Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj asi bych zavolala na infekční oddělení do nemocnice a zeptala se tam,vypadá to opravdu spíš na ty protilátky. Jinak se přenáší krví,tak nevím jestli tě napadá kde by si se mohla nakazit? ![]()
Nevím , nikdy jsem žádné drogy nezkoušela a ani jsem nikdy nedostala trasfuzi … Přítel byl také na vyšetření asi cca. před měsícem a nic mu nezjistili …
Kdyby to byly ty protilátky byla bych šťastná ![]()
Tak jsem si vzala chytrou knihu a tam tedy píšou, že nález anti HBc IgG protilátek značí prožité onemocnění. ![]()
Mne spíš mate to, že ti vůbec takové vyšetření dělali? Běžně se bere jen HbsAg - na průkaz VHB stačí (a hlavně to míň stojí). Asi by bylo potřeba vidět další hodnoty. A Hbs Ag přetrvává u chronické VHB. Běžně protilátky IgM = akutní fáze onemocnění, IgG = protilátky po prodělaném onemocnění nebo po očkování).
edit - vzhledem ke stáří knížky bych to taky viděla na očkování. Ať žijou doktoři-profesionálové, že. Do té inf. poradny si radši brnkni.
Příspěvek upraven 12.01.12 v 17:47
A nemohl tě nakazit nějaký bývalý přítel? Béčko se myslím nejčastěji přenáší krví, slinami a pohl. stykem. Nebo nemáš piercing a tetování?
Podle mě to jsou protilátky na celý život ne? Já jsem taky očkovaná proti Heptatit. B kvůli praxi v nemocnici.
No ve zprávě mám anti HBc IgG pozitivní a fT3 a ft4 v normě , TSH mírně zvýšený 4,83 anti TPO v normě…
Sumaya píše:
A nemohl tě nakazit nějaký bývalý přítel? Béčko se myslím nejčastěji přenáší krví, slinami a pohl. stykem. Nebo nemáš piercing a tetování?Podle mě to jsou protilátky na celý život ne? Já jsem taky očkovaná proti Heptatit. B kvůli praxi v nemocnici.
před přítelem jsem nikoho neměla … přítel je první sex. partner … a přítelovi nic nezjistili a to mě mate
piercing ani tetování nemám …
Uvádí se přenos i slinami.
Nebo jsi se třeba nakazila někde v nemocnici a ani o tom nevíš.
Jak psala ALichi, tak IgC jsou protilátky pro prodělaném onemocnění nebo po očkování. Třeba jsi to onemocnění prodělala, když jsi byla malá, nebo je to z těch protilátek. ![]()
Anonymní píše:Sumaya píše:před přítelem jsem nikoho neměla … přítel je první sex. partner … a přítelovi nic nezjistili a to mě mate
A nemohl tě nakazit nějaký bývalý přítel? Béčko se myslím nejčastěji přenáší krví, slinami a pohl. stykem. Nebo nemáš piercing a tetování?Podle mě to jsou protilátky na celý život ne? Já jsem taky očkovaná proti Heptatit. B kvůli praxi v nemocnici.piercing ani tetování nemám …
Uff volala jsem kamarádce , která dělá zdravotní sestřičku a je to prý očkování
To je dobře, takže když jsem očkovaná, tak bych měla mít stejný výsledek jako ty. Ale je divný, že ten doktor ti řekl, že máš žloutenku.
Ahoj holky , chci se zeptat bylo mi zjištěno anti HBc IgG pozitivní .

Lékař mi řekl ,že mám žloutenku ..
Na internetu jsem našla , že je to pro prodělané nemoci nebo očkování.
Proti žloutence jsem byla očkovaná ve školce … Tzn. někdy v mých 5 letech teď mi je 20.
Poradíte mi? Mám strach vůbec spát s přítelem a vůbec se ho dotýkat