Histaminová intolerance u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11791
16.6.19 18:08

Pokud máš histaminovou intoleranci, tak snad víš, že v takové potravině je histaminu hodně. Pokud takovou potravinu zkouším v rámci eliminační diety, tak určitě ne tak, abych snědla několik plechovek.
Prostě pomyslná nádoba přetékající histaminem se musí postupně vyprázdnit. Určitě to chce přísnou dietu (případně hladovku), pít hodně vody, antihistaminika, někdo dočasně používá Daosin (někomu to pomáhá, někdo ho používá stále - zejména při rizikové jídle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 18:14

To je to…ja to netusila…nikdy mi tunak nevadil, zadna potravina a ted jsem na nej dostala takovou chut, nemohla jsem si pomoci :oops:

Za jak dlouho by mela zmizet ta pachut. Jinak je mi fajn.

• Citovat
  • Upravit
10680
16.6.19 18:20

A nemůžeš být třeba těhotná? :) já tudle nechutnou pachuť měla celej první trimestr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 18:24

@Tarinka

ja se i osypala, coz by u tehotenstvi nebylo.

• Citovat
  • Upravit
245
16.6.19 18:25
@Anonymní píše:
To je to…ja to netusila…nikdy mi tunak nevadil, zadna potravina a ted jsem na nej dostala takovou chut, nemohla jsem si pomoci :oops:Za jak dlouho by mela zmizet ta pachut. Jinak je mi fajn.

Nikdy ti žádná potravina nevadila? A jak tedy víš, že trpíš histaminovou intolerancí? Já mám intoleranci na lepek, ale projevuje se zvýšeným histaminem na určitá jídla. Pomohl daosin v krizi větší dávka, no a počkat, až to ze mně odejde (to v mém případě bylo sice nepříjemné, ale docela rychlé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 18:32
@Novak2 píše:
Nikdy ti žádná potravina nevadila? A jak tedy víš, že trpíš histaminovou intolerancí? Já mám intoleranci na lepek, ale projevuje se zvýšeným histaminem na určitá jídla. Pomohl daosin v krizi větší dávka, no a počkat, až to ze mně odejde (to v mém případě bylo sice nepříjemné, ale docela rychlé).

Nevim, tipuji.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
16.6.19 19:00

Užívej zyrtec a nebo jiné antihistaminicum - jednou denně tabletu. Pokud tě to během zítřka nepřejde, zajdi v úterý k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
16.6.19 19:06

Reakce na histamin by měla odeznít do 48 hod, pokud ovšem během této doby nekonzumujete i nadále rizikové potraviny. K čištění organismu napomáhá zelený ječmen a chlorella (více na: vylecit-ekzem.cz/ a histaminovakasulka.com/).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 19:56

Diky holky.

• Citovat
  • Upravit
11791
16.6.19 20:46

A než histaminová intolerance nemohla to být spíše jen prostá reakce na tuňáka? Vím, že podobné reakce na ryby se objevují, kdy v rybě bylo více histaminu než obvykle (třeba se prodlouží zpracování apod). Před x-lety jsem četla nějaký článek, že dovezli dvě ženy na pohotovost poté, co snědli tuňákovou pizzu a předtím neměli žádnou alergii či reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
18.6.19 05:54
@Evkad píše:
A než histaminová intolerance nemohla to být spíše jen prostá reakce na tuňáka? Vím, že podobné reakce na ryby se objevují, kdy v rybě bylo více histaminu než obvykle (třeba se prodlouží zpracování apod). Před x-lety jsem četla nějaký článek, že dovezli dvě ženy na pohotovost poté, co snědli tuňákovou pizzu a předtím neměli žádnou alergii či reakci.

Taky to tak tipuju. Měla jsem zrovna chuť na tunaka z konzervy, ale po téhle diskuzi mne přešla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
28.1.21 07:40

Ahoj holky, je to pár týdnů, co mi byla na imunologii zjištěná histaminová intolerance. Příznaky - dlouhodobá bolest v oblasti pravého podbřišku (to ale nevím, jestli dělá histamin, to se mi moc nezdá, je to „přímo“ v oblasti slepého střeva), občasné křeče, plynatost, nadýmání, časté bolesti hlavy..
Co mě ale zaráží je, že mám ty bolesti břicha často i na lačno, než se najím - tj. než přijmu nějaký histamin, máte s tím někdo zkušenosti?
A taky - jednou mi třeba hermelín nic neudělá, jindy chvíli po jídle cítím břišní dyskomfort..
Děkuji za veškeré postřehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
28.1.21 08:12

@Kolarkaa Jediná možnost je vyzkoušet dietu eliminačním způsobem.
Jsou různé FB skupiny.
Doporučuji najít si „Švýcarský seznam“ - obsahuje/obsahoval nejvíce potravin a rozdělení do skupin.
Prvních 14 dnů jíst jen ty potraviny, o kterých jsi si jistá, že nic nedělají a spadají do skupiny 0 (tolerované) a pak postupně co pár dní přidávat potravinu novou a sledovat tělo, co to dělá.

Že někdy vadí a někdy ne - třeba u mne záleží kolik histaminu v těle mám. Něco jako kýblík. Mám v sobě málo histaminu (držím dietu), takže kýblík je prázdný a vejde se no něj mnoho. Pokud hřeším, tak kýblík je plný a stačí jen málo a je průšvih.
Trvalo cca rok a čtvrt než jsem vychytala dietu. Spousta potravin je sezonních.
Každý může zcela jiné projevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
28.1.21 08:23

@Evkad děkuji moc za rady. A že bolí břicho ráno - na lačno, s tím máte zkušenosti? Na intoleranci přišli z krve podle hodnoty DAO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
28.1.21 08:25

Protože mým jediným laboratorním ukazatelem byla diaminooxidáza.. můžu se zeptat, jakou máte hodnotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek