Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky. Chci se zeptat, kdo byl na očkování Priorixem v 15ti měsících /popřípadě do roka a půl věku dítětě/? Jaké měly vaše děti reakce? A prosím nepište ty, které budete odkazovat na příběhy se špatným koncem dětí, které ani neznáte…nechci názor typu - jedna paní povídala. Snažím se o vytvoření objektivního stanoviska na toto očkování. Díky!
My jsme byli a reakci nemělá žádnou, byla tedy nachlazená a měla rýmu, ale podle mě to stím nesouviselo.
Taky jsme byly, a v pohodě, bez reakce, když pominu trochu mrzutosti.
@Lussye Dekuju:-) Delam si takovou malou domaci statistiku, u kolika deti co znam, se projevilo neco negativniho. Tak potrebuji vase zkusenosti.
Kamaradka dala v 15 m a dite se za 10 dni priserne osypalo, sousedka dala v 15 m a za tyden 4 dny horecek ctyricitek, nikoho jineho neznam. Ale ted jsou obe zive a zdrave
Ja dala ve 20 m a reakce blba taky byla.
Objektivne a statisticky - cim pozdeji, tim reakce mensi, coz samozrejme neznamena, ze nekdo bde v 15 m bez reakce a nekdo ve 2,5 letech s prisernou. Jen v tech 15 m je riziko vyrazne vyssi.
@ugluk Ja mam na mysli spise zavazne reakce…ono osypani a mrzutost a teplota…to jse vsechno jeste pomerne unosne…i kdyz neprijemne urcite!
My byli v 15ti mesicich, mela lehce zvysenou teplotu pátý a sesty den, jinam nic
Ja mam kamaradku jednu, ktera po ockovani Priorixem pristala se synkem v Motole na hematologii a mel priznaky jako pri leukemii a snad i nejakou encefalitidu…proste hooodne spatny. Tak mi jde o to, u kolika z Vas se neco takoveho stalo…i kdyz je jasne, ze vyloucit rizika urcite nelze a ze dite, ktere hodne zle zareaguje, mui byt nejak predisponovane.
Švagrová s klukem skončili týden po aplikaci ve špitálu - přesný důvod neznám
, ale v papírech má, že to bylo ve spojitosti s očkováním, další již nedoporučili. Můj měl odložené ze zdrav důvodů. U ostatních jsem nějak víc nezjišťovala ![]()
My očkovali v 15M a reakce minimální. asi den dva po očkování zvýšená únava - cožovšem vůbec nemuselo souviset s očkováním. Jinak klid ![]()
a já osobně neznám žádný případ nějakých divokých reakcí, krom mírně zvýšené teploty - okolo 37,5st.
My byli v 16 měsících a bez reakce, byla v pohodě…přeočkování spojím s preventivní prohlídkou ve 2 letech.