Herpesin a kojení

584
24.11.18 00:26
@Petra Krivankova píše:
Dobrý den,
Mám dotaz zda jste některá užívala lék Herpesin při kojení.
Děkuji za Vaše odpovědi
Petra

nakonec ne, párkrát jsem ho potřebovala, nicméně mi to vždycky Mudr. rozmluvil. Prý, na moje problémy by zabraly tabletky a to v žádném případě nedoporučuje, pokud nemám přímo pásový opar nebo tak něco. Mastičku by mi povolil spíš, ale o té vím, že mi nezabírá., nestačí. Takže jsem to řešila vysušením - alpa, tekutý pudr, sudocrem (ale svůj vlastní, abych něco nezanesla do přípravku na mimino), možná ještě teatree olej a propolis (ale to jsem nezkoušela)-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53
24.11.18 02:45

@Petra Krivankova

Mast můžeš užívat bez obav.
Pokud myslíš tablety, tak ty se doporučuje užívat jen ze závažných důvodů, protože účinná látka přechází do mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.11.18 07:45

Ja ho měla protože po porodu se mi na obličeji udělali z vyčerpání a všeho asi 20 fakt hnusnejch oparu, úplně hnisavý ložiska, tak mi ho gyndarka dala, že v tomhle případě už je důležitější to zalecit…kojim stále syn 4 měsíce a vše ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
24.11.18 08:11

Měla jsem taky několik hnusnych oparu asi dva týdny po porodu. Mastickama to nešlo vyléčit (no, viz níže) a tak jsem zoufala i přes kojení vzala pár herpesinu (tablet), přes to že se to prudce nedoporučuje. No, nakonec paní v lékárně !!! oproti praktické doktorce rozpoznala, že je to impetigo, což je vlastně opak herpesu (virove/bakteriální). A že to herpesinem nevylecim.
K otázce: herpesin v tabletach na kojení ne, v masticce ano- pokud masticka neucinkuje, zkusit zjistit, jestli není problém jinde. To z mojí zkušenosti .....
Nicméně, malé je rok, kojim stále, nic to na ní snad nepoznamenalo...... Ale každý doktor mi tenkrát řekl, že na kojení opravdu tablety ne. Já byla ale tenkrát už zoufalá, měla jsem to fakt strašný - nakonec jsem si ty tablety sice vzala zbytečně, ale naštěstí i zjistila, že to snad nic tak hrozného neudělá (je tam i napsáno, že v závažných případech se to při kojení může)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová