Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš doktor přeočkovává po půl roce. První dávku jsme měli v září po druhém roce a druhou teď na jaře jsme sfoukli rovnou s přihláškou do školky.
Taky jsme tak byli, první dávka ve dvou letech, druhá po cca 8 měsících.
Preockovava se po pul roce. Syn dostal prvni davku v 16ti mesicich. Ted bude mit 5 let a druhou jeste nema a mit nebude.
Navic v chystane vyhlasce se ma druha davka posunout mezi 7-8 rok ditete, tusim, coz je pro me i logictejsi.
Preockovava se po pul roce. Syn dostal prvni davku v 16ti mesicich. Ted bude mit 5 let a druhou jeste nema a mit nebude.
Navic v chystane vyhlasce se ma druha davka posunout mezi 7-8 rok ditete, tusim, coz je pro me i logictejsi.
Neočkuju podle očkovacího kalendáře. První MMR jsem dávala ve třech letech, druhé odkladam, protože v něm nevidím smysl dříve, než za několik let. Přikláním se k druhé dávce, okolo sedmého roku, tak jak to mají tuším ve Švédsku (prý se uvažuje i u nás).
Syn dostal první dávku cca 3 měsíce po druhých narozeninách a na druhou dávku vůbec nespěchám. Dr. mi akorát řekla, že by to měl mít, než půjde do školy. Možná to posunu ještě dál, na těch 7-8 let. Po první dávce měl encefalitický pláč, nebo jak se to jmenuje, k tomu 14 dní průjmoval a zvracel, tak bůhví, jestli tu druhou dávku vůbec dáme ![]()
Na druhou dávku bych nespěchala, ať je dítko kryté v období puberty..
Holky, dítko 5 let mělo první dávku MMR někdy v 15ti měsících. Na druhou jdeme příští týden. Co si vzpomínám, reakce byla jen zvýšená teplota. U druhé dávky je to stejné?
Druhá dávka mívá mnohem menší reakce než první. Pokud jste při první neměli horečku, ale jen teplotu při druhé nebude patrně nic.
Obě moje děti měly na druhou dávku horší reakci než na první, ale teplotu ani horečku neměly (z mého pohledu vážnost reakce srovnatelná s běžným průběhem spalniček = bez trvalých následků).
Ahoj holky, byly jste teď některá přeočkovat děti po tak krátké době? Loni začátkem června byla dcera v 18ti měsících na tomto očkování a dnes mi volala sestřička, že s ní mám zítra přijít na přeočkování. Není to ani rok a zdá se mi to brzo, ale prý je to třeba kvůli té epidemii. Tenkrát to bylo v pohodě, bez teplot atd.