Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zjistuju, co cist detem, aby to bavilo i me.
Cetli jsme Lichozrouty, me to bavilo hodne, deti trochu rozpacite. U Putovani za svestkovou vuni jsme hlavne ke konci trpeli vsichni.
Ted cteme Pinocchia, ten nas bavi velmi, i kdyz je to obcas trochu morbidni.
Tak hledam tituly, klasicke pohadky nebavi me, deti zase nemusi nic, kde se mluvi v naznacich a prilis dospelacky, nicmene trochu primocare drastarny neskodi.
Co treba Alenka v risi divu? Nebo Narnie? Neni to prilis komplikovane? Jsem se k temto titulum nikdy poradne nedostala. Nebo co vas bavi cist detem?
@Bibi239 jako dítě jsme milovala Krásu nesmírnou - tuším, že to byly ruské pohádky, ale takové fajně morbid.. mám je doma, jsem zvědavá, kdy se k nim s klukem dostanem.. starší miloval klasické dětské ala rumcajs a pod.. jak začal číst sám, tak vyhledává encyklopedie ![]()
Čtyřletý má rád Skřítka Medovníčka, Ferdu mravence, Krtečeka, Boba a bobka, Kocoura Modroočka, Kvak a Žbluňk, Kulihráška, Marbulínka
Ukradené Vánoce Tima Burtona - velký hit a stálice, ale je to krátký, Krysáci, Čtyřlístek, Birlibán.
Kráse nesmírná je bezva, to na harantech prubnu
Dík za tip.
Děti 4 a 6 let. Krysáci, Čaroděj ze země Oz, Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem, A pak se to stalo, Ferda Mravenec, Mach a Šebestová, Karlík a továrna na čokoládu.
@martina.se píše:
@Babajj, je to klasika..
Hlavně ta lebka, co svítila očima
Ty obrázky… se budu bát to číst ![]()
@leňula2
Jééé, taky dík za tip. Karlíka seženem, to se bude Munkki líbit.
U nás dlouho vedla kniha Bubetka a Smítko. a pak ty disneyovské, ty ale nemusím já. Teď jsem otevřela Nezbedné pohádky.
@Baba píše:
Hlavně ta lebka, co svítila očimaTy obrázky… se budu bát to číst
jj, miluju tu knížku ![]()
Nevím, jak máš staré děti, a le mě se moc líbí Děti z Bullerbynu a knížky od Arthura Ransome - Boj o ostrov, pak možná taky My z ostrova Saltrakan (či jak se to píše, bylo i zfilmováno) a nakonec Bratři lví srdce - ale to je dost velká drasťárna - spíš pro děti starší, co si to přečtou sami.
Já mám doma 3,5letýho kluka a čtu mu co se líbí jemu…mě stačí, že se to líbí jemu a dělá mu to radost, když mu čtu jeho oblíbené příběhy prakticky pořád dokola.
Ja jsem jako mala milovala od Hrubina O Kvetusce a jeji zahradce. Nasi dost trpeli, bo mi ji cetli temer denne 6 let
mamka ji umi zpameti jeste ted, kdy mi je 34 ![]()