Hexacima - co si o ní myslíte?

408
17.3.14 23:47

Hexacima - co si o ní myslíte?

Hexacima je nová vakcína na trhu, uvažuju o ní jako o alternativě místo vakcíny Infarix hexa. Zdá se mi o něco lepší než klasická Hexa.
V Hexe je 0,82 mg Al 3+, v Hexacimě je 0,6 mg Al 3+. V Hexe je laktóza, v Hexacimě není. V Hexe je formaldehyd méně než 100 mikrogramů, v Hexacimě je stopové množství.

Jediné co mi vadí, je že výrobce udává možnost očkovat pouze ve schématu 3+1 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
18.3.14 00:30

Ptala bych e spíš odborníků, než tady na emiminu. Jedna věc je teorie o nižším obsahu všemožných látek, ale to, jestli je skutečně šetrnější při zachování min. stejné účinnosti ukáže až praxe. Takže než zkoumat obsah, je lepší projít výsledky studií. ale dá to asi dost práce se v tom zorientovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.3.14 07:20

Ahoj, pred 14 dny jsem byla na pediatrickem kongresu, kde se probirala i tato vakcina. Je mozne, ze pujde i schéma 2+1,ale neni to zatim otestovane. Osobne bych dala Pediacel, kde je lepsi složka proti černému kašli a neni uplne zbytecna zloutenka typu B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
18.3.14 08:54

Odborníci by nás už dávno oočkovali Infarix hexou.. Ale syn je teďka na mléku bez BKM a laktózy a konečně mu je fajn. Takže Infarix Hexu jsem vyloučila.

Já bych stejně tu žloutenku nejspíše doočkovávala. A budeme očkovat nejdříve v roce a syn není žádný drobek. Tak věřím, že tím by se vedlejší účinky dost eliminovaly.

Nicméně jsem napsala do poradny na vakciny.net Tak uvidím co mi odpoví:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.3.14 09:20
@lesniboruvka píše:
Odborníci by nás už dávno oočkovali Infarix hexou.. Ale syn je teďka na mléku bez BKM a laktózy a konečně mu je fajn. Takže Infarix Hexu jsem vyloučila.

Já bych stejně tu žloutenku nejspíše doočkovávala. A budeme očkovat nejdříve v roce a syn není žádný drobek. Tak věřím, že tím by se vedlejší účinky dost eliminovaly.

dyť já nemyslím pediatr obvoďáka, ale třeba očkovací centrum v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
18.3.14 09:25
@EvaEvule píše:
Ahoj, pred 14 dny jsem byla na pediatrickem kongresu, kde se probirala i tato vakcina. Je mozne, ze pujde i schéma 2+1,ale neni to zatim otestovane. Osobne bych dala Pediacel, kde je lepsi složka proti černému kašli a neni uplne zbytecna zloutenka typu B.

Ahoj, a ten Pediacel je dostupný všem pediatrům a můžeme si jej zvolit místo Hexy? Navíc Pediacel jde 2+1? (taky mi přijde žloutenka zbytečná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
18.3.14 09:40

@Lama Lama Já psala do očko centra v Motole před Vánoci. Konkrétně Mudr. Škrovránkové. Ale tenkrát jsme byli ještě v trochu jiné situaci. To pil ještě jiné mléko a čekaly nás různá vyšetření. Napsala očkujte Infarix Hexa 2+1, pokud bude po očko teplota nad 38st., rozložte očkování na Infarix hib + doočkovat žloutenku a obrnu.
Ale raději jsme to očkování odložili..

Můžu jí zkusit napsat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.3.14 09:47

Dostupný je, bezne ho mit v ordinaci asi nebudou, ale da se bez problemu objednat.
Jinak k očkování proti hep. B, pokud se ockuji kojenci, ochrana s věkem klesá a po 15. roku nemusi byt dostatečná. Takze kdo chce deti ochránit v dobe, kdy začnou sex. zit, mel by je preockovat, ale to bohuzel neni ani v doporucenych ockovanich.
Muj nazor je, ze lepe očkovat vetsi deti, kdy uz teoreticky moznost nákazy zloutenkou je, nez mimina, u kterych ani ta teoreticky moznost nákazy neni a účinek věkem klesá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.5.14 10:54
@lesniboruvka píše:

Prosím, můžeš napsat, co ti odpověděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.14 11:56
@lesniboruvka píše:
@Lama Lama Já psala do očko centra v Motole před Vánoci. Konkrétně Mudr. Škrovránkové. Ale tenkrát jsme byli ještě v trochu jiné situaci. To pil ještě jiné mléko a čekaly nás různá vyšetření. Napsala očkujte Infarix Hexa 2+1, pokud bude po očko teplota nad 38st., rozložte očkování na Infarix hib + doočkovat žloutenku a obrnu.
Ale raději jsme to očkování odložili..Můžu jí zkusit napsat znovu.

Ahoj! Jak to nakonec dopadlo? Budu to za pár měsíců taky řešit, tak už teď hledám dopředu informace :-) Díky!

http://vasemiminko.cz/…ky/hexacima/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.5.14 13:30

Dotaz není sice směřován na mne, ale dr. eleková mi napsala, že když už očkovat, tak buď pediacelem, nebo v horším případě hexou, ale hexacimu nedoporučuje právě proto, že je nová a složení se jí taky nelíbí… od těch prvních dvou tak nějak víme, co očekávat… jinak teda samozřejmě radí neočkovat ;)

My dáváme pediacel až v roce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.14 13:54

@3HE Ale v tom článku píšou o tom, že vakcína byla podrobena desetiletému výzkumu, přičemž do srovnávací studie bylo zahrnuto 5 isíc dětí :think: To mi nepřijde zas tak málo. Psala ti k tomu Eleková ještě něco víc, prosím? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.5.14 15:23
@Amys píše:
@3HE Ale v tom článku píšou o tom, že vakcína byla podrobena desetiletému výzkumu, přičemž do srovnávací studie bylo zahrnuto 5 isíc dětí :think: To mi nepřijde zas tak málo. Psala ti k tomu Eleková ještě něco víc, prosím? Díky :kytka:

na uvedeni leku na trh je to dost. ale jinak nic moc. spousta problemu s leky se objevi az po uvedeni na trh. kdyz mas vyskyt nejakeho nezad. ucinku treba mene nez jeden na tisic jedincu, tak se v tech 5ti tis nemusi objevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.5.14 15:41

@Amys Nepsala, jen to, co jsem ti uvedla… ale tady máš na ni meil, můžeš jí také napsat, odpovídá do dvou dnů a je ochotná.

elekova@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.14 15:45

@3HE Díky

@Lama Lama A ten Pediacel je na tom tedy jak :nevim: Mně připadá, že je tu taky krátce, ale právě teprve zjišťuju, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek