Hexa + Rotarix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
15.2.12 10:34
mati píše:
Marťa-S píše:
Taky je záhodno vědět, že pokud dítěti před či po očkování dáš paralen nebo brufen, tak mu tím setsakra uškodíš - víš to?
prosím vysvětlit :kytka: doufám, že nebudu muset použít něco na horečku po další hexe, ale kdyby náhodou…

Tak nevím, jak uškodit, ale teď jsem zrovna četla článek v Mamince, že po podání léků na horečku po očkování preventivně se snižuje účinek vakcíny až o 30%. Takže takové dítě, kterým dali rodiče léky, aniž by to dítě mělo horečku (38,5 po odečtu a vyšší) nejsou spolehlivě chráněni proti nemocem obsaženým ve vakcíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.2.12 10:38
gabi.design píše:
mati píše:
Marťa-S píše:
Taky je záhodno vědět, že pokud dítěti před či po očkování dáš paralen nebo brufen, tak mu tím setsakra uškodíš - víš to?
prosím vysvětlit :kytka: doufám, že nebudu muset použít něco na horečku po další hexe, ale kdyby náhodou…
Tak nevím, jak uškodit, ale teď jsem zrovna četla článek v Mamince, že po podání léků na horečku po očkování preventivně se snižuje účinek vakcíny až o 30%. Takže takové dítě, kterým dali rodiče léky, aniž by to dítě mělo horečku (38,5 po odečtu a vyšší) nejsou spolehlivě chráněni proti nemocem obsaženým ve vakcíně.

Jiste, jde o to, ze horecka je nastrojem imunity. Pokud se srazi, neco nebude fungovat tak, jak ma…z toho pak plyne nizsi ucinek a treba i horsi vyporadani se s vakcinou samotnou, aplikace vakciny je precejen pro organismus neprirozena cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.2.12 10:44
asha píše:
gabi.design píše:
mati píše:
Marťa-S píše:
Jiste, jde o to, ze horecka je nastrojem imunity. Pokud se srazi, neco nebude fungovat tak, jak ma…z toho pak plyne nizsi ucinek a treba i horsi vyporadani se s vakcinou samotnou, aplikace vakciny je precejen pro organismus neprirozena cesta.

Ano, tohle tam přesně bylo. Já nejsem odpůrce očkování, ale na tohle podávání léků preventivně mám tedy taky svůj názor (a to jsem ještě nečetla ten článek) a nikdy bych nedala svému dítěti Nurofen nebo Panadol jen tak bezdůvodně a mám právě většinu kamarádek, co dítěti „vrzli“ čípek nebo sirup po očkování jen proto, že bylo protivné a uřvané anebo preventivně, aby k tomuto nestačilo ani dojít. Nepochopím to, maminky si asi pletou léky s bonbony a vždycky to ve mně fakt vřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.2.12 14:16

gabi, asha
dík za odpovědi, mě ani nenapadlo, že by někdo dával lék po očkování preventivně nebo při zvýšené teplotě, prostě jindy než při skutečně horečce. Proto jsem se zarazila a ptala jak je to myšleno, jestli je problém v některé z účinných látek v lécích proti horečce neba jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.2.12 17:42
mati píše:
gabi, asha
dík za odpovědi, mě ani nenapadlo, že by někdo dával lék po očkování preventivně nebo při zvýšené teplotě, prostě jindy než při skutečně horečce. Proto jsem se zarazila a ptala jak je to myšleno, jestli je problém v některé z účinných látek v lécích proti horečce neba jak…

Problem je, ze je stale jeste hodne pediatru, ktery ti po ockovani doporuci preventivne Panadol. To je to nejhorsi, co se da udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.2.12 18:52

asha
8o ty dr. teda nechápu, takové doporučení snad selským rozumem každý zamítne, asi mají jiný „rozum“ :mrgreen: naštestí mám dobrou dr. po tříměsíční kontrole se zeptala jestli můžem dát první dávku hexy a o nějakém jiném očkování nepadlo ani slovo/nabídka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.2.12 19:47

Mne teda rikal doktor, ze Panadol je problem, a ze kdyby mala mela nad 38, mam ji dat Nurofen, ten ze tyhle ucinky nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
24.2.12 20:04
gabi.design píše:
mati píše:
Marťa-S píše:

Tak jsme to dohledala:
6.11. Reakci po očkování nepotlačovat chemickými léky, zejména ne paracetamolem

Také je nebezpečné ho podat předem! Pokud vám to váš pediatr radí, je to nebezpečný člověk, najděte si jiného! Paracetamol se při svém metabolismu chová jako silný volný radikál, vyčerpává zásoby buněčného antioxidantu glutathionu, a tím zhoršuje dále oxidační stres, ve kterém se dítě nachází.

Měla jsem případ autistického dítěte, které mělo po jedné dávce Paralenu regres zpět k autismu o cca 50%! A už vůbec nedávejte tyto léky předem! Můžete tím způsobit skutečnou katastrofu. Znám dítě, které takto po očkování ochrnulo, protože bylo předem nacpané paralenem. Antipyretika mohou potlačit akutní reakci a zvýšit riziko chronické reakce!

Ibuprofen je něco jiného. Dr. Blaylock ve své knize „Excitotoxins: The Taste that Kills“ píše, že ibuprofen snižuje excitotoxicitu. Studie ukazují, že lidé kteří pravidelně užívají léky tohoto typu, mají významně nižší výskyt Alzheimerovy nemoci, než by odpovídalo pravděpodobnosti. Protože všechny chronické nervové nemoci, včetně chronického zánětu mozku po očkování, mají společný biochemický a imunologický mechanismus, může prospět cokoli, co sníží zánět a současně excitotoxicitu, ale nepoškodí energetický metabolismus a antioxidační ochranu neuronů. O ibuprofenu lze uvažovat v případě skutečně akutní reakce, vysoké horečky, encefalitického křiku apod. Rozhodně to je v nouzi mnohem lepší řešení než paralen, jen je nutné vzít v úvahu přídatné látky v sirupu, kde bývají umělá sladidla, konzervanty apod. Podání sirupu s ibuprofenem tedy považuji spíše za nouzové řešení v případě silné reakce a nedostupnosti homeopatie.

Dejte dost vitamínu C, EMK, začněte místo vpichu chladit co nejdříve po očkování, použijte Apis mellifica nebo potencovanou vakcínu a reakce by měla být minimální.

Jen upozorňuji na jednu důležitou věc: Chcete-li snížit riziko reakce, současně snižujete imunitní odpověď na vakcínu. Nelze mít obojí - bezpečí i imunitu. Musíte si vybrat.

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/…deti-6-cast/

za ten ibuprofen se omlouvám - týká se to je paracetamolu, ibuprofen v tom byl nevině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.2.12 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.7.13 12:46

Hexa a Rotarix dohromady

Ahoj, jaké máte zkušenosti s podáním těchto vakcín dohromady? Kubíček se narodil o měsíc dřív. Máme domluveno toto očkování na začátek 4. měsíce. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek