Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malýmu budou za týden 3 měsíce. Má 6 kilo. Dneska jsme byli na prvním očkování Hexa a Synflorix. Měla jsem doma připravený Nurfen sirup na sražení teploty. Doktorka říkala, že mám dát spíš čípky. S čípky nemám moc dobrou zkušenost u dcery - i když jsem jí držela prdelku sevřenou několik minut a zastrčila dost hluboko, tak čípek stejně po chvíli vykakala. Co doporučil doktor vám? Taky čípky? Nebo může být i ten sirup?
O formě léku mi nic neříkali, prostě srážet. Teplotu po očkování jsme teda neřešila, ale jinak dávám podle toho jak se mi to hodí. Čípek možná účinkuje dřív. Jediné, co by se nemělo, používat Paracetamol preventivně (tzn. šoupnout hned i bez horečky) po očkování. Snižuje to účinky očkování.
Jj nám taky doporučili Paralen čípky a vždycky se během minuty rozpustily a ve stolici nebyly ![]()
Já používala po všech dávkách ockovani (kdyz byla teplota) Nurofen sirup a krasne zabíral u obou děti.
Nám jedna doktorka doporučila čípky a druhá sirup. Dávám sirup.
Ja davala sirup uz i takhle malinkemu mimcu.
Jinak mam v zasobe oboje. Sirup se hodi, kdyz je k teplote i prujem a cipky by vykakalo, sirup ti je zas naprd, kdyz je horecka se zvracenim ![]()
Teplota po očkování je žádoucí obranná reakce organismu, telo muze spalit sveho nepritele, pokud teplotu chemicky snizujeme, problem se zasune do tela. Více o teplote, jak ji korigovat prirozenymi postupy v knize Radost ze zdravých děti Strnadelová, Zerzan.
Ahoj, mně doktorka řekla, že čípek se má dát až nad 38 stupňů (po úplně prvním očkování jsme dávali půlku, neměl ty kila na celý), pod 38 nějaký ten sirup (měla jsem Paralen).
@Bublana píše:
Ahoj, mně doktorka řekla, že čípek se má dát až nad 38 stupňů (po úplně prvním očkování jsme dávali půlku, neměl ty kila na celý), pod 38 nějaký ten sirup (měla jsem Paralen).
To je nějakej nesmysl, ne? Teplota ať čímkoliv by se měla srážet až nad těch 38. Sirupem, čípkem, zábalem, to je fuk.