Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nazdar všichni, sháním různé názory a hlavně zkušenosti s očkováním hexavakcínou a prevenarem 13 v krátké časové souvislosti, díkys za odpovědi ![]()
Syn ma uz vsechny davky za sebou, ockovali jsme hexu i prevenar zaroven, nikdy zadna reakce ani zvysena teplota.
U nás oba kluci očkováni vždy současně obojím. Kromě lehkého otoku v místě vpichu bez reakce
Sukl varoval uz v r. 2013, ze soucasne ockovani hexy a pneumokoku zvysuje nezadouci ucinky az o 40%.
Nehlede na to, ze pokud dite zareaguje na jednu z vakcin nedobre, tak nevite na jakou.
Pokud chcete ockovat i prevenar, dejte hexu, za mesic prevenar a za dalsi opet hexu. Tu muzete dat ve schematu 2+1 a usetrit ditko jedne vakciny.
Jsem pro očkovací, ale dala bych určitě Hexu a Preverar se 14 denní odstupem. Schéma 2+1 stačí an školku, ale je u něj nedostatečná ochrana. Třeba na Slovensku tak očkují, aby ušetřili. Já bych využila dát možnost 3 + 1 je to lepší a jde o jedno pigáro navíc, což není taková hrůza.
My očkovali po 14 ti dnech to nebo ono. Vždy byla maximálně trošku podrážděná chováním a zarudlé a lehce bolavé místo vpichu, jinak žádné drámo.
Obě vakcíny jsme měli naráz, s tím, že kdyby po první dávce byla reakce, tak u příští by byl 14ti denní rozestup… Ale reakce nebyla. ![]()
Obě děti jsem očkovala se 14denním odstupem, mladšího někdy i s větším, protože do toho byl nemocný. Oba bez reakcí. Obě vakcíny najednou bych nedávala.
Dohromady v jeden den, po 1. a 2. dávce byla v noci víc plačtivá, jinak nic,
při 2. dávce se ještě nastřelily náušnice
Dcera ve schématu 3+1 hexa+prevenar+rotaviry zároveň dle očkovacího kalendáře. Jedinou reakcí byla horečka cca jeden den, jinak bez potíží…
Naše doktorka očkuje s min. měsíčním odstupem, a vždycky bud bez reakce, připadne velmi mírná - tzn zarudnutí v místě vpichu, dítko trosku více spave. ![]()
@Tejule Jsi trochu mimo, mozna by stalo za to najit si relevantni informace, nez sirit bludy. Podle tve logiky setri tedy i ve vetsine zemi, zejmena zapadnim smerem od nas. Protoze v Nemecku, Britanii a vetsine dalsich je 2+1 normalni. Ochranu ma toto schema stejnou jako 3+1.
Jako fakt pises nesmysly.
Dali jsme hexu (bez reakce) za měsíc hexu+prevenar (bez reakce, jen únava) a tak dál pak už ani to ne
@Janináček Ahoj, zkušenost nemám, ale pokud bych očkovala, pak určitě s patřičnými rozestupy.
Dobrý den,
smazala jsem dohady, prosím diskutujte slušně a bez urážek.
admin Monika