Prevenar podán o 1,5 měsíce dříve

3361
10.10.12 20:09

prevenar podán o1,5 měsíce dříve...

Mám dotaz, teď na roční prohlídce jsme dostali očkování hexa a prevenar, dávají se automaticky spolu. jenže problém je, že 4.dávka prevenaru měla mít odstup od 3. nejméně 6 měsíců a my tu třetí dostali o hodně později z důvodu, že neustále marodila. Takže teď jsem se dívala na datumy a odstup byl 4,5měsíce. Stane se něco? Zítra samozřejmě jdu za pediatrem, ale leží mi to v hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
10.10.12 20:31

Automaticky spolu se určitě nedávaj, my jsme třeba dostali hexu u prvního prcka ve 12 měsících a prevenar až někdy v roce a půl myslim… ;-) U mladší měl v roce hexu, chtěli dávat i synflorix, ale pak koukali, že vlastně máme oboje očkovaný zvlášť a Synflorix doočkovanej o cca měsíc nebo dva později, takže ten ještě mrňous doočkovanej nemá…

Jestli se něco stane nevím, ale přemýšlela bych nad změnou pediatra… Tohle má hlídat on a není pravda, že se hexa s prevenarem dává automaticky dohromady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.10.12 21:02

Tak třeba k tomu dá pediatr nějaký vysvětlení jestli za ním jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
14.10.12 13:06

Podle mě řekne pediatr, že je to ok, aby byli všichni v klidu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
14.10.12 19:50

Ahoj, tak doktor sledoval datumy a pak řekl, že je to jejich chyba, že si toho měli všimnout(což oceňuji). Pak přemýšlel a prý to nic neudělá, maximálně bude mít ten 1 měsíc více protilátek. Tak se mi ulevilo. Dcerka byla tenkrát asi 3 měsíce nemocná a nemohla dlouho dostat 3.dávku, měla ji mít v únoru a dostala ji až v květnu za 5 minut 12. No a právě na té roční prohlídce dostala tu čtvrtou poslední dávku, která se dává v 1 roce, ale už si někdo neuvědomil tu předchozí prodlevu.No, hlavně že očkování bude účinné, toho jsem se nejvíce bála. malá má astma a je alergik, který hned všechno chytne, tak alespoň toho pneumokoka snad ne :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
14.10.12 21:51

Tak podle mě nemusí být naočkovaný prevenar do roka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
15.10.12 16:49

@Lenula-xy nemusí, ale malá měla zvýšenou reaktivitu průdušek a chytla vše, co kolem ní proletělo…takže jsem ji nechala naočkovat co nejdříve. Pokud se začne s očkováním myslím ve 3.měsíci života, potřebuje dítě, aby bylo chráněno 3 po sobě jdoucí injekce po 1 měsíci a pak v jednom roce, pokud se nechá naočkovat až roční dítě, tak už stačí jen jedna dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.10.12 00:03
@Lenula-xy píše:
Tak podle mě nemusí být naočkovaný prevenar do roka :think:

nemusí být doočkovaný do roka (můj mladší dostal 4. dávku až v 18m, a hexy až ve 20m, věčně je nemocný…), aby byl hrazený.
jsou nějaká pravidla na to, kdy musí být očko proti pneumokokovi podáno, resp. kdy se musí začít, aby bylo hrazené ze zdravotního pojištění. jinak je to jedno, když si to zaplatíš sama.

jinak záleží, proč ho dáváš. jestli proti invazivním kmenům, je výhodou očkovat co nejdříve. proto jsme ho dávali i my. proti zánětům stř. ucha pak klíďo později, když je jasné, jestli na to dítě trpí, nebo ne, u nás by třeba tahle potřeba nebyla, kvůli tomu bychom neočkovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.10.12 00:11

Myslím, že se nestane nic :nevim: Pokud by se něco stalo, bylo by to těsně po aplikaci. Třeba teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
16.10.12 09:09

NO, TAK MI PO APLIKACI MĚLI HOREČKU…ALE TU JSME MĚLI VŽDYCKY…
Jinak vím, že je to jedno, klidně by mohla dostat dávku o hodně později, ale protilátky z minulého očkování by ji zase nemuseli stačit, takže by nebyla chráněná(myslím, že je to 6 měsíců po 3.dávce, nejdéle však do 18 měsíců, nebo tak nějak…)A mě jde hlavně o to, aby byla chráněná. Když ji bylo 5 měsíců, měla za sebou už zánět průdušnice, asi 2 záněty průdušek, neštovice, 6.nemoc. Ještě jsem si v duchu říkala, že kdyby nebyla očkovaná hexou, že by snad chytla i tyto nemoci, proto jsem s očkováním spěchala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek