Histaminová intolerance u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42212
12.4.22 14:34

Na HIT jsem nenašla. Jak vám funguje Daosin? Dceři ho dr. moc nedoporučuje (a to je jí 16).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65267
12.4.22 14:45
@Havlova píše:
Na HIT jsem nenašla. Jak vám funguje Daosin? Dceři ho dr. moc nedoporučuje (a to je jí 16).

my ho zkoušeli před lety, několik měsíců, ale nezabral. Taky měla kolem 16 let. Doktorka nám vysvětlovala, že u nás je to jen potravinový doplněk, nikdo nekontroluje, kolik je tam té potřebné látky. Že v cizině bývá násobně víc. Tehdy to vyšlo na tisícovku měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
12.4.22 16:23

Hmmm tak hmotnou nouzi nemáme, uteklo nám to o nějakých 1800 Kč :zed: Je to na palici, protože kvůli vaření nemůžu chodit má plný úvazek, takže přinesu domů sotva 10 tisíc. Máme hypotéku, chtěli jsme kupovat auto, protože život na vesnici bez něj se téměř nedá zvládat (teď nám omezili autobusy do města na co 40 minut ve špičce). A to jídlo je prostě drahé. Navíc máme každý něco jiného a průsečík jsou max tak vařená jablka :mrgreen:
Daosin pomáhá tak, že když si ho dá před jídlem, téměř nikdy nemá velkou reakci (to je v jejím případě vyrážka, svědění těla, průjem, nevolnost). Samozřejmě vyloženě prasárny q histaminové bomby nemůže i tak (např. kynuté pečivo, jahody, zelí), ale třeba mi pak toleruje hovězí vývar (čerstvě uvařený) nebo večer jídlo z oběda, pokud bylo mezi tím v ledničce a jsou to třeba palačinky nebo těstoviny, ne maso. Běžně ale nedáváme, je to opravdu drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
18.4.22 09:19

Můj sedmiletý syn před pár dny dostal výsledky od alergologa a mimo alergie na pyly, roztoče, jablka, mrkev, ořechy, psy, kočky, včelu (atd) jsme si vyslechli i intoleranci na histamin. Jsem z toho trošku smutná, protože je zároveň autista a je pro něj těžké naučit se nové návyky (léky, dieta, spreje apod.)

Založila jsem skupinku pro všechny maminky, které se s tímhle potýkají. Všechny srdečně zvu, pokud se chcete svěřit, sdílet recepty, které vaříte dětem, které mají alergii, tipy, jak se zbavit roztočů, jak přežít pylovou sezónu apod. :srdce:

odkaz na skupinu tady, budu se těšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 17:31

Dobrý chci se zeptat jestli mate někdo 6mesicni mimco kter3 má histaminovou intoleranci, zda se to v dospělosti vytratí nebo to zůstane na celý zivot

• Citovat
  • Upravit
2
25.4.25 09:13

HIT

Zjistili ji synovi, 2,5 roku. Omezili jsme kyselé okurky, banány, zelí, citrusy, kečupy (obecně rajčata) a sojové produkty. Prozatím takto a zkoumáme dál. Je těžké zjistit, co vše mu vadí :-) Víc jsem sepsala zde. ***

*edit admin-smazán odkaz, reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek