Co Vás baví číst dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
4.9.15 20:30

@Bibi239 většinou se snažím číst knížky, které jsem měla ráda i já. Klasiku jako Děti z Bullerbinu, Dášeňku, Kocoura Modroočka, Bubáci z Pampelic.
Teď čte manžel první díl Harryho Pottera, syna to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
4.9.15 20:55
@Baba píše: :mrgreen: Chce to vyvážit. Ukradené Vánoce už nazpaměť umím, tak teď něco jemnějšího :D
Váhám nad panem Buřtíkem a Špejličkou. Nečetl to někdo? :think:

Jo, jsem to vzala nekde ve sleve a Mates je z toho uplne odvarenej. Poslouchaji to i na CD, je to trochu cakly. To se ti bude libit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
4.9.15 21:01

A vyrazne doporucuju Tatinek neni k zahozeni, ovsem s CD, protoze Goldflam tomu pri vypraveni dodava dalsich tisic procent. Se u toho s muzem chechtame vzdycky jak prdli.

A knizky od Pavla Cecha - O Certovi, Pavouk Cenda, Dobrodruzstvi rychle veverky nebo jak to je. Velky formaty - je to napinave napsany a i mali si muzou prohlizet obrazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
4.9.15 21:02

Já bych potřebovala tip na knihu s klasickými pohádkami O červené karkulce, Hrnečku vař, O hloupém Honzovi, O smolíčkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
4.9.15 21:09

Já jako dítě milovala Nezbedné pohádky, Rumcajze, Dášenku, Pipi dlouhou punčochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
4.9.15 21:14

Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek, Bajky od Lady a hodně si nosí z knihovny mají tam opravdu pěkné od Disney… ty čtou u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
4.9.15 22:11

Dcera čtyři roky. Teď jsme objevili skřítka Medovníčka. Mě baví Hrubín, Květušku ale nemáme, takže taky koupím, dík. Taky Radovanovy radovánky, O pejskovi a kočičce. Dceru taky hrozně baví dětská encyklopedie, máme Larousse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 22:40
@barabasek píše:
Já bych potřebovala tip na knihu s klasickými pohádkami O červené karkulce, Hrnečku vař, O hloupém Honzovi, O smolíčkovi…

Pohádky které zmiňuješ (s výjimkou hloupého Honzy) jsou v knize Zlatá truhlice českých pohádek (vydáno 2013). Je tam také Perníková chaloupka, Kůzlátka a vlk, Otesánek atd. Otesánka jsem musela vnukovi (3,5 roku) číst několik týdnů, má jí nejraději :). Jsou tam i hezké obrázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 22:53

Doplňuji:
Zlatá truhlice českých pohádek je z nakladatelství EGMONT. Takže www.egmont.cz, sekce Pohádky - dále České pohádky. Cena 159 Kč.
Je to psané větším písmem, takže vhodné nejen pro malé posluchače, ale i pro malé čtenáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
4.9.15 23:02

@Bibi239

Mně už taky po sedmi letech nebaví číst klasické pohádky- teď jsem četla Staré řecké báje a pověsti, Staré pověsti české, aktuálně čtem Bibli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
4.9.15 23:05
@lleennttiillkkaa píše:
@Bibi239 většinou se snažím číst knížky, které jsem měla ráda i já. Klasiku jako Děti z Bullerbinu, Dášeňku, Kocoura Modroočka, Bubáci z Pampelic.
Teď čte manžel první díl Harryho Pottera, syna to baví.

Vidíš, Harryho Pottera viděla všechny díly v tv, tak bychom mohli po Bibli od prvního dílu taky všechny přečíst, díky :potlesk: :palec: :* :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
4.9.15 23:05
@barabasek píše:

Český špalíček https://www.bux.cz/…isnicek.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
5.9.15 10:33

@harpyje @Starámoudrá Moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.9.15 12:43
@enny3 píše:
@Bibi239Mně už taky po sedmi letech nebaví číst klasické pohádky- teď jsem četla Staré řecké báje a pověsti, Staré pověsti české, aktuálně čtem Bibli ;)

dobrý nápad, čtete bibli kompletní (jaké vydání?, kvůli překladu :) ) a nebo nějaký zkrácený výtah pro děti? dík.

Moje doporučovaná knížka O líné babičce je sranda ( jsme v půlce) skoro stejná jako ta Kouzelná bašta, i když u tý se smečka směje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
5.9.15 18:28

@enny3 Toho Harryho plánuješ pro jak staré dítě? Nedovedu si představit předčítat všech sedm dílů, to je tak na rok pokud se denně přečte kapitola (i to se mi zdá dlouhé nedovedu si představit, jak dlouho dítě může u toho udržet pozornost). Než to dočtete, zapomene začátek. Podle mě je Harry až na samostatné čtení pro větší dítě (pochopit poslední díly není úplně jednoduché). Myslím, že věk Harryho tak nějak odpovídá věku vhodného čtenáře.
Moje dítě 4 roky má rádo Pohádkovou babičku a Pohádkového dědečka (PEtiška), Co mě čeká ve školce, Kdo to je, kdo ten záchod blokuje, klasické pohádky, Míčka Flíčka, Honzíkovu cestu, Ezopovy bajky v dětské verzi, a asi dvacet dalších. Plánuju koupit Skřítka Medovníčka a Anička malířka.
já jsem jako starší milovala pohádky Český Honza, byly u babičky, četla mi je ona, perfektní… Doteď vzpomínám.
No a ještě pro starší nedám dopustit na Fimfárum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí