Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mně doktorka řekla, že čípek se má dát až nad 38 stupňů (po úplně prvním očkování jsme dávali půlku, neměl ty kila na celý), pod 38 nějaký ten sirup (měla jsem Paralen).
@Bublana píše:
Ahoj, mně doktorka řekla, že čípek se má dát až nad 38 stupňů (po úplně prvním očkování jsme dávali půlku, neměl ty kila na celý), pod 38 nějaký ten sirup (měla jsem Paralen).
To je nějakej nesmysl, ne? Teplota ať čímkoliv by se měla srážet až nad těch 38. Sirupem, čípkem, zábalem, to je fuk.
Sráželi jsme horečku čípkem (Nurofen). Sirup může dráždit trávicí trakt. To, že po nějaké době po podání čípku odejde stolice, nevadí. Účinná látka se vstřebává velice rychle. Po podání by měla teplota klesnout o max 0,5stup do 30 minut. Pozor, po očkování není vhodné podávat paracetamol (např. Paralen).
Ahojda, klidně bych dala Nurofen baby sirup, dr. říkala buď čípky nebo ten sirup, to podání je přeci jen jednodušší…já ho dala při zadní rýmě na spuštění.
Nam bylo doporuceno srazet cipkem az po 39°. 38 mi treba jeste prijde malo, po odectu, po ockovani je teplota/nizsi horecka zdravou reakci organismu, takze bych chemii srazela jen v pripade nouze.
dobre jsou taky hom. cipky virbucol, ale je to zas ve forme cipku, nam vzdy pomohly a nebylo nutne nasazovat nic jineho.
Ahoj malý ma 7.měsíců a byl očkovaný teprve nedávno poprvé, horečky nastoupili k večeru ještě ten den co dostal Hexu i Synflorix, sražela jsem Nurofenem, měl teplotu skoro 38,5 i další celý den…dr. mi napsala i Diazepam proti křečím z vysokých teplot ale ten jsem dikybohu malemu nemusela dat…
Při horečce nad 38 stup bych rozhodně podala lék pro její sražení. Po očkování je vhodnější volit z ibuprofenové řady. Rozhodně bych nečekala na teplotu 39 stup., a to ani u sebe, natož u takto malého dítěte.
@SlaJa ja to mam od nasi lekarky, no jsem tu s timto nazorem trochu osamocena. Ale kdyz si vezmes bezne onemocneni, tak bacily na to aby uhynuly potrebuji prave teplotu vyssi, cca kolem tech 39° …jako kdyz namerim treba 38,3, tak rozhodne nedelam nic, ani nesrazim mechanicky. Maximalne uberu obleceni.
Telo se infenci brani a to se projevi vyssi teplotou, kdyz do toho nacpeme chemii, tak mu vlastne moc nepomahame.
ja se vetsinou rozhoduju individualne, pokud je jen horecka, tak sleduju co dela, pokud ditko i neco boli, tak ten cipek dam.
Ani u sebe nesrazim, i kdyz u me by tahle teplota znamenala asi smrt ![]()
Jo, taky už jsem četla, že 38 nechat. Taky záleží, jak rychle ta horečka leze, zas nejsou dobrý ani skoky s rychlým srážením, to je na křeče taky náchylný. Je teda fakt, že teď jsme byli pár dní v nemocnici a sráželi malé teplotu už při těch 38.
@helenkka no prave se to nesmi srazet moc skokem…nekde jsem k tomu mela peknej clanek, i tam psali o tech krecich, ale nemuzu ho najit.
Já jsem malé srážela teplotu po očkování na doporučení doktorky až nad 38,5. Zvýšená teplota je přirozená reakce na očkovací látku. Dávala jsem jí Nurofen sirup a vždy ji po určité době teplota klesla. Po očkování se nemá dávat nic s paracetamolem /např. Paralen/, vhodné jsou přípravky s ibubrofenem /např. Nurofen/.