Problémy s tříleťačkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.9.15 21:01

Problémy s tříleťačkou

Ahoj ženy, prosím o rady, ale bude to delší. Máme s dcerou 2 problémy:

1. Špatně jí. Už od zavedení příkrmů. Těď jí jsou 3roky. Jí málo, vypadá to, že nemá potřebu tolik jíst. Ale i tak je schopná jíst polívku třičtvrtě hodiny. A to ještě blbě a nedojedla by jí vůbec, kdybychom u toho nebyli a nezkoušeli všelijaké metody, aby jedla. I tak nic moc nepomáhá-pozitivní motivace, slibování příjemných věcí, úplatků, citové vydírání(že budeme smutní, když nebude pěkně jíst, atd),výhružky, zabavení hraček, plácnutí po zadku.Nic!I tak si u toho vymýšlí, dělá, že nás neslyší, odmlouvá, potom říká, že jí to nechutná(i když kecá),že chce spát/napít/smrkat, atdutíká od jídla nebo se u toho ošívá, chytá se za nohy a prostě cokoliv, jen ne se v klidu a adekvátně rychle najíst. Když jí u toho pustím pohádky, tak zase kouká tak, že nic okolo nevnímá. Co s ní, aby to bylo lepší? Teď nasoupila do školky, první den se jim snažila od druhého jídla utéct, druhý den snědla prý polévku, druhé jí nenutili, třetí den polévka a jedla i druhé. Prý. Portože po obědě šla domů a dobrovolně snědla půlku perníku-to je co říct!
  2. Je vztekavá. Né celý den, ale když je něco, co nechce, tak chytne hysterák a je peklo jí k tomu dontit. Nám doma to JAKŠ TAKŠ jde, ale třetí den to jednou udělala ve školce a paní učitelka s tím má problém. Šlo o oblékání když šli ven. Nechtěla si vzít mikinu a dospělo to do stádia, kdy už nechtěla ven vůbec, s nikým za ruku, takže nakonec šla s učitelkou(jakým způsoubem jí ven odstala, nevím. Dnes-čtvrtý de, do školky už nešla vůbec, protože měla teplotu a rýmu. Souviselo to s tím jitím ven ve školce, Když se jim nepodařilo jí přinutit si vzít mikinu, tak jí prostě ven vzali v tom počasí jen v tričku! Slíbila, že už bude hodná a bude ve školce poslouchat, ale i tak mě to štve. Dost teda i ze strany učitelky, že 3leté dítě, které šlo třetí den do školky, je hyperaktivnější a trochu své, že ho nechá jít ven jen v tričku a ono onemocní. A ze strany dcery, že je takhle občas hysterická, ufňukaná a že máme u stravování peklo.Kdo mi poradí co s ní???

Anonym-nechci aby si mě někdo s tím spojil(ze známých, školky, vesnice).
Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
brko
4.9.15 21:05

Byli jste u psychologa?

• Citovat
  • Upravit
2202
4.9.15 21:11

Proč hned psychologa? Máme to doma podobné, s tím jídlem a občas se taky vzteká, ale do školky ještě nechodí, začne příští týden v soukromé, tak jsem taky zvědavá, jak to bude s jídlem. Ale vzteky podle mě předvádí jen doma, jinde je hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.9.15 21:13

@brko Proč psycholog? První bod je skoro jak když píše o mém děcku. Ve druhém ho taky trochu poznávám a na psychologa to nevidím. Prostě má svoji hlavu.

Já radím neustupovat. Učitelka ať si poradí jak umí - měla by umět jednat s tvrdohlavým tříleťákem. Nebo aspoň já to od učitelek ve školce očekávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
4.9.15 21:13

Upřímně a co s tím měly učitelky dělat? Nechat celou třídu ve školce, protože se tvoje odmítá oblíkat? Nebo ji na ni narvat násilím? A jinak tedy obě moje děti byly včera taky venku jen v tričku, dokonce tak i ráno odjely do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.9.15 21:16
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně a co s tím měly učitelky dělat? Nechat celou třídu ve školce, protože se tvoje odmítá oblíkat? Nebo ji na ni narvat násilím? A jinak tedy obě moje děti byly včera taky venku jen v tričku, dokonce tak i ráno odjely do školky.

Souhlas. Nechceš se oblékat? Tvůj rybíz - bude ti zima. Důvod proč šla jen v tričku ti učitelka řekla, s rýmou se dalo počítat, pokud u vás v tu dobu bylo chladněji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
4.9.15 21:22

Pripada mi to jako docela normalni dite. Kazdy nema cviceneho andilka. Hele, pribira, jak ma? Jestli jo, tak ji dost a nevnucuj ji, co nechce. Jak je na tom s vahovym percentilem?

Spis si myslim, ze jde o atmosferu. K tomu jidlu pristupujes se stresem - zase nebude jist, nutis ji a ona si z toho udelala hru akce-reakce. Nech ji tyden jist po jejim, pak si k ni sedni, povidej si s ni, udelej z toho pozitivni zkusenost a uvidis, ze se zlepsi.

Ve skolce je tri dny a zkousi, kde jsou limity. Ze ji vzali ven v triku me fascinuje. Ale nemusi to byt z toho. Kazdopadne ji dej proste cas, holt to je asi tvrdohlava povaha, nema cenu to lamat. Pokryj jeji potreby, hodne si s ni povidej, poslouchej ji, a dej ji holt cas. Pokud se vztekne, ze neco nechce, tak ji nech a ignoruj a odejdi, misto, aby jsi se s ni hadala, nebo ji nabidni alternativu. Ale psycholog s timhle, to povazuju opravdu za extrem.

Je v rodine vse v pohode? neni novy partner, nove dite? Nejake zmeny? Co zdravotne, nema nejake aui?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.9.15 21:27

Mám doma něco podobného. Tříleťák, skoro nejí a je umanutý. Neřeším, přibírá a na vztek nereaguji :-)
Prostě je dobré se smířit s tím, že máme děti nejedlíky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.9.15 21:30

Jinak dle mého a toto je názorný příklad, tříleté děti ještě, samozřejmě až na výjimky, nejsou zralé. UUž se jim sice dá lecos vysvětlit, ale pořád jsou to ještě miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.9.15 21:32
@Anonymní píše:
potom říká, že jí to nechutná(i když kecá)

tohle me dostalo :zed: Doporucuju knihu Jak mluvit, aby nas deti poslouchaly. Zrovna tohle popirani detskych pocitu a neprenosnych zazitku je tam oznaceno jako jeden z hlavnich problemu. Treba pak svuj pristup zmenite.

Co se tyka neochoty vzit si mikinu, nauc dceru vazat mikinu kolem pasu. Ona vyleze, zafouka a oblikne se.
Nevim, jak bylo u vas vcera, my byli venku v tricku s kratkym, o mikinu si rekly samy.

Ja vidim problem v tom, ze zrejme vsechno vite lip, jestli ma hlad, jestli ji chutna, jestli potrebuje mikinu… Dite je pak v permanentni opozici, bez jakekoli moznosti ovlivnit svoje pohodli. Nechte jidlo na ni. Nechte ji jit bez mikiny, jen reknete, ze venku fouka a az ji bude zima, tak se muze oblict.
Ze ma rymu bych pricitala spis tomu, ze nekdo na ni prsknul, spoustu deti davaji rodice do skolky s rymou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.15 21:32

@umea díky za názor. K poslednímu odstavci-doma v pohodě, manžel furt stejný :-),dítko nové sice je-ani ne dvou měsíční, ale toto chování bylo i před narozením druhé dcery, v tom problém nevidím, naopak se k ní chová hezky, pomáhá s ní(dobrovolně chce, nosí jí plínečky, chce pomáhat s koupáním, atd),v tomhle je zlatá.
jinak měří 97cm, váží 15kg, není vychrtlík ani tlustá, vypadá jak normální zdravě prosívající holčička. S tím jídlem máš pravdu, zkusím to takhle a uvidíme, jak se k tomu postaví. Jen mám obavy, aby se najedla rozumně v té školce-půl hodiny na 2chody-to je pro ní moc jídla a málo času :-).

• Citovat
  • Upravit
14541
4.9.15 21:35

No co, je to nimra od malička, je podvyživená? Na každé dítě platí něco jiného. Možná bych se s ní tolik nemazlila a počkala, až fakt bude mít hlad :nevim: Ale ve školce nakonec jedla, tak neřeš. U nás hlásila učitelka první den, že nejedl skoro nikdo, ale že je to normální, je to pro ně všechno nové. Naše dítě pro jistotu ani nepilo a něslo na záchod.
K druhému, holce bych se snažila domluvit, že paní učitelka se poslouchá a nechala bych to na učitelce, ať si s ní poradí. Naše má ve třidě 28 dětí, takže přístup „Nejíš? Fajn, ale budeš mít hlad“ a „Nechceš se obléct? Fajn, ale bude Ti zima“ chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
4.9.15 21:38
@mari1912 píše:
Jinak dle mého a toto je názorný příklad, tříleté děti ještě, samozřejmě až na výjimky, nejsou zralé. UUž se jim sice dá lecos vysvětlit, ale pořád jsou to ještě miminka :-)

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
4.9.15 21:40

Přestaňte z jídla dělat divadlo, slibovat, citově vydírat, plácnout na zadek, pouštět pohádky… Je to nanic. U jídla se sejděte všichni, co jste doma (nenechávat ji u toho sedět samotnou), naložit jen malou porci, ať se jí to hned na začátku nezoškliví, že toho má hromadu, popřát si dobrou chuť a jíst. Nedělat z toho žádnou vědu. Sní - fajn, může si po obědě vzít nějakou drobnost (stačí jeden gumový medvídek nebo lipo, opravdu malinkou odměnu), když ne, jídlo vzít, ale další bude až další plánovaný chod a mezi tím žádné dobroty. Každé dítě opravdu není jedlík a nucením jí to akorát protivíš.
Ohledně chování, nevím, jak sis představovala, že to ve školce proběhne, když si dítě přes veškerou snahu odmítá obléct mikinu. Myslíš, že ji měli nechat samotnou sedět v šatně? Nebo neměli celá třída kvůli ní jít ven? Nebo co ty učitelky měly jako dělat? Je na vás, abyste se snažili dceři vysvětlil, že o některých věcech se prostě nediskutuje a paní učitelky se musí poslouchat. Řekla bych, že dcerka brzy pochopí. Ano, vzteká se, patří to k tomuto věku, některé děti jsou více hysterické, jiné jsou klidnější. Mám doma taky jednoho hysterického, je to s ním někdy na palici, teď už teda vyrostl, ale stále je schopen udělat scénu kvůli nějaké hlouposti. Důležité je nenechat se vytočit, strhnout řevem, zůstat klidná a v důležitých věcech (teplé oblečení, hygiena, bezpečnost apod.) prostě trvat na svém i za cenu jakékoliv scény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.15 21:44

@Bibi239 Obhajovat se nechci, ale když vím, že jsou dny, kdy to samé jídlo je schopná sníst nebo že to poví po 5lžících a následně 5minut po tom, co to prohlásí si to opět nabere a dá do pusy jako by se nechumelilo..to bych řekla, že kecání prostě je, Ale dík za tip na knihu-podívám se po ní. I za ten tip s mikinou-to uvázání. Je to dobrý nápad, vyzkouším, jak na to bude reagovat. :kytka:
Jinak u nás včera dopoledne bylo opravdu minimálně na tu mikinu. Já bych prostě asi očekávala, že když už se učitelce povedlo jí dostat ven, že jí prostě tu mikinu nějakým způsobem oblíct mohla. Přeci jen jsou školené na různé metody zacházení s dětmi, i těmi neklidnými, ale prostě bych to neřešila tak, že bude 3leté nové dítko venku oblečené neadekvátně počasí. Tohle doma nějak extra nedělá. Ono těžko říct, co se jí honí hlavou v té školce, jak se tam cítí. Moc se tam těší, dnes obrečela, že tam nejde.Ale na druhou stranu, nikdy takhle v kolektivu nebyla, nemá žádné děti, žádné,,kamarády,,, nemáme nikoho s dětmi, s kým bychom se pravidelně vídali-v jejím věku max. její bratranec, které vidíme tak 4krát do roka. Takže si myslím, že zatím neví, jak se v kolektivu chovat, co je nežádoucí, že s těmi záchvaty se moc nezačlení…No jo, ale jak na tom pracovat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML