Hexavakcína - závadná várka?

Anonymní
14.10.12 08:34

Hexavakcina závadná?

Nějak ten všechen povyk kolem hexavakcíny šel mimo mě, až do té doby než jsme v pondělí byli hexou očkovaní. Moje otázka zní co se stane pokud nám byla píchlá právě ta špatná šarže? Nemůže to způsobit třeba smrt?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
14.10.12 08:39

To se nikdy nedozvis, tot muj nazor, ale ona i nekontaminovana hexavakcina muze zpusobit smrt

• Citovat
  • Upravit
mmonica
14.10.12 08:40

A uz tu je tech diskuzi nekolik, neni hloupe porad zakladat nove a nove?

• Citovat
  • Upravit
14079
14.10.12 08:48
@Anonymní píše:
Nějak ten všechen povyk kolem hexavakcíny šel mimo mě, až do té doby než jsme v pondělí byli hexou očkovaní. Moje otázka zní co se stane pokud nám byla píchlá právě ta špatná šarže? Nemůže to způsobit třeba smrt?

A proč se nepodíváš do očkováku na číslo té šarže, kterou píchli tvému miminku? To číslo té „vadné“ šarže najdeš tady - http://www.sukl.cz/…ne-6-10-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.12 08:52

@Milli Protože nevím jak mám zjistit jakou šarži jsme dostali…

• Citovat
  • Upravit
14079
14.10.12 08:58
@Anonymní píše:
@Milli Protože nevím jak mám zjistit jakou šarži jsme dostali…

V průkazce, co nosíte k dr., je vlepený žlutý sešitek - očkovací průkaz. Moje dr. tam lepí kódy z té konkrétní vakcíny, kterou zrovna naočkovala.
Ale vaše možná ne :nevim:, tak jedině se zeptat, pokud to tam nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.12 09:05

@Milli
už jsem hledala a nic…je ta pouze rukou napsané na co jsme byli očkovaní…proto tak nějak panikařím…doktorka je tam až v úterý.

• Citovat
  • Upravit
47759
14.10.12 09:15
@Anonymní píše:
@Milli
už jsem hledala a nic…je ta pouze rukou napsané na co jsme byli očkovaní…proto tak nějak panikařím…doktorka je tam až v úterý.

tak musíš vydržet do úterý, a i když budete očkovany špatnou sarzi, nezmuzes nic :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
14.10.12 09:16

Anonymní, tys o těch vadných šaržích neslyšela až do té doby, kdy jsi právě nechala Hexou naočkovat své dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.10.12 09:52

Tak v pondělí tohoto týdne už by tato šarže měla být stáhlá a nikdo by jí neměl být naočkován :nevim:
Moje dcerka je tím taky naočkovaná, nezbývá než věřit, že to bylo skutečně stáhnuto preventivně. Žádné neobvyklé reakce neměla, byla naočkovaná 2.10.,to se ještě o ničem nevědělo, možná na Slovensku, kde tato „akce“ proběhla o pár dní dřív. Ale já jsem to taky nevěděla a nesledovala, až o víkendu, kdy ji začali stahovat u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
14.10.12 10:14
@Anonymní píše:
Nějak ten všechen povyk kolem hexavakcíny šel mimo mě, až do té doby než jsme v pondělí byli hexou očkovaní. Moje otázka zní co se stane pokud nám byla píchlá právě ta špatná šarže? Nemůže to způsobit třeba smrt?

Veškeré podklady byly posouzeny odborníky Státního ústavu pro kontrolu léčiv a byly vyhodnoceny se závěrem, že nedošlo k ohrožení zdraví naočkovaných pacientů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
14.10.12 11:47
@suricata píše:
Veškeré podklady byly posouzeny odborníky Státního ústavu pro kontrolu léčiv a byly vyhodnoceny se závěrem, že nedošlo k ohrožení zdraví naočkovaných pacientů.

pokud nedošlo k ohrožení, tak se nemuselo stahovat ne? To je asi logické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
14.10.12 11:49
@Lenula-xy píše:
pokud nedošlo k ohrožení, tak se nemuselo stahovat ne? To je asi logické

Taky to tak vidim, pochybuji, ze by se stahovalo tolik vakcin a z tolika zemi, kdyby nebylo riziko

• Citovat
  • Upravit
7397
14.10.12 12:24
@mmonica píše:
Taky to tak vidim, pochybuji, ze by se stahovalo tolik vakcin a z tolika zemi, kdyby nebylo riziko

jojo přesně a pokud by sami neměli strach, že se něco stane a potom po nich rodiče půjdou. A taky kolik v tom mají peněz, to by jen tak neudělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.10.12 12:25

My ji máme píchlou, dostala ji jako první v 9-ti týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek