Spalničky - přeočkování po roce

Anonymní
9.5.17 21:52

Spalničky - přeočkování po roce

Ahoj holky, byly jste teď některá přeočkovat děti po tak krátké době? Loni začátkem června byla dcera v 18ti měsících na tomto očkování a dnes mi volala sestřička, že s ní mám zítra přijít na přeočkování. Není to ani rok a zdá se mi to brzo, ale prý je to třeba kvůli té epidemii. Tenkrát to bylo v pohodě, bez teplot atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2202
9.5.17 21:56

Náš doktor přeočkovává po půl roce. První dávku jsme měli v září po druhém roce a druhou teď na jaře jsme sfoukli rovnou s přihláškou do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
9.5.17 22:02

Taky jsme tak byli, první dávka ve dvou letech, druhá po cca 8 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
9.5.17 22:03

Preockovava se po pul roce. Syn dostal prvni davku v 16ti mesicich. Ted bude mit 5 let a druhou jeste nema a mit nebude.
Navic v chystane vyhlasce se ma druha davka posunout mezi 7-8 rok ditete, tusim, coz je pro me i logictejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
9.5.17 22:04

Preockovava se po pul roce. Syn dostal prvni davku v 16ti mesicich. Ted bude mit 5 let a druhou jeste nema a mit nebude.
Navic v chystane vyhlasce se ma druha davka posunout mezi 7-8 rok ditete, tusim, coz je pro me i logictejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.5.17 22:07

Přeočkovává se po půl roce. Dcera to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
10.5.17 00:00

Druhou dávku odkladam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
10.5.17 00:17

Neočkuju podle očkovacího kalendáře. První MMR jsem dávala ve třech letech, druhé odkladam, protože v něm nevidím smysl dříve, než za několik let. Přikláním se k druhé dávce, okolo sedmého roku, tak jak to mají tuším ve Švédsku (prý se uvažuje i u nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
10.5.17 08:50

Syn dostal první dávku cca 3 měsíce po druhých narozeninách a na druhou dávku vůbec nespěchám. Dr. mi akorát řekla, že by to měl mít, než půjde do školy. Možná to posunu ještě dál, na těch 7-8 let. Po první dávce měl encefalitický pláč, nebo jak se to jmenuje, k tomu 14 dní průjmoval a zvracel, tak bůhví, jestli tu druhou dávku vůbec dáme :think:

Na druhou dávku bych nespěchala, ať je dítko kryté v období puberty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.4.19 10:48

Holky, dítko 5 let mělo první dávku MMR někdy v 15ti měsících. Na druhou jdeme příští týden. Co si vzpomínám, reakce byla jen zvýšená teplota. U druhé dávky je to stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
8.4.19 22:32

Druhá dávka mívá mnohem menší reakce než první. Pokud jste při první neměli horečku, ale jen teplotu při druhé nebude patrně nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.4.19 11:08

Obě moje děti měly na druhou dávku horší reakci než na první, ale teplotu ani horečku neměly (z mého pohledu vážnost reakce srovnatelná s běžným průběhem spalniček = bez trvalých následků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek