Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kolarkaa Mám jiné projevy a hlavně problém s léky na bolest. Dcerka, která má HIT též, tak také úplně jiné.
Hodnota není důležitá (někdy říkají že i když je nad deset, tak to není v pořádku, jelikož běžný zdravý člověk má hodnotu v řádu několika desítek).
Obě jsme měly hodnoty mezi 3-10.
@Kolarkaa najdi si ten seznam a zkoušej potraviny. Mně lékařka doporučovala i 2×denně daosin před jídlem i přes dietu. Brala jsem ho asi rok. Později jen při rizikovém jídle.
@Evkad píše:
@Kolarkaa najdi si ten seznam a zkoušej potraviny. Mně lékařka doporučovala i 2×denně daosin před jídlem i přes dietu. Brala jsem ho asi rok. Později jen při rizikovém jídle.
Dceři Daosin vůbec nepomohl. K nám se totiz vozi nějaká slabší verze, nez se prodava jinde. Četla jsem to uz pred roky. A seznam jidel je fajn, jen to funguje i tak, ze jednou ti jidlo nevadi, jindy mas problém. Telo si vyrábí i histamin samo, nekdy je ho vic treba pri stresu.
@vokishka To už je na člověku, aby zjistil své hranice. U sebe jsem zkoušela různé množství dané potraviny, abych věděla…
Pak je také častý problém, že se někdo sekne na eliminační dietě anebo se nebojí a zkouší dál.
@Evkad jaké máš prosím projevy? Mě ke divné, že mám hodnotu 1, ale průjmy ani velké křeče nemám.. a to bolení břicha po ránu na lačno ![]()
Migrény a intolerance léků. Bolest břicha či průjem jen sporadicky při některých potravinách.
@Evkad takze DAO 1 se může tvářit stejně jako DAO 50?
Omlouvám se, sbírám postřehy..
Ahoj a genetiku vyšetřenou máte? (nečetla jsem všechny příspěvky). Nicméně vím, ze kdyz ti vyjde HIT v krvi, tak to jeste neznamena, ze to fakt mas, protoze to muze byt prechodna reakce napr. po strevnich zanetech nebo intoleranci mlika apod., ale lze to uz natvrdo potvrdit genetickym vysetrenim. At se zbytecne netrapite dietama a pritom pricina muze byt jeste jinde. Drzim palce.
Ahoj, moje děti trpí histaminovou intolerancí (ověřenou krevními testy) a ještě navíc špatně tolerují laktózu. Ve výsledku to znamená, že musím oběma vařit denně čerstvé jídlo. Ohřívané špatně snáší. Zatím jsem na rodičovské, ale nevím, co budu dělat, až budu muset do práce. Ještě jakš takš tolerují uvařené ráno a ohřívané v poledne, ale ideál to není a vstávat kvůli tomu denně ve 4 ráno by byl slušný záhul (do práce bych jezdila nejspíš na 6, tzn. po 5. vyjet z domu). Jsou tady nějaké maminky, které se s tím také potýkají? Uvažuji, jestli je reálné zaplatit si někoho, kdo by jim vařil, ale vůbec netuším, v jakých částkách by se to asi pohybovalo. Suroviny bych klidně zajistila. V opačném případě asi budu pracovat jen na malý úvazek nebo vůbec. Neexistuje nějaká podobná služba? Děkuji ![]()
Zdravím všechny. Jak tohle chápat prosím? „Diaminooxidáza kvantitativně v normě, kvalitativně lehce snížená“
Moc děkuji
Ahoj, nevíte prosím něco o příspěvku na stravování u dítěte s HIT, případně s laktózovou intolerancí a dalšími alergiemi? Paní v čekárně mi tvrdila, že je možné si jej vyřídit, ale naše doktorka o tom nic neví. Už to nezvládám, máme všichni nějaké intolerance, já nemůžu normálně do práce, protože musím pořád vařit, péct vše čerstvé ze speciálních surovin, které jsou drahé. Syna ani nechtějí do školky. Bohužel jsem zjistila jen příspěvek u celiakie a tu my zrovna nikdo nemáme. Máme rozmanité kombinace histaminové a laktózové intolerance, alergii na kravské mléko, sóju, vejce, lepek a další. Daosin nám u HIT trošku pomohl, ale ta cena
Jsem fakt už v koncích. Nevíte prosím někdo o podobném příspěvku?
@Linduš91 píše:
Ahoj, nevíte prosím něco o příspěvku na stravování u dítěte s HIT, případně s laktózovou intolerancí a dalšími alergiemi? Paní v čekárně mi tvrdila, že je možné si jej vyřídit, ale naše doktorka o tom nic neví. Už to nezvládám, máme všichni nějaké intolerance, já nemůžu normálně do práce, protože musím pořád vařit, péct vše čerstvé ze speciálních surovin, které jsou drahé. Syna ani nechtějí do školky. Bohužel jsem zjistila jen příspěvek u celiakie a tu my zrovna nikdo nemáme. Máme rozmanité kombinace histaminové a laktózové intolerance, alergii na kravské mléko, sóju, vejce, lepek a další. Daosin nám u HIT trošku pomohl, ale ta cenaJsem fakt už v koncích. Nevíte prosím někdo o podobném příspěvku?
Na HIT nic neni, možná některé pojistovny na ABKM, ale to se musíš podívat na svoji pojišťovnu. Nejaky příspěvek dostanou lidé na hmotné nouzi