Historická encyklopedie pro předškoláka

26093
6.9.15 22:33

Historická encyklopedie pro předškoláka

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo znáte encyklopedii o historii, která by se dala použít pro předškoláka? Prcek mě každej den cestou ze školky „mučí“ otázkama, kde žili lidi v době kamenné, proč vyhynuli mamuti a šavlozubí tygři a bere to hezky postupně až po „válku, která tady byla, když byli praděda s prababičkou malí“… :zed: Já nikdy dějepis moc v lásce neměla, nějakej všeobecnej přehled mám, ale nerada bych mu říkala bludy… :oops:

Procházela jsem internet, ale nikde jsem nenašla knížku, kde by bylo všechno na jednom místě… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22025
6.9.15 22:40

tuhle knížku znáš? Naše děti ji mají ještě po mně a obě si ji právě v tom předškolním věku zamilovaly. Není to sice zrovna všeobecně od doby kamenné, ale pro zvídavého kluka pro začátek fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.9.15 22:43

Me se libi cesty deti do staleti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
6.9.15 22:50

@BohunkaP také ji máme doma, je moc dobrá, ale už starší… takže knihovna.

Jinak jsem taky zvědavá, co zde bude za návrhy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.9.15 07:06

Neni to sice v jedne knize, ale je to moc pekne udelane ;)
Otazky a odpovedi pro zvidave deti Znas zvirata? Nakladatelstvi Svojtka&Co.
Treba o zviraech, ale je tam i strojich v prubehu historie, historie myslim taky… Super knizka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.9.15 07:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
7.9.15 07:09

http://www.svojtka.cz/…istorie.html Od Svojtky. Hodne obrazku. Neni tam samo vsechno, ale fajn pro kluky - ruzni valecnici, rytiri apod. Ale i ti mamuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.9.15 07:11

A tato http://www.databazeknih.cz/…o-tom-143894
Je tam temat vic, ale to si dohledas, maji to v levnych knihach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.9.15 07:53

Ono sice to není celá historie, ale jen pro naši zemi, tak je úžasná kniha České dějiny očima psa, kde jsou všechny události popsány, jak je viděl pes, který tam s nimi žil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.9.15 08:34
@BohunkaP píše:
tuhle knížku znáš? Naše děti ji mají ještě po mně a obě si ji právě v tom předškolním věku zamilovaly. Není to sice zrovna všeobecně od doby kamenné, ale pro zvídavého kluka pro začátek fajn.

Ta byla už za nás. Pamatuji si ji dodnes, takže fakt zaujala. Musím ji u našich najít :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.9.15 21:03

Diky všem za tipy. Prcek nakonec dostane Toulky dětí do staletí od babiček. A do jisté míry to za nás „rozsekli“ ve školce, kde k narozkám dostal tuhle knížku:

http://www.martinus.cz/?…

:-)

Edit: je to teda v češtině… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.9.15 21:48

@kate02 Kdysi v Levných knihách jsem viděl knížku, jmenovala se myslím „Vrak“. Byl to příběh lodi, která ztroskotala ve středověku (je tam vysvětleno pomocí obrázků, jak loď stavěli a co vozila po moři, jak ji ohrožovali piráti atd…) a knížka končí tím, jak vrak objevili a po částech vynesli podmořští archeologové. Všechno je podáno formou celostránkových ilustrací.
A takových tenkých „encyklopedií“ tam měli ucelenou řadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.4.17 05:51

Prosim o dalsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.4.17 08:12

Já jsem si taky hned vzpomněla na tu, co psala předtím @BohunkaP, jak jsem viděla název diskuse. Tu jsem měla jako malá moc ráda. Ale končí první světovou válkou a myslím, že teď někdy vyšel i druhý díl. Přemýšlela jsem, že bych si ho koupila jen tak, pro sebe. :oops:

@tasa A tebe zajímají taky pro předškoláka? Mě napadají už spíš pro starší. Ony i ty Obrázky jsou asi spíš pro starší, je tam už nějaký ten text. Ale může si je prohlížet sám a číst s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí