Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
chci se s vámi poradit a poptat se. Je to pro mě velice těžké a choulostivé
. Už v pubertě mi začali růst drobné vousky okolo úst, ale opravdu jen malinko, stačilo vytrhávat pinzetou tak jednou týdně. Moc jsem to neřešila. Nyní jsem čtyři měsíce po porodu chlapečka a stav se velice zhoršil. Nejen že mi rychleji rostou tyto chloupky kolem úst ale i na bradě a po stranách čelistí. Jsem z toho neštastná, moje gynekoložka mi řekla že se to upraví, ale kdy? Máte s tím některá zkušenost a je to pravda, že je to tím, že jsem porodila chlapce a mám převahu pánských hormonů? Takto mi to vysvětlila gynekoložka. Je mi to divné, že se to spustilo až zhruba tři měsíce po porodu. Je pravda, že jsem ani nedostala menstruaci a nekojila jsem. Dostala jsem injekci na vyvolání. Strašně se stydím jít mezi lidi aby mě někdo nepozoroval. Manžel tvrdí, že přeháním, že to tolik vidět není ale mám strach že to bude horší a horší, jsem na prášky
. Děkuji Vám za reakce.
@Verčíí změnila bych gynekoložku a jestliže nekojíš, tak zahájit hormonální léčbu.
@Verčíí Zkušenost nemám, ale co laserové odstranění chloupků? Na pojišťovnu to nejspíš nepůjde, musela by sis to zaplatit, ale pokud by tě to mělo tolik trápit, je lepší si na to našetřit. Co vím, tak jedno laserování nestačí, musí se jít opakovaně. Snad se tu najde někdo, kdo zkušenost má a bude tě moct potěšit, že chloupky zmizely ![]()
@Pipiii píše:
A nebo i stačí voskové pásky na obličej
to fakt nestačí…moje sestra s tím bojuje už dlouho, byla na všech možných procedůrách a bez efektu(no, jediný efekt byl úbytek pár desítek tisíc, doslova!)…také jsem jí doporučovala hormonální profil, ale ani nevím jestli na něm pak byla… ![]()
Příspěvek upraven 25.04.14 v 08:18
@Pipiii píše:
A nebo i stačí voskové pásky na obličej
to neřeší příčinu - jak se odstraní příčina, tak bude po problému.
@Verčíí Tak to je opravdu zvláštní, co ti řekla gynekoložka
Ta souvislost s porodem chlapců a převahou mužských hormonů se mi zdá pěkný nesmysl. Ale více těch testosteronů asi mít budeš. Co jinak chloupky po těle? Nechala bych si udělat endokrinologické vyšetření…
Jojo, vím, že to neobstraní chloupky uplně a napořád. Jen jsem chtěla poradit, co by např. pomohlo na chvíly zbavit se chloupků, jestli nic nepomůže ![]()
URčitě se to dá řešit hormonálně, pokud nekojíš..já na to taky trpím, bohužel pouzivam voskove pasky 1× mesicne, protože ty lasery co nabízí jsou celkem drahé a účinnost taky není 100%..netrap se tím, i když je to nepříjemné..já škubu porad:(
Taky používám voskové písky. Lasery jsou drahé a učinost není 100% bohužel
Ahoj, mam taky takove obtize. hormonalni leky jsem odmitla. pomohl hodne kvalitni laser, zkus wew.ulk.cz,po par terapiich prestaniu rust
Já teda nemám chloupky na obličeji, ale kolem bradavek, je to docela hnusný, gynekolog mi řekl, že mám více testosteronu, teď když beru antiko, tak to úplně vymizelo a s tím zmizela i mastnější pleť. Hodně štěstí s řešením problému.
@Verčíí
Neřekla bych, že je to tím, že si porodila chlapce, ale zkrátka hormony v těhotenství a po něm, já čekala holčičku a ochlupení se mi zmnohonásobilo po celém těle, nejen na břichu, kolem bradavek, na zádech, ale právě i v obličeji, kolem úst, pod ušima… Zmizelo mi to do roka od porodu.