Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, máte některá zkušenost s touto bylinnou kosmetikou? Např. šampón této firmy se má nechat na vlasech působit několik minut, tak by to snad mohlo mít nějaké prospěšné výtažky. Díky za odpovědi.
@mofsa25 mám zábal na vlasy s konopím a keratinem a zatím asi nejlepší balzám na vlasy. když jsme viděla, že je za pár korun, řekla jsme si, že jen tak vyzkouším a hledme, docela dobrý
mám hodně zničené vlasy po melírech a vlasy jsou fakt vlhčí a jemnější…ostatní zatím vyzkoušené nemám od této značky, al epokoukávám ted právě po ostatních výrobcích…
Šampony používám už skoro rok a jsem spokojená. Vlasy se po něm dobře rozčesávají a nemusím je zatěžovat kondicionérem. Nejradši mám sedmibylinný. Teď jsem někde viděla vazelínu s měsíčkem nebo levandulí nebo ještě něčím, ale už nevím čím, takže nakoupím na mazání rukou.
Používám šampony taky přibližně rok, začla jsem se žloutkovým a ten jsem měla i v koupelně nejčastěji a ten sedl od začátku perfektně, ale protože je dobré to občas prostřídat mám teď třetí den konopný a není to špatné, ale není okamžitej jako ten žloutkovej, ael dost možná to bude i tím, ež jsem se včera něják zapomněla a měla jsem ručník na vlasech hodinu určitě né-li dýl… no a taky jsem zkoušela sedmibylinnej a u toho první týden nic moc a pak paráda tak tyhle tři budu asi střídat
) jen je teda přelívám do menší lahvičky… jinak chmelovej je vysloveně na lupy a ty nemám, tak používat nebudu a kopřivový a březový může být fajn, ael tyhle typy šamponů od jiných značek kupujem domů a přidáváme do pračky kvuli odmaštování oblečení, tak mám vůči těmto bylinkám v šamponech trochu blok…
Holky, mohly byste mi sem napsat některá složení šamponu?? Přemýšlím o koupi, ale nikde nemůžu najít složení
, které je pro mě dost podstatné. Díky ![]()
taky by mě zajímalo přesné složení
…ale u nás tu Herbaveru teda mají v těch obyč. drogérkách (Brno), ne v DM nebo tak…tak tam mrknu a přečtu si to složení…
Jinak na šampony nedám dopustit na Urtekram ![]()
Já se právě snažím vyhledávat přírodní kosmetiku, nebo minimálně takovou, která neobsahuje ropné a chemické hrůzy
. Já jsem výrobky našla na netu lékárny a za dobrou cenu. Kdyby to bylo ok, tak je to výhra. Jinak já mám momentálně šampon od Alterry a sprcháče od Alverde. Časem možná objednám něco z cestaprirody.cz
ahoj, pokud ti můžu poradit nebo s čím mám výborné zkušenosti já:
zkus si vyhledat Nobilis Tilia (www.nobilistilia.cz) - je to certifikovaná přírodní česká kosmetika, KONEČNĚ jsem našla výbornou kosmetiku na pleť!! Mám: mateřídouškovou pleťovou vodu, krémy Chérie a Marika, Aknégel a oční gel Ria a všechno to jsou výborné produkty - bez těch chemikálií, všude se dočteš přesné složení, co obsahují atd…jo a ještě mám Peeling s jojobovými estery a tak krásně vyčištěnou pleť jsem neměla nikdy!!
Šampony jsem zakotvila u URTEKRAM, a chci zkusit KHÁDÍ nějaký šampon, ale Urtekram je fakt výborný. tu Alterru neznám, ale Alternu ano - léta jsem používala Henna + Olive šampon, byl taky dobrý, občas když si dávám zábal z henny, tak na to smývání použiju Ultra Senzitive (bleděmodré víčko) a taky dobrý
Jediné co mi na Herbaveře vadilo, bylo, že používali jedno z těch SLS…
Složení sedmibylinného: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-7Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-7, Parfum, Betula Pendula, Salvia oficinalis, Urtica Dioica, Plantago Lanceata, Tilia Cordata, Chamomila Recucita, Calendula oficinalis, Citrid Acid, D-Panthenol, Sodium Chloride, d-limonene, Cl 14720, CL15985, 2-bormo-2nitropropane-1, 3-Diol.
díky za to složení! Je to sice pěkné, těch 7 bylin
, ale nebrala bych ho kvůli SLS a PEG-7 Glycerly Cocate…ale hlavně to pěnidlo SLS - NE!
Díky holky za recenze, ale asi si Herbaveru nekoupím. Měla jsem zálusk na intim gel, ale radši si připlatím za přírodní. Teď jsem si koupila BioPha, tak uvidím, časem vyzkouším Saloos.
@Gerberka Nobilis znám, ale nezkoušela jsem. Alterra je vyráběná přímo pro drogerie Rossmann a Alverde pro drogerie DM. Jinak z přírodní kosmetiky ještě znám české značky jako Saloos, Eone, Manufaktura, kosmetika Karel Hádek. Přírodní kosmetiky je víc, dá se koupit i na cestaprirody.cz, tam je jí hafol, akorát si člověk musí vybrat. A pak taky jakou zvolíš značku a za kolik. Ale dá se nakoupit i cenově srovnatelně s komerčními značkami ![]()
@Cvrček95 měla jsem od bipha sprchový gel a tělový mlíko a bylo to jedno z mála, co jsem v těhotenství snesla ![]()
Ahoj, já zkušenost s Herbaverou mám a nemám. Totiž, koupila jsem si balzám po holení s konopím a ještě jsem se nedokopala ho použít. Vůně docela ujde, nevím, co mě na tomto výrobku odrazuje, že jsem ho ještě nevyzkoušela, musím ho šikovně podstrčit někomu k narozeninám.