asi po tom mojem detatku bylo moooooooooooooc smutno.

Preji Ti at se Ti narodi krasne miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
16.8.06 10:10

Ahoj Tami,
dočkej času jako husa klasu, vím o čem mluvím, jsem svobodná matka a od Vilíkových 4 měsíců bydlíme sami.
Zvládnout se to s přehledem dá. Myslím z organizačního hlediska a finančního to taky jde, přestože se to okolí zdá naprosto nepochopitelné.
Vilík nebyl plánované miminko, které by se narodilo z velké lásky, narodil se jako velké překvápko ze vztahu- nevztahu.
Jak už jsem psala, jde to zvládnout, někdy to bývá záhul, ale jde to. Druhá stránka věci je, že je to příšerně sobecké vůči tomu dítku. Pozoruji to na prckovi, jak se upíná na všechny chlapy, obdivuje je, potřebuje je… mužská figura- vzor- mu doma strašně chybí.

Jukni na www.lide.cz do seznamky, zadej si tam tebou požadované parametry a pak budeš sňatku a děti-chtivé ostraváky přehazovat vidlema ;-) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
16.8.06 10:35

Taminko,

mám stejný názor jako holky. Vyčkej a ten pravý se určitě najde. Vždycky jsem si myslela, že jsem divná, že o mě nikdo nebude stát a opak byl pravdou. A seznamky na netu doporučuju také, už tady byla o tom diskuze a spusta vztahů takto vznikla a klape jim to.

Já jsem také vyrůstala bez tatínka a do teď to je znát. Cítila jsem se divně, když jsem měla vyprávět o rodičích a já o otci nic nevěděla. A když to vezmu z jiného pohledu (řešila jsem to v práci) - uvedla bys otce do rodného listu nebo neuvedla? pak bys musela žádat o výživné, kdybys chtěla sociální dávky… a třeba by se pak otec neukázal jako dobrý „kamarád“, kdyby byl tahaný po soudech a bylo by to asi pěkně složité vzhledem k jeho místu pobytu

Budem se těšit na zprávu, že jsi našla toho pravého a přejeme hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová