Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj. Přes den 3 hodiny v látkovce mi přijde docela dost. Víc bych asi stejně nečekala že bude něco sát, aniž bys to pořádně vycpala nějakejma bambusovejma vkládačkama např.
Ta Bamboo extra je dobrá, tu zkus. Já si ji koupila až teď na batole a jsem spokojená hodně. Furt jsem se jí bála, ale zatím super. Vycpávám to Itti bitti vkládačkou. Nebo holky to vycpávají Prefoldem od Baby idea. Všechno to je bambusový. Od Baby idea mám ještě Bamboo hour vkládačky a s těma jsem taky hodně spokojená.
A jak často v noci kojíš, pokud teda kojíš? NA tu noc jsem začla dávat jednu plenu totiž až od vyššího věku, dřív přes noc dost pil a tím páde i hodně čůral. Teď se napije před spaním a čůrá většinou až ráno po probuzení, takže plena je sice nacucaná, ale stíhá. Víc mě nenapadá. ![]()
Já bych taky přebalovala častěji
Šárku jsem přebalovala/přebaluju vždy, když zjistím, že je mokrá. Ona byla jako miminko hrozná cíťa a i cvrnknutí do plíny hlásila mohutným pláčem
(takže jsme přebalovali za den 15 i vícekrát
)
V noci ji přebaluji ještě teď (15m). Vojtu jsem od doby, kdy v noci přestal kakat, v noci nepřebalovala a zpětně to hodnotím jako chybu
(taky by se mi nechtělo spát v mokrém) Šárka se v noci najednou začne mlít a to je pro mě pokyn ji vytáhnout a buď pokud je suchá ji posadit na nočník, nebo ji přebalit. Pak zase v klidu pokračuje dál ve spánku ![]()
Přes den jsem vzdala hledání extrasavé plíny, dávám obyč čtverce nebo Kikko bambusky a přebaluji po každém čurání. Alespoň jsem zjistila kdy a jak často dítě čurá a daří se chytat často na nočník. Pokud nemám náladu nebo jdu ven, dám jakoukoli bambusovou kalhotkovou plenu ( mám sijemdetem.cz, Lucybaby), ale stejně přebaluji max. po 2 hodinách, jinak bych riskovala pročurání (vlńáky a nošení v šátku si o to vyloženě říkají).
V noci nepřebaluji. Spí celou noc. Střídají se učurané a méně učurané období. Osvědčily se mi Babybeehinds bambusoé. Když čurá hodně, přidávám prefold. Lenější varianta je Hemp hour stri (nebo tak nějak se to jmenuje) - bambusoo konopná vázací plnka, vycpu prefoldem plus nějaká dalí vkládačka nebo Kikko bambusový čtverec. Ale vázačku děsně nerada. ![]()
Ahoj maminy,
…
malému je cca 4 měsíce, používáme kalhotkové plenky - na den Tots Bots Bamboozle, vel 1, ty nám stačí max na 3 hoďky, na noc máme Popolini ultrafit biofroté s 2 vkládáčkama (organic) (jedna po celé délce a jedna na půl) a vlňáčky. V noci nepřebaluji - jen když si řekne … ráno je plínka na můj vkus až moc mokrá.. Teď řeším, jaké plenky koupit ve větší velikosti, nějaké mega savce, jak budou schnout dlouho je mi jedno … Jinak máme doma ještě Bamboo extra, na noc jsem jí ještě nezkoušela, chybí odvaha
Máte nějaké tipy? Předem všem moc děkuji